Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so tudi letos sodelovali v projektu Pozor(!)ni za okolje.

Minuli torek je na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru potekal EKOdan, v sklopu katerega so organizirali zbiralno in čistilno akcijo. Dijaki so se tako v času razrednih ur z rumenimi in črnimi vrečami za odpadke podali na sprehod po Ljutomeru, pri tem pa so se jim pridružili tudi njihovi razredniki. V eni šolski uri so nabrali približno osem velikih vreč komunalnih odpadkov ter osem vreč odpadne plastike.

Tudi zbiranje papirja

Istočasno je na šoli potekala še akcija zbiranja starega papirja, tiskalniških tonerjev in izpraznjenih baterij. Zbrali so približno tri tone starega papirja, 8000 kosov praznih baterij ter 710 kosov tonerjev in kartuš. 

Dijake osveščajo ves čas

Na ljutomerski gimnaziji dijakov ne osveščajo le ob redkih priložnostih, temveč za ekološko osveščenost skrbijo ves čas. Dijaki imajo na voljo izbirni predmet študij okolja, hkrati pa imajo na šoli tudi EKOkrožek. Šola tudi sodeluje v mnogih projektih ter natečajih na temo ekologije. Letos so se tako že drugič udeležili državnega tekmovanja iz znanja ekologije, na katerem je dijakinja Sara Trstenjak dosegla 2. mesto in zlato priznanje.

Mentorici Mateja Godec in Sonja Ferčak sta ob tem povedali

Ker se zavedamo, da v moderni družbi delovanje v smeri trajnostnega razvoja predstavlja kulturno normo, spodbujamo dijake in delavce šole, da s svojimi aktivnostmi delujejo okolju prijazno skozi celo šolsko leto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice