Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je obiskal Pomurje.

Gospodarski minister se je v sklopu svojega obiska srečal z županom Občine Križevci Brankom Belcem ter obiskal podjetje Vald, Oljarno Kmetijske zadruge Ljutomer, Center ponovne uporabe in Terme Banovci.

Po srečanju je Počivalšek za Sobotainfo povedal, da je obiskal pomembne gospodarske subjekte, “gre za pomembno slovensko regijo, in želel sem se seznaniti z napredkom.”

Minister je najprej obiskal družinsko podjetje Vald v Bučečovcih, ki ga vodita oče in sin Šijanec. Podjetje se že od leta 1998 ukvarja z lastno proizvodnjo predvsem gostinske opreme iz nerjavečega jekla po naročilu. Trenutno zaposlujejo pet ljudi, si pa v prihodnjih letih želijo širitve in novih zaposlitev. 

Minister je obiskal tudi Center ponovne uporabe v Ključarovcih in bil navdušen nad videnim. 
 

“Ideja, ki sem jo videl v Ključarovcih v centru za ponovno uporabo me je navdušila, da je to en pozitiven primer, kako se lahko ta odgovrni odnos do že uporabljenih stvari še ekonomsko nadgradi. Ne morem skriti navdušenja nad tem, kaj počnejo v tem centru.”

Počivalšek se je ustavil tudi v Termah Banovci, ki imajo novega lastnika. 

“Podpiramo pot, ki so jo ubrali v Termah Banovci, verjamem, da bodo Banovci v novi lastniški strukturi naredili prave in pomembne korake v svojem razvoju. To je en biser, ki ga z umnimi koraki lahko samo še nadgradijo. Potem, da bodo izpolnili to našo zavezo, ki jo želimo v slovenskem turizmu ustvariti, da ustvarimo aktivno, zeleno in zdravo Slovenijo za pet zvezdična doživetja.” 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice