FOTO: Jure Banfi
Žvižgi, smeh in ples! Ura je odbila 12 in pomurski dijaki so zavzeli središče mesta.

Maturanti so danes točno opoldne znova zaplesali četvorko na ulicah slovenskih mest in se tako poslovili od srednješolskih klopi. Ob spremljali Straussove melodije so se zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

V Ljubljani so se pod belimi dežniki zbrali na Maturantski paradi v organizaciji Plesne šole Urška Pro. Na Slovenski cesti sta jih nagovorila ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik republike Borut Pahor

Pod okriljem Plesne zveze Slovenija in njenim projektom European Quadrille Dance Festival pa so četvorko plesali še v Litiji, Kočevju, Novem mestu, Črnomlju, Sevnici, Šentjerneju, Mirni, Novi Gorici, Tolminu, Ajdovščini, Postojni, Sežani, Idriji, Slovenskih Konjicah, Lendavi, na Ptuju in seveda tudi v Murski Soboti.

Mladi so pri nas znova zavzeli Slovensko ulico. Naša ekipa se je odpravila na teren in nekaj utrinkov ujela v objektiv. Oglejte si video in fotogalerijo:

Že devetkrat v knjigi rekordov

Temeljno sporočilo projekta plesne zveze je promocija plesa, zato je udeležba za vse dijake brezplačna. Največji sinhroni ples na svetu se je že devetkrat vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, prvič leta 2001, in je do danes povezal več kot pol milijona maturantov in maturantk v več evropskih mestih. Maturantje v Sloveniji od leta 2005 plešejo na ulicah mest v organizaciji različnih plesnih šol in v okviru različnih projektov.

Na Ministrstvu za zdravje so skupaj z inšpekcijskimi službami, policijo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter nevladnimi organizacijami spodbudili maturante, naj četvorko odplešejo brez alkohola in drugih opojnih substanc ter tako slovo od srednješolskih dni ohranijo v kar najlepšem spominu.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ToneB (nepreverjen)

Dragi bodiči študenti, sedaj ko gre dam že za vami, pamet v roke....alkohol...drogice...cesta.! Varno se vrnite dom, od kot so vas starški ponosno poslali v svet... plesa...! Uživajte, to je vaš dan...Jutri nebom gledal kronike....MS. ToneB

zvodnik milan (nepreverjen)

to bi leiko nazivali alkoholiada
še moji dve odsluženi prostitutki sta plesali četvorko
;; ja ja postavili sta se na vse 4 in prdele ko konj

In reply to by ToneB (nepreverjen)

pravavlada (nepreverjen)

Na mladih svejt stogii

tuncika

Kaj bi dal, da bi bil še enkrat maturant, vendar mladost se ne povrne nikdar. Zato uživajte v tem dnevu, jutri je nov dan in ga pametno izkoristite.

tuncika

Ova slikica, kjer so tudi obiskovalci (s temnimi očalami) mi je izjemno všeč, je kot : tri kraljice in polulani Zofek, prelepo.

L (nepreverjen)

Ce pa je mocno sonce sijalo, kot na obali :)

In reply to by tuncika

egrgreg (nepreverjen)

nej jih je neka malo?

Dora>> (nepreverjen)

Na 21 sliki, gospod v ozadju, kama san ges tou prisel, jao, jao :)

Starejše novice