Obeta se ponovna vzpostavitev železniške povezave med Gornjo Radgono in njeno avstrijsko sestro.

Vse kaže, da bosta Gornja Radgona in njena avstrijska soseda Radgona še tesneje povezani. Štajerski deželni zbor je namreč v torek podprl načrte za ponovno vzpostavitev čezmejne železniške povezave med Radgono in Gornjo Radgono, projekt kot pogojno ekonomsko upravičen pa podpira tudi Slovenija. Ta predvideva gradnjo 2,8 kilometra proge in železniškega mostu čez Muro

Izvedbo projekta ocenjujejo na okoli 20 milijonov evrov brez elektrifikacije, sodeč po študiji o izvedljivosti nove železniške povezave. Na avstrijskem Štajerskem potrebujejo še podporo avstrijskih zveznih oblasti, pričakujejo pa tudi sofinanciranje z evropskimi sredstvi. 

Ne le povezava mest, ampak ...

Železniški most čez Muro sta mesti že poznali, a je bil leta 1945 razstreljen s strani nacistov, ki so se umikali pred Rdečo armado. O ponovni povezavi obeh mest se sicer govori že več kot 20 let, a doslej do večjih premikov ni prišlo. Proga pa ne bo le povezala z Muro ločeni mesti, regijo in lokalne skupnosti, pač pa tudi zagotovila železniško povezavo med širšo okolico mesta Gradec in pomursko regijo, omogočila železniško povezavo v koridorju Špilje-Ljutomer ter med čezevropskimi železniškimi povezavami Gradec-Maribor in Trst-Ljubljana-Budimpešta.

 Leta 2030 bi se lahko med Špiljem in Radgono vozilo do 2500 potnikov, med Radgono in Ljutomerom okoli 1000. Vozili bi lahlo tudi do trije tovorni vlaki, še ugotavlja študija, koristi pa naj bi presegale stroške vzdrževanja in obratovanja. Do konca leta 2018 je sicer zagotovljeno obratovanje proge med Špiljem in Radgono, za čas po tem pa iščejo nove rešitve, pri čemer naj bi imela povezava z Gornjo Radgono oziroma Slovenijo, in to najprej za potniški promet, dobre možnosti.

Župani na obeh bregovih Mure navdušeni

"To je odlična novica, projekt podpiramo," je odločitev štajerskega deželnega zbora za STA komentiral župan Gornje Radgone Stanislav Rojko in dodal, da se zanj zavzemajo župani z obeh strani meje in da je bila občina celo "servis" pri izdelavi študije o upravičenosti gradnje, saj je zanjo založila polovico denarja, drugo polovico pa avstrijski kolegi, potem pa jim je država vložek vrnila.

"Študija potrjuje upravičenost projekta, zanimanje je pri gospodarstvu, gotovo pa bi se z vlakom vozili tudi mnogi dnevni migranti. Po načrtih bi tovorni terminal preselili na industrijsko cono na Meleh, potniškega pa bi združili z avtobusno postajo v središču mesta. Morebitne okoljske težave zaradi železnice pa moramo rešiti tako, da kakovost življenja ob progi ne bi padla," še pojasnjuje Rojko.

Možnost nastanka novih podjetij ob progi

Pobudo pa podpirajo tudi na Pomurski gospodarski zbornici. "Podpiramo vsako povezavo, ki koristi razvoju dejavnosti in regije, železniška proga med Radgonama in naprej v Avstrijo bi prinesla priložnost gospodarstvu, turizmu in dnevnim migrantom, prav tako pa povezavo z nam bližnjim izobraževalnim središčem Gradec," je za STA ocenil direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah. Potencial vidi predvsem za tovorni promet izvozno usmerjenih podjetij ob tej progi, kot so Arcont, Reflex, Elrad international, Radenska ter družb, kot sta Pomurski sejem in Zdravilišče Radenci. Vidi pa tudi možnost za nastanek novih podjetij ob progi.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mitja (nepreverjen)

Če bi vozil vlak do graca bi bilo fajn.

BB

Saj pa vozi že zdaj od Bad Radkerburg-a do Graza ;)

tutu (nepreverjen)

Skoda, ka je povezava MS-Graz nej mozna. Je pa vseeno dobro, ka se med nami pa avstrijo vzpostavi neksna povezava,,,

Cug...ne!! (nepreverjen)

"Izvedbo projekta ocenjujejo na okoli 20 milijonov evrov brez elektrifikacije"..."koristi pa naj bi presegale stroške vzdrževanja in obratovanja."

...Sem proti! Razlogi naslednji: kot je omenjeno v zgornjih navednicah, da se izcelotnega vloženega denarja sama proga nebo obrestovala, edino za vzdrževanje in stroške. Vložek 20 mio bomo spet vzeli od pobiranja cestnin..cestnega sklada, naprej pa se bomo še vozili po luknjastih cestah, neasfaltiranih cestah, nevzdrževanih gramoznih cestah ( zelo lepe primere imamo v sami Radgonski občini)...
Sama proga Ljutomer-Radgona trenutno ni sposobna prenesti tovornega prometa in večjih hitrosti, se pravi da bi bila potrebna celotna rekonstrukcija, da ne omenim še dodaten strošek s časom ki bi elektrificiral omrežje, ter iznakazil okolje z žicami in kandelabri.
Nujno potrebno bi že zdaj bilo zagotoviti zapornice na prehodih da nebi bilo več nesreč in smrtnih žrtev, ki se zdaj dogajajo pri hitrosti zgolj 40km/h ali pa manj!
Res da bi imel vlak večji pomen za tedenske in dnevne delovne migrantev vse od Hrvaške pa do Graca, ampak s tem dragi Radgončani mi nebomo meli haska, kvečjemu le hrup lokomotive ko se bo zaganjala v ciglenski breg. Spomnite kako smo si oddahnili od tranzitnega prometa tovornih vozil skozi Radgono...nam zdaj treba še cug? Če kdo že ima tako željo po vlaku se zapelje 2km naprej v Radkersburg in tam sede na vlak.
Dragi someščani pred vami je tudi ta odločitev da premislite in se odločite če res potrebujemo štreko v Radgono in naprej, zaradi mene jo naj do melov odstarnijo in se že rešimo najmanj4 križanj z železnico od tega polovico ki so se končali s smrtnim izidom, pa čeprav je vlak le enkrat na dan v mestu pa še to z zelo počasno hitrostjo. Županu pa predlagam,da nam res ni treba imeti vsega kak avstrijci, saj živimo tudi na nižjem standardu. Raje denar naj preusmeri na že kako potrebne ceste(panonska, na stadion, v Police... alipa naj zagotovi občinske štipendije za svoje študente v občini.

Gost (nepreverjen)

Tako je, Cug...ne!! Imaš prav.

Zug....jaaa! (nepreverjen)

Naj ti nekaj povem, ta ki je pod nickom Zug...ne; Če bi Franc Jozef tak razmišljal, kot ti, bi se ti zdaj vozil skoz Radgono a la kremenčkovi.

Gost (nepreverjen)

Zug....jaaa!, živim 50 metrov od proge Murska Sobota - Hodoš. Vsak dan gledam veliko vlakov, ki vozijo dobesedno prazni ( brez enega samega potnika ). Se ti sploh zavedaš, kakšne letne izgube to prinaša ? Enako bi se zgodilo z vašo progo. NE MOREŠ IMETI PROGE IN VLAKOV, ČE NI POTNIKOV !!!!!

Starejše novice