Mešani pevski zbor Štefana Kovača iz Murske Sobote se je odzval povabilu zbora Jugendkammerchor iz Ingolstadta in od 12. do 14. maja gostoval v Nemčiji, v pobratenem mestu Ingolstadt.

Pevke in pevci so pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega v soboto zapeli na koncertu z naslovom Emotio v dvorani Bauerngerätemuseum Hundszell, skupaj s  pevci in pevkami Jugendkammerchor iz Ingolstadta, ki ga vodi Eva-Maria Atzerodt.

V osrednjem delu koncerta so zapeli osem pesmi, od nemških romantičnih skladb do slovenskih umetnih in ljudskih pesmi, v programu pa niso manjkale tudi prekmurske viže. Le te so še posebej navdušile vse naše zdomce, ki jih ni bilo malo v nabito polni dvorani. V zaključnem delu koncerta sta oba zbora združila moči in zaključila s tremi skupnimi pesmimi, ki so še posebej lepo zazvenele iz ust več kot 60 pevcev združenega pevskega zbora.

Navdušeni aplavz številnih poslušalcev, čestitke in zahvale so dokaz, da pesem ne pozna meja in da se dotakne vsakega srca. Po koncertu je sledilo prijetno druženje pevcev in zborovodij obeh zborov, kjer ni manjkalo dobre volje in predvsem lepe in ubrane pesmi. 

V nedeljo je zbor sodeloval in pevsko oblikoval sveto mašo s sakralnim izborom pesmi v cerkvi svetega Mavricija v starem mestnem jedru Ingolstadta. Tudi tam ni manjkalo navdušenja in povabil na ponovni obisk. Vsem je gostovanje bilo v veliko zadovoljstvo, saj so združili prijetno s koristnim in si ogledali značilnosti nemških mest Passau, Ingolstadt in München. Slovenska pesem je zadonela po Donavi in marsikateri mestni katedrali. Vse je gostovanje notranje obogatilo, še posebej pa poplačalo številne vaje in čas, ki ga posvečajo petju. Poseben čar potovanja je bilo skupno druženje in tkanje prijateljskih vezi med pobratenimi mesti Murska Sobota in Ingolstadt, ki imata že dolgoletno tradicijo sodelovanja in izmenjav na gledališkem, glasbenem, fotografskem, likovnem ustvarjanju. Ni manjkalo tudi novih načrtov in dogovorov, ki bodo še bolj obogatili povezanost dveh mest, predvsem pa ljudi, ki si želijo sodelovanja, druženja in skupnega ustvarjalnega dela.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice