Trenutne stroje in številne delavce bodo že konec meseca nadomestili veseli kopalci. Vstop odslej z zapestnico.

Na kopališču v Murski Soboti se trenutno intenzivno pripravljajo na otvoritev kopalne sezone, ki naj bi se pričela predvidoma okrog 20. maja.

Odslej ležanje na trdem

Kompleks je trenutno poln tovornjakov, bagerjev in delavcev soboške Komunale, ki obnavljajo bazenske površine in odstranjujejo travnate površine. Okrog bazenov tako letos ne bo zelenih površin, svoje brisače boste lahko odložili na ustrezno utrjeno podlago. Občina Murska Sobota pa bo v letošnjem letu obnovila tudi toplovod, s katerim se bazenska voda ogreva.

V kopališče z zapestnico in ne preko ograje

Na soboški Komunali, ki je upravljalec kopališča, za letošnjo sezono obljubljajo številne novosti. V polnem teku je priprava animacijskega programa, v katerega bo vsekakor vključen gostinski lokal, čeprav ime upravljalca zaenkrat javnosti še ni znano. Lansko sezono pristojni ocenjujejo kot zelo uspešno, saj so zabeležili 23.000 registriranih obiskovalcev, čeprav jih je bilo verjetno še več. A dosedanjim "plot skokom" je z letošnjo sezono odbila zadnja ura. Vsak, ki bo namreč plačal vstopnico, bo dobil zapestnico - tako bodo tisti, ki v letno kopališče skočijo čez ograjo, hitreje prepoznavni.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
picek

zakoj pa travo gor trgajo? :D

Vipko
Truplo

Lansko leto je neki "ku..c" od inšpektorja pregledal kopališče in ugotovil, da vstop v bazen s tiste trave ni dovoljen. Potem so imeli to ograjeno s traki, bilo je prazno, da je izgledalo kot v burleski.

Vsaj 50 let je bilo vse v redu, naenkrat... pa več ne?

Vipko
Truplo

Sicer pa je tako Občina kakor Komunala po svoje "ujetnik" tega kopališča. Brez nekih večjih vlaganj bo to vedno samo na pol podrtija, sicer z čisto in prijetno vodo, vse ostalo pa je tako, tako... in potem pač inšpekcija zapre del placa, ker se direkt s trave v vodo pač izgleda več ne sme. Letos bodo mogoče odkrili kaj drugega, naslednje leto... spet in začaran krog je sklenjen.

Če pa bi kdo vložil v obnovo večje denarje, pa se sedanja cena vstopa nikakor ne izzide... in bo kopališče praktično prazno, saj lahko se lahko za 10 eur po mojem že kopaš nekaj ur v Moravskih Toplicah in še kje. In po svoje to ni cilj mestnega kopališča, niti tega, niti verjetno podobnih po Sloveniji?

Gostinska ponudba sloni edino na žemljicah s hrenovko, pomfrijem in še kakšno malenkostjo, vse to pa je začinjeno s solidnimi cenami. Vsaj lani je bilo glede glasbe v redu in se ni nabijalo, da bi bil na pol gluh, upam, da bo vsaj letos tudi tako. Tisti, kateri "taborimo" si nikakor ne želimo, da ti poči bobnič. V tem nisem edini, da bo jasno, saj smo pred dvemi leti podali kup pritožb, tudi županu. Izgleda, da je vseeno hasnilo. Še dobro, da je pri stadionu še ena ponudba, z nekoliko nižjimi cenami in prav je tako, da obstaja konkurenca.

Daddy_Cool

Spet brezvezna birokratska fora, ki nima nobene pametne podlage, samo pobiranje denarja in oteževanje življenja vzdrževalcu kopališča in uporabnikom.

Do zdaj je bilo vedno vse vredu, zdaj pa kar naenkrat nek inšpektor pravi, da to ne sme biti tak. Brezveze.

komentator

gda nej bilo interneta so vsi bili v kopališči.

BB

Tej naši depresivci od izdajalcov zakonodaje si naj malo poglejdnejo posvejti kak je to indrik!

Npr. v Centerparki je v bazeni za eno redno prikolico peska keroga deca prejk dnejva razgrenejo da je joj, ampak na drüjgo gojno je bio palik na küjpi! :) Ali pa ka listje od pajm sega v vodo pa tüdi nišče ne dobi živčnoga zloma zavolo toga :)) Aha, pa klora tüdi nega v vodi ka je kao nevaren za lidij mi je obrazložo eden od bademajstrov kerih je bilo kar nekaj - kak da bi v soboškon kopališči bilo bar 8-10 naednouk ;)

eedeeot

torej ali je kopališče že operativno?

TicTac

Operativno je, kar pomeni da je voda v vseh bazenih, odprto pa še ni :)

eedeeot

hehe, pametnjakovič. saj to sem mislil. se ve torej, kdaj ga mislijo odpret?

TicTac

Evo, zadnja informacija, s strani Komunale.
Kopališče se predvidoma odpre jutri 8.6.13.

Starejše novice