Za osemletno Luno Sofijo Wernig iz Kroga, ki trpi za hudo boleznijo srca in nujno potrebuje operacijo v Izraelu poteka zbiranje pomoči. Prispevke zbirata območna enota Rdeči križ Murska Sobota in Krajevna skupnost Krog, na pomoč pa so priskočili tudi člani ŠKTD Kroške tikvi, ki organizirajo gledališki in glasbeni večer.

Krajani Kroga radodarni

Krajevna skupnost Kroga je zbirala prispevke po vasi od hiše do hiše. Odziv krajanov je bil, po besedah predsednice KS Krog Erike Vogrinčič Barbarič, enkraten.

»Ni bilo gospodinjstva, ki ne bi pomagalo. Krajani Kroga so dokazali, da so humanitarni in da radi pomagajo. Bili smo res presenečeni nad radodarnostjo in sočutjem krajanov ter se jim ob tej priložnosti iz srca zahvaljujemo.«

Gledališki in glasbeni večer

Luni Sofiji pa lahko pomagate tudi z udeležbo na gledališkem in glasbenem večeru, ki bosta potekala to sredo in četrtek v Gledališču Park Murska Sobota. Dogodka pripravlja Ljubiteljska gledališka skupina Kroške tikvi v sodelovanju s številnimi gledališkimi in glasbenimi prijatelji ter ob podpori Mestne občine Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

- v sredo, 21. 9., ob 18:30 bodo nastopili: Gledališka skupina Strokovnega društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja, Ljubiteljska gledališka skupina Selanski Nemaki, Ljubiteljska gledališka skupina Zgrebaši iz Pečarovec, Macho in Mejke, Ljubiteljska gledališka skupina Kroške tikvi

- v četrtek, 22. 9., ob 18:30 pa Nika Zorjan, Duo Mystica, Vö Fajne, Müvi – Tjaša Cigut in Dorina Gujt, Maša Marič, Mateja Ivanov – Moira, plesni par Matejka Koštric in Blaž Šumak.

Vstopnice za prihajajoča dogodka so v predprodaji vsak delovnik od 14.00 do 17.00 na blagajni Gledališča Park v Murski Soboti ter uro pred večernimi dogodki. Cena posamezne vstopnice je 7 evrov. Zbrana sredstva od vstopnic bodo v celoti namenjena za operacijo Lune v Izraelu.

Še vedno lahko pomagate tudi preko Rdečega križa

Pomagate lahko tudi vi, z darovanjem sredstev, ki jih nakažete na TRR Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota: SI56 0234 0001 0419 250, sklic SI00 6865-88, namen nakazila: DONACIJA ZA LUNO SOFIJO, koda namena: OTHR

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice