Na sinočnjem izboru je naziv Miss Slovenije prejela Mateja Kociper iz Odrancev.

Sinoči je v Vodnem mestu Atlantis v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC potekal finalni izbor za Miss Slovenije 2015. Laskavi naziv je prejela 23-letna Mateja Kociper iz Odrancev in tako postala druga Pomurka, ki je osvojila naziv Miss Slovenije. Lento ji je predala dosedanja missica, Julija Bizjak, Mateja pa bo Slovenijo predstavljala na svetovnem izboru Miss World, ki bo letos potekal v mestu Sanja na Kitajskem.

Mateja Kociper je študentka telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru. Njena strast so avtomobili in motorji, njeni hobiji pa programiranje in računalništvo ter tuji jeziki. Nastop na izboru za Miss Slovenije ni njen prvi tovrstni podvig, saj je pred slabim letom dni postala Miss Pomurja. Več o njeni takratni izkušnji lahko preberete v prispevku Mateja Kociper: “Prvič sem se počutila kot nekaj posebnega”.

Na izbor Miss Slovenije se je letos prijavilo 300 kandidatk, 15 pa jih je prišlo v finale. Poleg Mateje Kociper, so se za ta naziv potegovale še Lea Markelj, Lina Kogoj, Jelena Kovačević, Lejla Bajrektarević, Maja Ana Strnad, Sara Gavranić, Bernarda Krivec, Tadeja Pavlič, Nika Vivoda, Viktorija Hajduk, Brigita Arh, Sara Žibert, Nika Tušar in Patricia Koželj.

Poleg naziva Miss Slovenije so na izboru podeljevali tudi več ostalih nazivov. Miss Nove je postala Lea Markelj, Mateja Kociper, pa je poleg naziva Miss Slovenije, prejela tudi naziv Miss Slovenskih novic, naziv Model 2015 ter prejela posebno nagrado za tekmovalko, ki je pokazala največ truda. Najboljši poslovni načrt je s pomočjo mentorjev z Gea Collegea naredila Nika Vivoda.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MelitA26

Čestitke.
Obilo sreče na izboru za Miss World.

sotiš majste (nepreverjen)

Vedno je fajn, kda Prekmurci zmagujemo. Vupan, ka sotiš zna plesati.

divjejabolko

Čestitke, Mateja!

Starejše novice