Mali Štrkec, maskota letošnjega Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, pospremil otroke v šolo na prvi šolski dan.

24. FAI svetovno prvenstvo v poletih s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo od 16. do 23. septembra letos v Murski Soboti, je dobilo svojo maskoto, ki bo vabila obiskovalce k obisku prireditve in spodbujala tekmovalce. Poimenovali so jo Mali Štrkec – po slovenskem tekmovalnem toplozračnem balonu Štrkec, ki bo za našo državo tekmoval na prvenstvu.

Mali Štrkec je danes tako na prvo pot v šolo pospremil otroke iz 1. Osnovne šole Murska Sobota, z njimi zaplesal ter jim zaželel uspešen začetek novega šolskega leta. 

Organizator tekmovanja, balonarski klub ROTO skupaj z Aeroklubom Murska Sobota in Letalsko zvezo Slovenije, vas vljudno vabi, da tudi vi pridete na murskosoboško letališče spodbujat več kot 140 najboljših pilotov balonov iz 33 držav sveta, ki se bodo šestih tekmovalnih dneh pomerili v različnih nalogah in spretnostih.

V sklopu svetovnega prvenstva v poletih s toplozračnimi baloni bo v petek, 16. septembra, pred paviljonom Expano potekal Godba fest in vzlet plinskih balonov.

V soboto, 17. septembra, bo po otvoriteni slovesnosti največji letalski dogodek v Sloveniji – Expano Aeroshow, ki bo prava paša za oči, saj se bodo širši javnosti predstavili najboljši letalci Slovenske vojske, prikazano bo tudi gašenje požara z vojaškim helikopterjem.

Sledila bosta tekmovanje »Key Grab« nad Soboškim jezerom in Night Glow – večerna revija toplozračnih balonov. Večer bodo zaključili s koncertom pevke Neishe. Za otroke in starše so v nedeljo, 18. septembra, pred paviljonom Expano pripravili Družinski balonarski dan z delavnicami in animacijami za otroke.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jiviva96 (nepreverjen)

Odstrani se pošast pa kaj je to za enega strašila!? Sram vas naj bo da se to dovoli!

tuncika

Če je tole Štrkec, potem sem jaz "Primadona". Žal so štrki odleteli na jug in ne nosijo več deco.

Xoxo (nepreverjen)

Ok te si primadona!!!

In reply to by tuncika

Starejše novice