RIS Dvorec Rakičan letos organizira že XIV. Mednarodno znanstveno konferenco »Ekologija za boljši jutri«, ki poteka od srede do petka.

Konferenca nagovarja različne strokovnjake, predvsem s področja pedagoške prakse, katerih skupna tematika je okoljska vzgoja in sodobni ekološki izzivi v procesu izobraževanja. Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije, Italije, BIH in Rusije. 

Rekordno število prispevkov

Direktor RIS Dvorca Rakičan, Robert Celec, je izpostavil, da s konferenco ponovno dosegajo rekordne številke predstavljenih prispevkov, sodelujočih avtorjev in držav, kar kaže na dobro vpetost konference v mednarodno okolje.

Skupno bo  predstavljenih 151 prispevkov, od tega 11 znanstvenih, 138 strokovnih ter dva plakata, pri čemer skupno sodeluje 168 avtorjev.

Tematski sklopi v okviru konference (Ekološke vsebine in trendi v vzgojno izobraževalnih programih, Trajnostni izzivi sodobnega sveta in Agroekologija oz. ekoturizem) se med seboj povezujejo, najpogostejši tematski sklop pa so Ekološke vsebine. Izdan bo strokovni bilten v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki ter povzetki predavanj znanstvenih prispevkov ter plakatov.

Poleg kvantitete se je povečala tudi kvaliteta prispevkov

Robert Repnik s Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, predsednik organizacijskega odbora, je poudaril, da se je poleg kvantitete bistveno povečala tudi kvaliteta prispevkov in raznovrstnost le teh, saj se vselej spreminjajo teme, ki so vključene, mednarodna komponenta konference pa omogoča spoznanja, kako o določeni problematiki razmišljajo v drugih državah.

Pomembna je interakcija med strokovno in znanstveno javnostjo za prenos znanja in primerov dobrih praks ter vnašanje tega znanja že v šolstvo, zato je spodbudno, da na konferenci sodeluje veliko število avtorjev s pedagoškega področja, ki bodo lahko pridobljeno znanje delili na naslednje generacije in skrbeli za ozaveščanje na področju ekologije. Ob tem je opozoril tudi na pomembnost ekološkega turizma, ki predstavlja velik razvojni potencial za severovzhodno Slovenijo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Glih Celec de se šou ekologijo? Z glasnimi žurkami, z vsemi odmetanimi čiki, razlijano pijačo v lejpon parke, brez ka bi tuhto, ka s ten dela rastlinan pa živalin v parke? Strašanski ljubitelj narave je ščel gojiti močvirske sklednice, brez ka bi mel kaj pojma o živalih, ekologiji, ka bi sploh razmo nesmiselnost lastne ideje ... Un de popejvo o ekologiji. Takak če bi Trump gučo o humanizme, človekovih pravicah ...

Starejše novice