Minilo je še eno nepozabno letovanje malih šolarjev v Veržeju. Letos se ga je udeležilo 12 otrok.

V sredo, 24. maja, so se  otroci zbrali v vrtcu,  nekoliko drugače in sicer opremljeni s kovčki in nahrbtniki, kot se za popotnike spodobi. Potem so se odpravili proti železniški postaji, od koder so se z vlakom  odpeljali do Veržeja.

Med polji so se sprehodili do Zavoda Marianum, ki je za čas letovanja postal njihov dom. 

Prvi dan so si ogledali mlin na Muri in se nazaj grede ustavili na nogometnem igrišču, kjer so si  dali duška ob brcanju žoge ter iskanju zaklada. 

Zvečer so bili vsi prijetno utrujeni. Otroci so prisluhnili še pravljici in sladko zaspali, da si naberejo moči za naslednji dan.

Drugi dan letovanja so spet vzeli pot pod noge. Njihov cilj je bil tokrat čebelarski muzej v Krapju. Ogledali so si čudovit star čebelnjak, izvedeli veliko o življenju čebel, poskušali razne vrste medu in se posladkali z medenjaki.

Združili so prijetno s koristnim in tako opravili še en pohod v okviru športnega programa Mali sonček

Popoldan so obiskali Rokodelski center Duo, kjer so si v lončarski delavnici ustvarili čudovite umetnine iz gline.

Zadnji dan letovanja je bil rezerviran za motorični park v Križevcih, kjer so otroci lahko preizkusili svoje spretnosti. 

Ob povratku v Veržej so si ogledali še kmetijo, kjer jim je prijazna gospodinja pokazala veliko domačih živali, med drugim tudi krave in konje- kasače, ki jih uporabljajo za dirke.

Nato je sledila vrnitev na igrišče, kjer so ob sproščeni igri počakali na starše. Snidenje je bilo sladko, tem za pogovor pa veliko.

In tako je letovanje, polno lepih vtisov, zaključila še ena generacija malih šolarjev iz vrtca Lavra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice