V oddaji Soboški ekran je gostovala direktorica ZKTS Murska Sobota Brigita Perhavec, ki je predstavila pester prazničen program, ki se ga lahko nadejamo v času veselega decembra.

Direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigita Perhavec je potrdila, da bodo soboške ulice okrašene po istem terminu kot prejšnja leta, to je od šestega decembra do šestega januarja. 

Izpostavila je nekaj zanimivih številk, kar se tiče same okrasitve, ki bo vsebovala : 6 svetlobnih elementov, 300 svetlobnih vrvi v skupni dolžini 5000 metrov in s 5700 prazničnimi lučkami, 100 lampijončkov, okrasitev drevoreda Martina Lutra in še mnogo več.

V letošnjem letu se lahko okrasitve veselijo tudi prebivalci Slomškove ulice, je še poudarila Perhavčeva.

Dotaknila se je tudi tradicionalnega Mikloševega senja, ki bo potekal v duhu 100. obletnice priključitve Prekmurja in to 6.12.2019. Istega dne se bo odprlo tudi drsališče.

"V programu Mikloševega senja bodo nastopili tokrat Prekmurci, saj dajemo v letošnjem prazničnem decembru velik poudarek domačim izvajalcem. Nastopila bo skupina D- Dur in Pihalni orkester Murska Sobota. Prekmurec bo pa tudi Miklavž in bo otroke obiskal enkrat dopoldne in enkrat v popoldanskem času".

Ali bomo letos v Murski Soboti imeli ognjemet in kdo bo nastopil na glavnem odru pa si poglejte v priloženem videoposnetku.

Oglasni prispevek

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice