Lendavskega župana je odstop nosilcev projekta EPK presenetil, vendar zagotavlja, da s projektom nadaljujejo.

Po tem, ko je Lendava ostala brez predsednika programskega sveta EPK, so se porajala vprašanja o usodi projekta kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Vendar novi lendavski župan Janez Magyar zagotavlja, da se projekt nadaljuje, “nikoli nisem rekel, da se zaustavlja.” Na tiskovni konferenci, ki jo je sklical z namenom, da pojasni dogajanje okrog projekta kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025, je dejal, da ga je odstop Aleša Štegra in Mitje Čandra zelo presenetil. 

Pričakoval je namreč, da bosta prišla do njega in se bodo pogovorili, saj ni vedel, da jima je potekla pogodba. Pravi, da aktivno delajo na kadrovskih zadevah in iščejo prave ljudi za projekt, vendar o konkretnih imenih še ne želi govoriti.

Zagotovili bodo dodatnih 200 tisočakov

Vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave Aleksandra Kreslin pravi, da je projekt kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 široko zastavljen.

Občina bo v proračunu za letošnje leto, ki je v zaključni fazi povečala sredstva za kulturo, tako bodo zagotovili dodatnih 200.000 evrov. “To je samo še en dokaz, da s projektom z vso resnostjo nadaljujemo.”

Iščejo pa tudi dodatne vire financiranja, da ne bi preveč obremenjevali proračuna. Magyar pravi, da dodatno zadolževanje za zdaj ne bo potrebno, se bodo pa mogoče projekti zamaknili.

Spomnimo...

Aleš Šteger, zdaj že nekdanji predsednik programskega sveta za pripravo kandidature EPK, je pred časom na občino poslal dopis v katerem je nepreklicno odstopil s svojega položaja.

"Razlogi za odstop so izključno osebne narave. Še vnaprej sem na voljo, da z nasveti, informacijami ali kakorkoli drugače pomagam mojemu nasledniku. Obenem iz izkušenj vem, da ima kandidatura za EPK smisel le ob popolni podpori lokalnih političnih oblasti in širše lokalne skupnosti. Lokalna oblast je prva, ki mora v kandidaturi prepoznati svoj interes in smisel. Menim, da je prav, da se v novih političnih konstelacijah na novo premisli nadaljnja usoda in pot kandidature Lendave za EPK in da imate odločevalci pri vaših nadaljnjih korakih kar seda proste roke," je med drugim tarkrat zapisal Šteger.

Nedolgo za Štegrom pa se je poslovil tudi Mitja Čander, eden ključnih akterjev in svetovalec pri projektu. Tudi zato so se začeli porajati dvomi o kandidaturi za EPK, ki pa jih je Magyar danes kot vse kaže razblinil.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurec1919 (nepreverjen)

Šteger in Čander sta imela pogodbo do 31.12.2018. Torej od pogodbe ne moreš odstopiti 7.1.2019 (lud jebe zbunjenog).
Vprašajte bivšega župana zakaj pogodbe nista imela vsaj do končne odločitve, ki bo znana konec leta. Kratko malo spizdila sta, zdaj pa se izgovarjata na neke spremembe v lokalni politiki. Sta si ta dva manekena že našla nov projekt "Reševanje Prešička (po Židanovo kar Prašička) pri PM Šarcu"

gost25 (nepreverjen)

Spoštovani! Največjem laiku je vse popolnoma jasno, dlje časa boste s projektom nadaljevali več vas bo to stalo in na koncu od tega ne boste imeli popolnoma nič!!!! To vas bo pokopalo, kraj in tudi celotno lendavsko občino.

bumerang (nepreverjen)

EPK Lendava je bila izmišljena zato, da bi Balažek na tem jahal in zmagoval na volitvah. A zgodil se je bumerang-efekt, zadeva je pokopala Balažeka in njegovega Suča. Žal mi samo tisti 500.000 evrov, kar je Balažek razmetal. Dobršnji del od tega sta pobrala Čander, Šteger in Gabrijelčič. Za en velik nič. Sramota.

Starejše novice