Skrajni desničarji se zavzemajo za oživitev velike Madžarske.

Madžarska desničarska stranka Jobbik je na Facebooku objavila nagradno igro, s katero se zavzema za razveljavitev Trianonske pogodbe, po kateri je Prekmurje leta 1920 pripadlo takratni Kraljevini SHS. Pogodba je bila podpisana med antantnimi silami in njihovimi zaveznicami na eni strani in Madžarsko kot naslednico Avstro-Ogrske oz. ogrskega dela nekdanje monarhije na drugi. Po njej je Madžarska ostala brez dveh tretjin ozemlja, na račun tega pa je precej pridobila tudi Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev.

Namen nagradne igre, ki poteka na Facebooku, je širiti idejo o veliki Madžarski.

Predstavnik Jobbika v Szegedu Canad Segedi je zapisal, da je za sodelovanje v nagradni igri treba poslati fotografijo, ki vzbuja spomin na "veliko Madžarsko". Zmagovalca bo določilo število "všečkotov", pri čemer je glavna nagrada spomenik Trianonu, vreden tisoč evrov.

Druga nagrada je spominska plošča avstro-ogrskega kontraadmirala in regenta Madžarske med letoma 1920 in 1944 ter zaveznika nemškega nacističnega režima Miklosa Horthyja, ki jo bo dobitnik lahko namestil na svojo hišo. Tretje nagrajeni bo prejel leseno skledo v obliki velike Madžarske. Vsi udeleženci nagradne igre bodo dobili avtomobilsko nalepko z zemljevidom nekdanje velike države.

Nagradna igra se je začela 2. junija in bo trajala do 2. julija.

S spleta

Komentarji (81)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
joobik (nepreverjen)

McLaud , se strinjam ampak prekmurska okroglina je pač pripadala madžarski kroni in ne Habsburžanom !

Blake Carrington

Sicer san nasprotnik obnove velike Madžarske, čeprav je rejsan ka so nagrade mikavne ;)

Boltzmanovakonstanta

idijotizmi. Očitno nemajo drujgoga dela edni...

dončec

Jaj, nika nej je pravo Jobbik od Prekmürja, bola zanéjma je Erdelsko pa Slovaško. Tan djestejo čéjste vogrske zemle. Prekmürja ali Rovačke ži neštje tak nazáj, kak téjste.
Pa slabo je napéjsano téjstoga člána, nej Canad Segedi, litji Csanád Szegedi.

Vipko
artur

Mi pa li krmimo te vougre pa jin še več pejnez dajmo. Jesmo glupi v toj državi.

Freestayler

Jah nekdo v sloveniji že voha dobiček.....Ni za 2x rečt,da bo slovenija prekmurje "prodala" češ da se bo rešila iz krize... :D:D:D:D:D
Saj se vse prodaja v sloveniji,me zanima kdaj bomo lahko vlado prodali in novo spet kupili. :D
Tako bi morali tud grki svoj dolg odplačat z otoki in bi lepo slovenija imela en otok...no tud tega bi prodali čez čas,da bi se "kao" rešili iz krize. :D:D

bojbobi

Dončec,tebi bi trbelo lobotomijo napraviti,ka ti očitno štije pušča,ali pa maš kakšo trajno posledico.

dončec

Téj kašo bajo máš bojbobi? Dja tan živéjn na Vogrskon, poznan te politične stránke, pa Jobbika ne zanéjma Prekmürje, samo Erdelsko pa Slovaško.

dončec

Poglédo sa' ka je ta lobotomija. Teba bi trbela lobotomija, ka tášo péjšeš, ka nejsi normálen.

soboski586

ka še vij nebi. prekmurje je slovensko pa slovensko de tudi ostalo. tau zgodovino si pa lejko potijsnete ta v arhiv. že tau je preveč ka kda v lendavo prijden ka ne čujen nika drujgo kak tau bedno madžarščino.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. eh, pa tau tak, gda Jelinčiča poslujšaš, ka se močnoga dela .. tau je bole vse skup zabavno kak pa resno ..

dončec

Méjslin čevapčič má éjstino. Gnauk je prnan tű béjo Jelinčič pa tau je pravo, ka dosta Slovenov f Porábja podpéra SNS. Éjstina je tau, ka porábski Slovendje ne vejo, ka je te SNS, ali sto je Jelinčič pa Györek.

black panter

ubi ubi mađara

Boltzmanovakonstanta

Jelinčič je UDBOvski fosil... nickname "padalec". Še gnes dela za Srbski KOS. "Slovenstvo" je samo njegof cover...

