Milica Makoter, ki je bila na mariborskem višjem sodišču oproščena umora moža, je od države zahtevala odškodnino v višini pol milijona evrov.

Milica Makoter je zaradi 1125 dni neupravičenega pripora od države zahtevala pol milijona evrov odškodnine zaradi duševnih bolečin. A se je državno pravobranilstvo pogodilo za odškodnino v višini 260.000 evrov, poroča Žurnal.

Spomnimo …

Makoterjeva je bila leta 2000 obtožena, da je naročila umor svojega moža, ki je bil doma umorjen leto pred tem. Makoterjevo, ki naj bi naročilo za umor oddala pri Bojanu Žaliku in Ladislavu Olahu, so zato priprli decembra leta 2000, na kar je bila obsojena na 30 let zapora. V začetku leta 2003 je bila Makoterjeva izpuščena iz zapora, saj je vrhovno sodišče zaradi napak v procesu razveljavilo obsodbo murskosoboškega sodišča. Znova so jo priprli ob začetku vnovičnega sojenja leta 2004, leto pozneje je bila obsojena, a jo je mariborsko višje sodišče naslednje leto znova oprostilo. Za čas, ki ga je Makoterjeva preživela v priporu, je zdaj prejela odškodnino v višini četrt milijona evrov.

Vir: Žurnal24.si

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JanisJoplin

Pa kaj si nor...tota pa ma živce...

spss

To bodi ti sodniki plačali iz lastnega žepa ?

_racija_

dokler do se volitve zmagale po principe što več špricerov plača, de tak kak je...vse to je posledica toga ka za cirkusantov mamo za predstavnike ljudstva v parlamenti...oni tudi izvolijo sodnike :P

Bruc002

Pa naj še štoj povej ka ti pejnez ne kűjpe zdravja!!! gda je odeila na obravnave proti njej je bila tak bouga, zdaj gda pa je na drugoj strani je pa ko ribica!!!!

fuccker

brucoo2 pa se nedolzna a ne ?

no mislim nedolzna mogoce edino v uho , pa se to vprasanje ,,,

power.play

Obstajajo tak mali luleki?! Hahahahaha, sodiš po sebi?

fuccker

ne tebe sem nastavil da se izdas retardiranec ,,

power.play

Hej, zajebancija. Čista zajebancija. Ne gemli stvari preveč osebno :)

fuccker

ja saj ok , samo na kurac mi gre , ker precej poznam to zadevo , sem blizu doma , pa vidi clovek kako se nekdo norcuje iz vsega tega , zato pa pisem , ljudje prav imaste , samo na ulice pa poiskat koncno pravico za vse enako ,,,

Plemeniti

Makoterjeva je še en primer skorumpiranega sodstva, ki je rak rana Slovenije. Upam, da bo politiki končno uspelo ukiniti trajni sodniški mandat in da bodo tudi sodniki in tožilci enkrat začeli odgovarjati za svoje neodgovorno ravnanje in zlorabe sistema.

Preveč balkanskih bojevnikov, zidarjev in milic imamo na prostem.

Starejše novice