*Fotografija je simbolična
Policijska uprava Murska Sobota je do 30.9.2019 obravnavala 594 nesreč, danes pričetek nacionalne akcije za varnost pešcev.

Danes se je začela dvotedenska nacionalna preventivne akcija za večjo varnost pešcev, ki bo potekala od 1. do 13. oktobra, saj so pred nami ravno meseci, ki so do pešcev najmanj prizanesljivi. V okviru te akcije je svoje aktivnosti predstavila tudi Policijska uprava Murska Sobota

Statistika v primerjavi z lanskim obdobjem nekoliko boljša

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so letos do zadnjega septembra obravnavali 594 prometnih nesreč, kar je manj kot lani, ko so jih kar 703. V teh prometnih nesrečah je bilo udeleženih dvajset pešcev (petnajst v letu 2018). V letošnjem letu v prometnih nesrečah med pešci ni bilo smrtnih žrtev (lani dve smrtni žrtvi), pet pešcev je bilo hudo poškodovanih (lani sedem) in štirinajst lahko telesno poškodovanih (lani štirje). Večina vseh prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi pešci se je zgodila v naselju, letos štirinajst (v istem obdobju lani pa deset).

Poostrene aktivnost za varnost pešcev

Za izboljšanje varnosti pešcev v cestnem prometu bo Policija na območju Policijske uprave Murska Sobota od danes in do 13.10.2019 izvajala poostrene aktivnosti za zagotavljanje varnosti pešcev. Osredotočili se bodo predvsem na kršitve voznikov motornih vozil, ki ne bodo upoštevali prednosti pešcev na prehodih za pešce in ne bodo upoštevali omejitev hitrosti v naseljih in odsekih cest, kjer je večja udeležba pešcev. Ugotavljali bodo tudi kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po cesti, neustrezno osvetlitev in nepravilno prečkanje cest.

Preventivne aktivnosti bodo usmerjene predvsem v osveščanje pešcev, da morajo sami čim bolje poskrbeti za svojo varnost v prometu in umirjanje hitrosti voznikov motornih vozil na območjih, kjer se pešci najpogosteje zadržujejo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost7654jovanka (nepreverjen)

Za vecjo varnost pescev in kolesarjev bi morale za le-te biti vecje kazni. Ker v vrtcu smo se ucili: se ustavis, pogledas levo in desno in nato gres prek po prehodi. Kdor se tega ne drzi naj placa 100 eur

Starejše novice