MacUser

Nekateri ne izgubite priložnosti, da ne kričite o krivicah, ki nam jih povzroča “grozna“ Ljubljana.
No tukaj imate priložnost...

BB

Jelinčiča zavolo kipa enoga najvejkših diktatorov doma v ogračeki, ges ne gemlen več niti malo resno - klovn kak klovn :)

kansas

Klovni smo mi vsi,oni delajo kar hočejo.Kip pa kak kip,če je umetnina je nej pomembno koga predstavlja tej kip.Boltzmanovakonstanta,pišeš napamet nepreverjene podatke.

cashualcash

@ MacUser...no če si že tak pameten, te pa prosin nan neznalcon razloži ka ma Ljubljana z Madžarskin nacinalizmon...prosen!

MacUser

@cashualcash, ja zdaj lejko izkoristiš priložnost, pa se povezeš z njimi in odcepiš od Ljubljane. Če pa še tou ne razmiš, pa ti lejko še bole razložin. Če eni ščejo vkraj od Ljubljane, kama do se priključili? Najbrž nej Kitajski? Če pa še zdaj ne razmiš, pa mi napiši ZS, ka nemo utrujali ostalih, keri so shvatili.

cashualcash

@ MacUser, še inouk te pitan ka ma Ljubljan z Madžarskin nacionalizmon in Canadon Segedijon?

MacUser

“Ljubljan” nema nika.

žuna

Najjače bi bilo, ka bi Prekmurje pa bila republika!
V nobenon primere se pa ne damo brez vojne!

lodz68

Lepo bi bilo če bi eni za razliko pisali čitljivo.....

To kak piše "dončec" enostavno ni za prebrat

dončec

@lodz68 Kak jaz ne morem prebrati besedila drugih, ki pišejo komentare v njihovem narečju. Pojdi v Porabje, pa boš slišal kako govorijo tam prekmurščino. Ne morem ga prenašati, da nekateri samo zato imajo nejevoljo, da drugi ne govorijo v soboškem, ali cankovskem, ali bogojinskem itn. narečju.

ponosen_prekmurec

Če že gučimo o zgodovini: Na območju zdajšnjega prekmurja (razen v lendavi + Monošter) so vedno živeli ni tudi vedno bomo živeli Slovenci, torej je to območje NAŠE!!!!!!!!!!!!!!! Enako je za Trst in Istro!

KLIPAN

Te pa naj pridejo po njega, če ga čejo meti.

kansas

heh dončec,malo si preberi knjige in boš videl kakšen naglas ima prava prekmurščina,tudi tvojo narečje je nastalo iz nje.Ja naj pridejo,kak prave KLIPAN...

bojbobi

No,vidiš Dončec,lobotomija uspela,takoj se ti pozna čiduže bokši si,mislin pa ka si potuhnjeni Prekmurski Madžar

veverca

Bojbobi, ka pa či bi tij malo do Porabja stoupo pa dobro vüja napno?

dončec

@bojbobi téj si betéžen slovenski nacionalist, ki odürjávaš Vaugre. Zapri tvoj gaubec, ka dja mrzin takše betéžne lőjdi. Odstérogamao sa' dja Vogrin? Povej mi téj idijot, ali idi nazáj f parceléjrano glavau Adolf Hitlera.

dončec

@kansas, mene ne zanéjma ka si téj pravo, ka sakša prekmürska naréčja drűdji naglás má, kak moje naréčje má svoj. Téj štej knidje, ka téj ne vejš nika. Ka je práva prekmürščina? Nej tvoje naréčja, tau je gvűšno.

