V Sloveniji je bila v primerjavi s povprečno plačo za februar, zadnjo pred razglasitvijo epidemije covida-19, nižja le povprečna plača za marec, medtem ko so bile povprečne plače za april, maj in junij višje.

V gostinstvu je bila povprečna mesečna bruto plača za marec 977 evrov in je bila za skoraj 21 odstotkov nižja od plače za februar. Aprila, maja in junija se je sicer nekoliko višala, ni pa dosegla februarske vrednosti.

V kolikor bi povprečno plačo na zaposleno osebo izračunali na podlagi plačanih ur, s čimer bi med drugim izločili vpliv nadomestil plače, dodeljenih zaposlenim osebam, napotenim na začasno čakanje na delo, in izplačanih v breme države, bi bila povprečna plača v omenjenih mesecih višja od povprečne plače za februar, piše STA.

V javnem sektorju so bile povprečne bruto plače za marec, april, maj in junij višje od povprečne bruto plače za februar. V zasebnem sektorju pa sta bili višji od povprečne bruto plače za februar samo povprečni bruto plači za april in maj, medtem ko sta bili povprečni bruto plači za marec in junij nižji.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

ko je bil vladni klovn na oblasti so bile plače nižje
in bi bile še nižje
če bi pizdičević ostal na oblasti

Haha ... Brez plac (nepreverjen)

pa vsi v privatnem sektorju ... in vecini odpoved.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice