Po napovedih vremenoslovcev se bodo padavine v prihodnjih urah okrepile, meja sneženja pa se bo do jutra marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin.

Nad okoli 500 metri bo zapadlo od 10 do 25 centimetrov snega. Napovedana sta okrepljen severni veter in močna burja. Posebna opozorila veljajo za voznike, predvsem tiste na primorski avtocesti.

Do večera, ko bodo padavine v glavnem povsod ponehale, nad okoli 500 metri bo zapadlo od 10 do okoli 25 centimetrov snega, nižje po nižinah pa večinoma pod 10 centimetrov. Ponekod po nižinah ne bo kakšne omembe vredne količine snežnih padavin, je STA povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Glede na napovedi meteorologi pričakujejo, da ne bo snežilo v Prekmurju, ponekod v nižjih delih Štajerske, deloma v nižinah spodnjega Posavja, deloma v Beli Krajini, tudi ponekod v Ljubljanski kotlini se lahko zgodi, da snega skorajda ne bo.

Največ snega bo danes zapadlo v visokogorju. Predvsem v Julijskih Alpah lahko zapade tudi okoli 50 centimetrov novega snega, tako da se bo povečala nevarnost snežnih plazov, je še povedal Velkavrh.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

Starejše novice