picek

mogoče bi pa kaj bokše bilo če bi meli forint :P

dončec

Drek zdaj de djo forint :)

lendavcan

@ponosen_prekmurec "Če že gučimo o zgodovini: Na območju zdajšnjega prekmurja (razen v lendavi + Monošter) so vedno živeli ni tudi vedno bomo živeli Slovenci, torej je to območje NAŠE!!!!!!!!!!!!!!! Enako je za Trst in Istro!"

kansas

dončec,san ge slučajno omejno,ka je moje narečje prava prekmurščina?!!!
Ti rejsan nevejš štete,tak ka rajši ne šti knjige ka boš se naraube prešzo.
kak ti znaš ka ge neven nika,san ge za tebej pravo tau?Tudi samo neka na pamet pišeš,podpirajo vas mađari pa slovenci tak ka van je nej težko živete,se ka zaprosite dobite,edino razvoja nemate že od samoga začejtka svojoga obstoja.Pa ne pametuj mi o prekmurščini.

lendavcan

@ponosen_prekmurec "Če že gučimo o zgodovini: Na območju zdajšnjega prekmurja (razen v lendavi + Monošter) so vedno živeli ni tudi vedno bomo živeli Slovenci, torej je to območje NAŠE!!!!!!!!!!!!!!! Enako je za Trst in Istro!"

lendavcan

@ponosen_prekmurec "Če že gučimo o zgodovini: Na območju zdajšnjega prekmurja (razen v lendavi + Monošter) so vedno živeli ni tudi vedno bomo živeli Slovenci, torej je to območje NAŠE!!!!!!!!!!!!!!! Enako je za Trst in Istro!"

lendavcan

Celotno prekmurje je bilo nekoč madžarsko. Vključno z Mursko Soboto, pa proti Pincam. Torej cela "kokošja glava". To pomeni torej, da so vsi naši/vaši predniki bili madžari. Prekmurje se je Sloveniji priključilo leta 1920 ... Tak da, ne na pamet...

dončec

@kansas mi ne pametűj drági kansas ka "malo si preberi knjige in boš videl kakšen naglas ima prava prekmurščina," ka dja samo na svojon naréčja péjšen, ne gučéjn drűgoga naréčja, pa ne'mo poglédo knidje, ka si téj pravo, ka nín nega napéjsano, ka je zdaj práva prekmürščina.

Spy

lendavcan, ne drži. Naši predniki so samo živeli pod Mađarsko oblastjo, to pa nikak ne pomeni ka so tudi bili Mađari. Bili so Slovenci oz. Prekmurci!!

dončec, daj razloži v keron jeziki to pišeš in zakoj na silo pišeš (oz. nas posiljavleš s ten), če se dobro zavedaš ka nas 90% toga nemre normalno šteti. Ka maš to za fore? Izstopati ščeš malo?

dončec

@Spy Pa véj zaka péjšete na svojon naréčja pa drűdje sildjávate, stéri ne gučéjo soboški, ali kaj drűgoga? Méj tőj f Porábja ne moremo tá šteti, ka véj péjšete. Zaka péjše sáki na svojon naréčja? Ali 'aj péjšen na prekmürskon kniževnon djezéjka? Tak véjdin, ka véj ne toleréjrate Porábcov, kak dávnik nejso toleréjrali Slovenci Prekmürcov.

BuLsHiT

si malo prevec lepila posnifo pa ti mozgane pogelo?

Windu

Püstite dončeca, on je samo fejst zagrete okoule prekmurščine (njegove debate na wikipediji okoule prekmurščine so legendarne xD), čigli ma svojo teorijo, kakša bi naj bila gnesden prekmurščina. Ali vrede. Je pa rejsan, ka se je trbej redno pomantrate, ka človik prešte njegovo prekmurščino. Še srbščino v cirilice hitrej šten, pa nejsan stručko xD

Glede toga, ka so naši/vaši predniki Madžari, predniki Madžarov so pa po toj logiki Rimljane itd. Konc koncov pa ste/smo itak si z Afrike (samo neštrni mamo malo bole direktno linijo xD).

