Srednješolci, ki so v spomladanskem roku opravljali poklicno maturo so danes dočakali rezultate mature. Zlatih maturantov letos enako kot lani - sedemnajst.

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2014. Trinajsta generacija maturantk in maturantov programa predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je na poklicni maturi tudi letos dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 52 kandidatk in 2 kandidata ter jo vsi zaključili uspešno. Tri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, ena od njih pa je dosegla vse možne točke. Urška Lukovnjak, Melani Lainščak in Ines Nemec so tako postale zlate maturantke.

Tudi na Srednji poklicni in tehnični šoli so zadovoljni z doseženimi rezultati. Od 113 kandidatov, ki so pristopili k poklicni maturi, jih je 112 uspešno zaključilo. Sedem od njih pa je postalo zlatih maturantov. Na oddelku za strojništvo so zlati maturanti postali Blaž Brenčič, Damir Skuhala, Jakob Šadl, na oddelku za računalništvo Matjaž Bunderla, Damjan Časar, Tilen Kocbek, na oddelku za okoljevarstvo pa Tjaša Majerič.

Na Srednji poklicni in turistični šoli Radenci so prav tako zadovoljni z rezultati poklicne mature. K poklicni maturi je namreč pristopilo 31 kandidatov in kandidatk, pri čemer jih je 29 uspešno zaključilo. Trije maturanti so dosegli 20 od 23 možnih točk, zlatih maturantov pa ni bilo.

Na Srednji dvojezični šoli Lendava je poklicno maturo opravljalo 20 kandidatov in kandidatk, pri čemer jo je na oddelku ekonomski in strojni tehnik uspelo uspešno zaključiti vsem. Imeli so tudi dva zlata maturanta, in sicer Andreasa Sarjaša, ki je dosegel vse možne točke, in Sandija Lazarja, ki je dosegel 22 točk. Poleg tega je 17 dijakov opravljalo zaključni izpit, vsi pa so uspešno zaključil svoje izobraževanje. Z rezultati poklicne mature so tako zadovoljni. 

Z letošnjimi rezultati pa so zadovoljni tudi na Ekonomski šoli Murska Sobota, kjer je v programih srednjega strokovnega izobraževanja ekonomski tehnik in logistični tehnik maturo opravljalo 39 kandidatov, pri čemer so bili vsi uspešni. Med njimi je tudi zlata maturantka Saša Baler. V programu poklicno-tehniškega izobraževanja (3+2) ekonomski tehnik je maturo opravljalo 15 kandidatov, 13 je bilo uspešnih. Poklicno maturo pa je opravljalo tudi 14 kandidatov v programih izobraževanja odraslih. Tudi slednji so poklicno maturo uspešno opravili.

Na Srednji zdravstveni šoli Rakičan je nekaj več kot 97 odstotkov kandidatov uspešno končalo poklicno maturo. Imajo pa tudi štiri zlate maturante, od tega so trije dosegli vse točke. Zlati maturanti so tako postali Mojca Bagari, Jaka Potočnik in Anita Preinšperger ter Urška Slavič, ki je dosegla 22 točk. V Srednji zdravstveni šoli so zelo zadovoljni z rezultati poklicne mature, prav tako pa so ponosni na svoje dijake, ki so opravljali zaključni izpit, kjer so imeli 100 odstotni uspeh. Tri dijakinje so opravile zaključni izpit s pohvalo.

Dijakinje ali dijaki, ki jim v spomladanskem roku ni uspelo, bodo svoje rezultate v skladu s predpisi lahko popravljali ali izboljševali v jesenskem roku. Rezultati splošne mature pa bodo znani prihodnji ponedeljek, torej 14. julija.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čudaki (nepreverjen)

Srednješolci, ki so v spomladanskem roku opravljali poklicno maturo so danes dočakali rezultate splošne mature.

Ka vi sploj prečitate pa se pozanimate o ton ka pišete? Ta Samanta Gomboc dela čuda. Rezultati POKLICNE nej splošne mature. SPLOŠNA se zvejdi komaj 14. julija.

manta_g

Na žalost je v podnaslovu prišlo do napake, ki smo jo že popravili - hvala za opozorilo.

Če ste prebrali prispevek do konca, ne le podnaslova, potem ste ugotovili, da je govora o poklicni maturi in ste najverjetneje opazili tudi, da smo zapisali, kdaj bodo znani rezultati splošne mature.

kiki334 (nepreverjen)

Tej zlate mature so totalno brezvezne. Samo priden mores bite. O inteligentnoste in razgledanoste pa nega tu nej duha nej sluha. Na fakse san mel za sošolce 3 zlate maturante in 2 od njih sta nej mogla nite 1.letnika skos zgurate. Na fakse se pokaže, što je resno nadarjene.

Starejše novice