Lidl Slovenija želi trgovino na Lendavski ulici porušiti in na njenem mestu zgraditi novo in večjo.

Lidl Slovenija je namreč izrazil namero, da bi obstoječo trgovsko stavbo odstranili in zgradili novo in večjo. Nova stavba bo, tako kot sedanja, namenjena trgovini. Parkirišča se bodo delno prilagodila, prav tako se bodo prilagodile tudi dostopne ceste in ceste za dostavo za območje trgovine ter dostopna cesta do sosednjega objekta AMZS.

Nova trgovina že naslednje leto

Lidl Slovenija že zadnjih nekaj let gradi nove ter prenavlja obstoječe trgovine z novim konceptom. Ena takšnih, torej trgovina s sodobno notranjostjo ter s še močnejšo usmerjenostjo h kupcu, zaposlenim ter skrbi za okolje je bila lani odprta v Mariboru. Trgovino Lidl z novim konceptom pa lahko v Murski Soboti pričakujemo v sredini naslednjega leta.

O novi trgovini na javni obravnavi

Zato je bil včeraj na pobudo trgovskega podjetja Lidl Slovenija v javno obravnavo dan dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za obrtno cono Murska Sobota – sever. Ker gre za večja odstopanja od obstoječega zazidalnega načrta, je za pridobitev gradbenega dovoljenja potrebna sprememba veljavnega prostorskega akta. Ta se mora spremeniti po postopku, kot ga predpisuje Zakon o prostorskem načrtovanju.

Mercator »ruši« že osem let            

Tako hitro pa to ne gre pri »najboljšem sosedu, saj je Mercator že pred osmimi leti predstavil načrte za gradnjo sodobnega nakupovalnega središča, na območju zdaj zapuščene stavbe v središču mesta, kjer je nekoč bila uprava Potrošnika. Po zadnjih nam znanih informacijah, je omenjena stavba sicer namenjena rušenju, in to v prihodnje, a kdaj bo ta  “v prihodnje” pa ni znano.

Tagi

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
0000

Mercator de po mali bukno 100 %

čarni vrag (nepreverjen)

Pravilno v lepi slovenščini se napiše: Liedl na Lendavski bodo porušili.

Gost (nepreverjen)

Gradnja lopovskih trgovskih centrov, kateri se prikazujejo kot dobri sosedi so nateg naroda in na žuljih izkoriščenih in nikoli zadovoljnih delavcev bodo zidali večje in bolj poslovne objekte. Banda kapitalistična, narod še ni zrel, da bi lahko razumel strategijo nategovanja ljudi, kateri kupuje izmečke oz. ostanke ki jih Germani nočejo uživati, vmes pa nas zasipajo z drobtinicami, da se pomirijo. Fuj ... Fašisti so bili in bodo ostali fašisti!

Gost (nepreverjen)

Tale socialistični komentar gosta je pa čisto mimo! Tale trgovina ni nič bolj lopovska kot si ti premaknjen/a v glavi. Tudi tvoj zapis je nateg in nikakor te ne bi želel za soseda/o.
Raje zapri svoj g...c, če nisi v stanju normalno komunicirati.
PA NIHČE NE SILI NE TEBE, NE MENE, DA KDAJKOLI VSTOPIMO NEKAM, KJER NAM NI VŠEČ. Malo te je čas povozil, danes greš tja kjer ti odgovarja, ni več tovarišev, ki bi delegirali kaj in kam je treba iti, kaj narediti.
Verjamem, da ti fašisti, ki jih omenjaš tudi niso bili po godu, ko so nas po osamosvojitvi Slovenije leta 1991 podprli na naši poti.

Starejše novice