Madžarski nacionalisti se pa naj špilajo, če jih veselij xD

dončec

Kdo si ti Windu? Jaz nimam nikakršne teorije o prekmurščini, preberi samo Franca Kuzmiča, Vilka Novaka in druge, kaj pišejo o prekmurščini. Samo komunisti in nacionalisti želijo podvomiti to "teorijo" pa seveda blatiti Jožefa Klekla, ki je hotel prekmurščino v uradni sektor adoptirati. Če hočeš pišem moje komentare ne v porabskem narečju, temveč v novi knjižni prekmurščini./Što si tí Windu? Jes nejmam nikšeféle teorije od prekmürščine, samo prečtej Ferija Küzmiča, Vilka Novaka pa drűge, ka píšejo od prekmürščine. Samo komuništárje i nacionalisti želéjo podvomiti tou "teorijo" pa rejsan blázniti Klekla Jožefa, šteri je štéo v slűžbeni sektor adoptírati prekmürščino (no vidiš, to je "prava" prekmurščina, ki je tvorjena poleg jezika avtorjev med dvema vojnama in po današnjih narečjih).

Mislim se strinjava, da madžarski nacionalisti naj se špilajo, ampak ni treba, da drugi govorijo žaljive hungarofobne izjave.

Boltzmanovakonstanta

dončec, stara prekmurščina je v Prekmurje več ali menje izumrla. Deca se ne fčijo več v šoulaj goučate pravila rabe prekmurskoga jezika, pri ton so FEJST slabe že pri bralnon razumevanje slovenščine. Hrvaščina, srbščina sta po Jugoslaviji praf tak napravili svoje. Dosta se nuca angleščina, zavolo interneta pa televizije, tuj nemščina izumira, čeglih pri ton nega straja, zatau ka se čiduže več starišof vozi delat v inozemstvo. Aja, glede hungarofobnih izjav pa bi pravo samo tau, ka je zaslediti na internete in cilau v akademskih krougaj dosta več slavofobnih izjav, cilou napadof, namernoga izkrivljanja zgodovine, ponaverb, ignorance, arogance,... iz strani madžarov, grkov, angležov, židof, francozof kak obratno. Pri ton pa se steuf strinjam, ka so nešterne izjave tu proti madžaron vredne obsodb. Prekmurje ma svojo zgodovino z Vogri, več kak 1000 lejt. Lidje so živeli kelko telko merno do tiste komunistične jugoslavije, štera je nej trajala niti 100 lejt in je terjala na tisoče življenj naših prednikof... Reka Mojra se je baje štopala od krvij pa od trupel, 15-20 letnikov, štere so metali notri in jih po vojni pobirali Ukrajinci vo pa zakapali... Vsakša ideoloigija je nej dobra. Slovani so bilij sigdar merni narodi, dokeč so se nej čutili ogroženih - pri ton so nej nikdar parazitirali, krali zemle, te so fkup stoupili in se borili do smrti. Pri ton je valala stara pravda, tuj v Panoniji (vsi knezi so jo poznali), ge je ludstvo odločalo o svojomi ladari - to si je ladar mogel san zboriti. Ta prava se je zvala "ROTA"("družba, priča") (tuj v Karantaniji so jo poznali) - rejč "ROTA" je že skoro izumrla(pri nas je ostala kak "POrota" - na sodišču), in je bijla pravzaprav demokratična oblika oblasti (v latinskih virih, znana kak "Institutio Sclavenixa Lex"). Ameriški predsednik Thomas Jefferson se je zgledoval po njej preko Bodina, ki piše o Karantanski (in posledično tudi Panonski) obliki vladanja in je zato spisal Ameriško deklaracijo o neodvisnosti in volji ljudstva (ki se je danes praktično že odpravilo; vladajo samo še premožne družinske dinajstije in zionisti). Stari slovani (vendi)so torej vrvali ka si vsak narod zasluži svojo lastno pravico odločanja do vsega. Zavolo toga so pa volili civilne krale, zvane Knezi. V času vojne je knez (večinoma vzhodnih mejah) postal Khan ("veliki, "veli-Kan"). Torej, če so prekmurci odločeni ohraniti svoj jezik, se za to morejo fkup postaviti in zbirati podpise za uvedbo prekmurščine v šolah, štero so po letu 1945 prepovedali, za začetek bi moral biti vsaj kakšni jezikovni, etnološki krožek.

dončec

Boltzman, knjižna prekmurščina ima več dob: stara prekmurščina je trajala do 1850-ih. Janoš Kardoš je pisal v mešano-arhaičnem jeziku, v katerem je tvoril floskule, ki jih niso razumeli. Prekmurski knjižni jezik se je obnovil v 1860-ih in 70-ih letih z Jožefom Borovnjakom in Imretom Augustičem. Augustič je napisal prvi prekmurski prirodopis: Metüli so za volo svoje fárbe najlépši žüžki.
Borovnjak: Molim ino hvalim te o mili Jezuš! ki si po britkoj smrti svejt odrejšo. O kak velika žalost je presünola tvoje srce smileni Jezuš.
Kalendar Srca Jezušovoga: Kalendar Srca Jezušovoga dobijo vsi naročniki Marijinoga Lista brezplačno! Kim hodi Marijin List na sküpni naslov, to je ki plačajo samo 10 Din. za njega, plačajo 2. din poštnine, kda ga do rok dobijo.
Ta jezik ni enak s starim jezikom. V knjižni prekmurščini nikoli niso govorili, samo pisali, ker je bila knjižna prekmurščina jezik tiska, književnosti in pouka. Pogovorni jezik je bil aktualno narečje, ampak vsi so razumeli knjižno prekmurščino. Torej knjižna prekmurščina ni zastarala, samo nima nikakršne funkcije.

Boltzmanovakonstanta

In dončec, če 5 posameznikof ne podpira porabcev, šče tau ne pomejni ka vas ne podpira celi narod. Vupan, ka boš razmo primer, ge se ide za madžarizacijo Lendave in okoliškij vasih, ge lidje ne razmijo ali niti NEŠČEJO čuti slovenske rejči, isto vala za porabce na drujgi strani, ge čiduže menje lidij, posebno mladih nešče več gučati porabsko narečje in se ga celo sramuvle. Isto se dogaja na državni, cerkveni ravni, štera je preci mačehovska, cilou fejst nasprotuvle ka bi porabska vas dobijla popa šteri bi goučal v porabščini, slovenščini. Pri ton obstaja šče dosta več problemof šteri so šče nej napravili, tuj glede dvojezičnosti v uradih, šolah,... zavolo toga so edni - posamezniki, prinas tak "zaščitniški" do slovenščine same. Edni v ton vijdijo potencialnoga sovražnika, keroga zaminjavlejo/enačijo cilau z madžari samimi. Dosta takšnih "nacionalistov" z nekšno 9. identiteto (pro-srbsko) boš več najšel med takozvanimi "komunisti" ali marksisti kak med bole konzervativno, desno usmerjenimi prekmurci. V Sloveniji je prvi problem enostavno ta, ka nega niti nekšne državotvorne, patriotne miselnosti. Vsiljuvle se nam že od začetka jugoslavije nekšna 9., kak san prle napijsal. In ta miselnost je militantna, sovražna do "agresorjef", ka jes zoven komu-fašizem.

Boltzmanovakonstanta

In je fejst pohvalno, ka tak dobro poznaš prekmursko in porabsko zgodovino ter jezik, ka me veselij in vijden ka si redno aktiven na ton področji in te to cilau veselij... Takšni lidje si zaslujžejo več pozornosti in spoštovanja. Pa pravim, nej trbej zameriti cejlemi narodi zavolo par posameznikof. Forumi so bilij sigdar namenjeni bole podjebavanje kak kakšin pozitivnin mislim.

dončec

Boltzman, nisem rekel, da ves narod ne podpira (ampak ne bom rekel kaj je moje mnenje). To, da največ mladih ne govori porabsko, to ne pomeni, da nočejo govoriti, samo jih nihče ni naučil, ker madžarski komunisti (komunisti in ni nacionalisti) bi ubili njihove starše. To ni krivičnost Slovencev, da nimamo slovenskega plebanoša. O Lendavi pa toliko, da je bila nekoč mesto polno Madžarov.
Zaman imamo dvojezične šole, delovno mesto bi bilo potrebno v Sloveniji, naj lahko grejo Porabci v Prekmurje delat.
Naše vasi so se postarale, samo to bi bilo oskrbovanje, če bi se nekaj prekmurskih družin naselilo v Porabje, vendar če pripade Porabje Sloveniji.

Boltzmanovakonstanta

Se strinjam, da je potrebno več delovnih mest in več povezovanja. Samo lidje tuj prinas bižijo v inozemstvo pa v vekše varaše, namesto ka bi realizejrali idejo doma. Slovenija je nasploh država v državi; vse je centralizejrano v Ljubljano(večinoma jo vodijo takozvani potomci "fosilov" iz nekih drugih časov, večinoma srbskega porekla; ge se je po nouvon notri vmešal celo beograjski zemunski klan), kjer so boljši delovni pogoji in nasploh jebe birokracija celo državo in nastajajo ostali pravni zapleti šteri se vlečejo lejta pa lejta... tak ka investitori prle pobegnejo v kakšno bole ugodno državo, npr. bulgarijo, srbijo...

kansas

dončec,pa ti sploj nevej prešteti ali pa ne razmiš ka pišemo,tak ka škoda mojoga časa za tvojo nesposobnost branja...idi na porabski forum pa tan kvasi norosti!!!

dončec

Napravi nám porábski forum, kansas

kansas

napravite si ga sami,pa te tan pišite nerazumljive in nelogične stvari.Ti bi rad ka bi za porabce mi dale delovna mesta,pa še forum naj bi vam tudi mi delale...hehehe pa ti si komik.

kansas

tan te lejko pišete sami sebi" Zapri tvoj gaubec"olika van je na nuli!!!Pa upan ka boš zdaj vtihno!!!

dončec

Kansas, ali misliš, da je bojbobi inteligenten, ki me žaljiva z zlobnimi besedami. Takšen človek mora zapreti svoj gaubec. Ti napravi porabski forum, če imaš veliko pamet, ker sovražiš Porabce zaradi njihovega govora in podpiraš tega umobolnega bojbobija. V Porabju ti bi bil "norlavi ge," ker govoriš "ge san" in tam to ni "normalna" beseda.

kansas

Nikoli nisem napisal da sovražim porabce nimam pa rad da pametujejo tam kjer jim ni mesto,SPET PIŠEŠ NEKAJ NA PAMET,se pravi,če on tebi tak te njemi ti tude,te si isti kak tisti z kerin ne prideš fkup z besedo,ampak ga moraš zaradi tega zmerjati in žalite.Glede mene pa pišeš vedno nekaj drugega kar pa napišem,tak ka ne piši več,ker je res škoda časa...!!!

kansas

kase pa tiče normalne besede,te mi pa povej zakoj je nej normalna,mogoče zato ka jo uporabljamo prekmurci...evo spet diskriminacija z vaše strani...

dončec

Ok, ampak ne piši o "nerazumljivih in nelogičnih stvareh," namreč Porabci tudi ne bi razumeli Prekmurcev. "zapreti gaubec" pa je bil zakonit proti bojbobiju, ki me je tituliral za Madžarja, ki je tudi škoda časa.

dončec

Ni potrebno govoriti, da v porabskem narečju ni razumljivo, ker zanimivo, da mi razumemo vse prekmurske besede, naših pa sosedi ne razumejo.

kansas

Kaj je nelogičnega,če napišem da je prava prekmurščina izginila in je več ne uporabljamo,zato je delno tudi ne razumemo.Prekmurščina spada v panonsko narečno skupino.Po letu 1945 prekmurski knjižni jezik ni bil več v rabi, zato je v pogovorni prekmurščini zrasel vpliv slovenskega knjižnega jezika.Najdi mi eno besedo,ki sem jo napisal nerazumljivo in nelogično!!!

dončec

Mislim nismo o prekmurskem knižnem jeziku razpravljali, temveč o porabskem narečju. Samo je Boltzman postavil vprašanje knjižne prekmurščine. Tukaj smo debatirali o madžarskem nacionalizmu, Porabju in delovnih mestih. (Preberi Marka Jesenška, on kaj meni o knjižni prekmurščini, da ta knjižni jezik še vedno živi, čeprav je omejen, ampak je aktiven v književnosti, liturgiji in časopisu).

kansas

Spet pišeš to kaj tudi sam vem...Ja Mađari...hmmm...seveda so nacionalisti,če ne govoriš Mađarski za njih nisi dobrodošel,edino če prideš z debelo denarnico.Zakaj bi mi vam porabcem dajali delovna mesta ko pa jih za sebe nimamo dovolj?Malo se aktivirajte in si poiščite delo doma v porabju,zgleda da se imate za zelo pametne in vam to nebi bil problem...

dončec

Ena stara prekmurska babica se mi je pritoževala, da samo 400 ev. pokojnine dobi. Gospodin Baug! Mi pa v Porabju samo 120-130 ev. pokojnine imamo!
Nisem te prosil, da bi zagotavljal nam delovna mesta in nisem pisal, da upam v slovensko ali madžarsko državo. Samo sem rekel alternative.

ole

Vseglij, či mo pod slovencame ale vograme,

MI MO SIGDAR PREKMURCE !

dončec

Nesporno.

kansas

"delovno mesto bi bilo potrebno v Sloveniji, naj lahko grejo Porabci v Prekmurje delat"
S tau tebi zdi alternativa?!!

kansas

Vedno se popravljaš,ko nekaj vredu ne napišeš...zdaj pa res končujem,ker je brezveze o tem razpravljat...

dončec

Prekmurje ni v Sloveniji? Ali je že samostojna država? Ali kaj pomeni zdaj to, kaj si rekel? V Prekmurju, v Sloveniji so potrebna delovna mesta.

dončec

Ali pišem drugo (nemogočo) alternativo: iščem čudežno laterno ter prosim Džinija, če bi mi ugodil tri želje.

bojbobi

Dončec,lobotomija žal ni popolnoma uspela,žal.

dončec

bojbobi, ti samo zato pišeš tukaj, ker uživaš, če druge lahko blatiš. Ravno tako delajo madžarski nacionalisti v madžarskih forumih, torej ti, bojbobi, si enak z madžarskimi skarjnimi desničarji, ti si res Madžar.

BuLsHiT

srsly ka tij za tablet gemles?

dončec

Tebi ni treba tablet? Tvoje uporabniško ime je tudi lepo.

BuLsHiT

ka zaj spreminjas temo? fajn san te pito

kansas

Dončec,ti si rejsan malo čez les,pa jaz sem to tebe citiral to si zdaj pokomentiral svoj komentar.Poglej malo nazaj kaj pišeš...hehehe ti si rejsan čuden patron!!!Vzdevek je pa vzdevek in naj te ne moti kakega kdo ima...

Vipko
tinka78

Ko berem malo vaše komentarje, vseh nisem, priznam, mi postane kar slabo. Skupina desničarskih bedakov, mimogrede, imamo jih tudi pri nas, se pač malo izživljajo po internetu. Vi pa takoj skočite, kot če bi v kasarni v Lentiju bilo že za cel bataljon madžarske vojske.

kansas

"Mislim nismo o prekmurskem knižnem jeziku razpravljali, temveč o porabskem narečju"SPET CITIRAM,DA NEBO POMOTE dončec...
Ja mojbog a Porabsko narečje ne izhaja iz Prekmurščine...Knjige knjige in še enkrat knjige dončec pa potem pametovat na portale...

kansas

Tinka78,ja nisi vsega prebrala,na koncu debate se ne gre za Mađare,saj itak z tega kar pišejo nebi bilo nič,gre se namreč o pametovanju enega Porabca.

stackoverflow

tinka78: Glede (morebitne, a kljub temu malo verjetne) madžarizacije ti je vseeno, ob mrtvem mačku pa se takoj razburiš? Girl, you need to get your facts straight ASAP.

V tistem videu o mačkem gre za čudno idejo enega ali dveh posameznikov, ta ideja pa ima zagotovo veliko podpornikov med madžarskim ljudstvom.

McLaud

Ka bi nas priključili k Avstriji kak naslednici Avstro-Ogrskega dela nekdanje monarhije, bi biu takoj za. K Mađarom pa nikak!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice