Včerajšnji popoldan je bil v Hiši Sadeži družbe namenjen mladim, ki so se v sklopu likovne delavnice lotili izdelovanja adventnega koledarja. Delavnico je vodila prostovoljka Ana Svetec, ki je najmlajše obiskovalce popeljala v predbožični čas.

"Če si starejši in mlajši med seboj pomagamo zmoremo več in ustvarjamo boljšo družbo."

Hiša Sadeži družbe je prvi primer vzpostavitve medgeneracijskega centra v Sloveniji, ki vključuje različne aktivnosti in različne skupine v pomurski regiji. Uspešno delujejo od leta 2008, ko je sam projekt podprla Slovenska filantropija.
Medgeneracijski programi, ki jih Hiša ponuja, so zasnovani na potrebah in zmožnostih starejše in mlajše generacije. Koordinatorka aktivnosti v Hiši Sadeži družbe Olena Mizić s pomočjo strokovnih sodelavcev in prostovoljcev poskrbi za pisano paleto dejavnosti, ki obiskovalcem vedno znova ponujajo nove in zanimive izkušnje.

Kako mi je uspelo?
Poleg raznih delavnic trenutno potekajo tudi predavanja uspešnih Prekmurcev, ki obiskovalcem razkrivajo svojo pot do uspeha. Predstavila se je že Robertina Ratko iz radia Romic, svoje izkušnje so predstavile prostovoljke Hiše, ki so bile na mednarodni prostovoljski izmenjavi v Italiji. V četrtek, 29.11.2012, pa se bo predstavilo družinsko podjetje medičarstva Celec iz Ratkovec.

Prostovoljski servis
V Hiši Sadeži družbe so začeli izvajati prostovoljski servis. Sodelavka Ljiljana Delić pravi, da je pomoč namenjena prebivalcem lokalne skupnosti M. Sobota, ki si zaradi starosti, bolezni in invalidnosti ter slabšega socialnega položaja, pomoči ne morejo zagotoviti drugače. Prostovoljska pomoč je brezplačna.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice