Po tem, ko sta šolska ministrica Simona Kustec invladni govorec Jelko Kacin opozorila, da je za ravnanje v primeru sumov na okužbo novega koronavirusa potrebno najprej za mnenje vprašati zdravstveno stroko, se še enkrat oglasil Roman Leljak

"Ali vi lahko greste po 16. uri k zdravniku? Koga dobiti po 16. uri in s kom se sploh pogovarjati," na vprašanje ali je včeraj vprašal za mnenje epidemiologe na NIJZ ali koga drugega iz zdravstvene stroke odgovarja Leljak. Sam je sicer danes zjutraj pričakoval klic z informacijo o izidu testa, a ga ni dočakal.

"Ko dobimo približno ob enajsti uri poročilo vse občine, smo tam videli, da Radencev ni in na ta način vemo, da je negativen. Že to pove kakšen je odnos do županov."

Roman Leljak

Ravnatelji brez ustreznih navodil?

Prepričan je, da je ravnal prav, ko je včeraj popoldne z odredbo zaprl vrata vrtca in osnovne šole na Kapeli. "Zelo so pomembni tisti prvi trenutki, preventivni trenutki, ko ti tisto v prvem trenutku zajeziš. Ne moraš čakati, da ti virus pride in ga imaš potrjenega ter takrat šele reči zdaj pa bomo iskali rešitve," pravi Leljak in opozarja še na to, da v tem trenutku očitno ravnatelji nimajo dovolj jasnih navodil, kako in na kakšen način ukrepati.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DC99 (nepreverjen)

Čisto pravilno je odreagero! Vsaka njegova poteza se kritizera...

p3p (nepreverjen)

Kako je zdajšnja vlada pozdravljala župana Čakša iz Šmarja pri jelšah ko je na svojo roko zaprl šolo in vrtec in kolilo gnojnice so zlili na ministra Pikalla zdaj pa obrat za 180 stopinj in tisto kar je bilo takrat vredu naenkrat več ni vredu kakšno debilno sprenevedanje.

In reply to by DC99 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

so imeli enega tak smotanega
kaj smotanega
fuknjenega ministra
je bil po faci in postavi prava
pokveka

In reply to by p3p (nepreverjen)

icnedar (nepreverjen)

Očitno bi rad bil zvezda Corona virusa.
Daj enkrat se že zavedaj, da tega corona virusa ne boš preprečil na tak način.
Omejevanje in zapiranje je večje zlo kot sam virus.
Delaj raje tisto kar znaš. Aja to je prepovedano ne ?

Mirkanov (nepreverjen)

Kapo dol. Tak se dela 👍

icnedar (nepreverjen)

Pravkar prebral diagnozo za našega šerifa.
O genezi norosti, ki jo je rodil koronavirus, ali prosto po Tošu: diagnoza fukjenitis

stric feri (nepreverjen)

Pa kaj se gre ta tip ????? Lepo je šolska ministrica Simona Kustec povedala, da šole in vrtce lahko ZAPRE in ODPRE samo VLADA !!!!!!!

Kaj ima tu nek župan za modrovati ???? Sankcionirat ga je potrebno, ker se vtika v nekaj za kar sploh ni pristojen. Če bi ravnatelj, učitelji in starši bili za kaj sploh ne bi reagurali na negove ukaze.
Lepo bi mu dali vedeti, da NI PRISTOJEN za zapiranje šole in vrtca.

Kaj temu Leljaku ni jasno???

Podobno je delala njegova kolegica v Ljutomeru. Vtikala se je v zadeve za katere sploh ni pristojna.

Pa kaj se gredo ti lokalni šerifi???? Imamo neke žepne občine in župani mislijo, da so nekaj. Drugje po svetu je ena ulica taka, kot so tukaj občine.

Pod nujno je potrebno županom odvzeti še nekatere pristojnosti, ki jih imajo.

In tudi šole in vrtce v celo podrediti državi.

kuna (nepreverjen)

Ustanovitelji šol in vrtcev so občine. V tem primeru dam prav županu.
A se je kdo vprašal, kakšna bi bila reakcija ministrstva ob njegovem dejanju, če bi bil test (na srečo ni) pozitiven?

In reply to by stric feri (nepreverjen)

bandit leljak (nepreverjen)

Ja ka de se pa dogajalo te jesene gda do vsa deca smrkala? Bodo zupane preprosto po preserne zaperale sole pa vrtce zaradi domnev? Pa daj no. Za leljaka pa se itak zna ka je kradljivec pa laznivec prve klase... naj se samonpogledne ka je delal v 80ih pa 90ih...

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Ne govorim samo za Leljaka in Kapelsko šolo. Govorim na splošno. Kot kaže ministrstvo, oziroma NIJZ ni izdalo navodil za takšne primere.
In še enkrat: V tem primeru dam županu prav.

In reply to by bandit leljak (nepreverjen)

stric feri (nepreverjen)

Glej, tukaj se stvari delijo. Večina itak ne ve, kako stvari delujejo. Ustanovitelj osnovnih šol in vrtcev so res občine, kar je tudi slabo.

Za vse ostalo pa je ministrstvo za šolstvo. Predpiše kaj, kdaj in kako se bodo šolarji učili. Vso snov, vse urnike, normative in vse kar je v šoli je v pristojnosti ministrstva.

Ministrstvo določi kdaj bodo počitnice in katere sobote, če sploh bodo učne.

V glavnem nima kaj en župan sklepat , če bo šola odprta ali zaprta.

Če bi bilo tako bi tudi drugače župani odločali katera šola bo imela pouk in katera ne sedaj v epidemiji.
Ampak je vse bilo v pristojnosti države. In prav je tako, da so stvari okrog izobraževanja v pristojnosti držaave. Drugače bi bil kaos.

Večino županov nagnat !!!

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Pozabil si eno zelo pomembno "malenkost".
Lokalna skupnost je dolžna zagotoviti ustrezne-zdrave pogoje bivanja v ustanovi, ker je ona USTANOVITELJ!
Kaj ima vlada s tem? Čisto nič. Prvi, ki bi lahko ukrepal, je načeloma zdravstveni sistem v sodelovanju z NIJZ. Torej stroka. Če prav razumem, imajo vsa pooblastila.
Ne vem, kaj ima politika s tem? Po mojem čisto nič.
Ministrstvo za šolstvo? Po moje čisto nič.
Glede na navodila, ki jih ni bilo, je edina logična reakcija župana. Pa ne glede na občino in župana.

In reply to by stric feri (nepreverjen)

Tak je to... (nepreverjen)

če si lopov si lopov in misliš,da lahko vse delaš,baraba hrvaška spucaj se nazaj v hrvatijo in tam deljaj neumnosti...

čarni vrag (nepreverjen)

mama ti rada hodi v Hrvatijo
baje tam zelo uživa

In reply to by Tak je to... (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

Ka drek pametuvlete.. ta korona van ke redno stopila v glavo.. zaj ka je zapro je nej dobrk ka ke zapro.. vi nebi zapro, te bi pa bilij glasni zakoj je nej zapro.. blede se van redno ze.. ige malo v na luft pa se preluftajte..

navijač (nepreverjen)

g,Leljak otroci se morajo prekužiti in to je v tem času dosti bolj ugodno kot na jesen ,in zato se mi zdi imamo službe ki odločajo kaj je dobro in kaj ni ,če bo vsk ki ima 5 minut časa delo po svoje bo se stvar kvečjemu še bolj raširilane vem zakaj obstajajo epidemijilogi če jih v tej državi nihšče ne posluša?

Velimir Bujanec (nepreverjen)

Obsojeni kriminalec, človek keri je ogromno družin na kant spravo, prijateljuje z pravnomočno obsojenih hrvaškin ustašon in kriminalcon, keri je biu obsojeni za plačevanje prostitutkan s heroinon..... to je vaš super župan Roman Leljak. Bravo Radenčani!

bandit leljak (nepreverjen)

Služba v JLA[uredi kodo]
Leljak, podčastnik JLA, je najprej služboval kot šifrant v vojašnici Ljuba Šercerja v Ljubljanskem armadnem območju, kasneje pa kot organ varnosti JLA. Služboval je še v Postojni in Mariboru. V organih varnosti JLA je prenehal delati februarja 1988. Marca 1987 je zaprosil za prenehanje aktivne vojaške službe.
Nekaj dni pred aretacijami Janeza Janše, Ivana Borštnerja in Davida Tasića (afera JBTZ), so ga 25. maja 1988 aretirali zaradi kraje denarja in kasetofona ter nepooblaščenega snemanja. Priprli so ga v vojaškem zaporu na Metelkovi v Ljubljani, kjer je ostal do 17. avgusta 1988, ko je z gladovno stavko izsilil izpust. Sam je trdil, da je proces proti njemu političen, ker je sovpadal s procesom proti četverici, sta ga takrat podprla Odbor za varstvo človekovih pravic in tednik Mladina.[1] V času preiskave ni imel pravice do civilnega odvetnika. V procesu pred vojaškim sodiščem v Ljubljani je bil obsojen na 14 mesecev zapora. Sodba mu očita zlorabo metod in sredstev v Službi. Prošnjo za prenehanje vojaške službe v JLA so uslišali 20. oktobra 1988. Sodba je razveljavljena s sklepom Vrhovnega sodišča RS 1992 leta in kazen brisana iz evidence.[navedi vir]
Samostojna pot[uredi | uredi kodo]
Ustanovil in vodil je revijo AS, časopis Trač, Srbsko revijo AS, bil je direktor Založbe za alternativno teorijo, ta je izdajala tudi mesečnik Vohun[2], in je avtor več knjig. Leta 2005 je bil spoznan za krivega enovite goljufije posojili v začetku 1990. let in obsojen na zaporno kazen. Po več letih izogibanja kazni je leta 2008 odšel v zapor. Pred tem, leta 2007, je bil obsojen vnovič, tokrat zaradi goljufanja vlagateljev v podjetje Avto Ideal, v katerem je bil direktor.[3] Po prestani zaporni kazni so postopke proti njemu sprožili upniki, zato je sodišče konec leta 2015 razglasilo njegov osebni stečaj.[4][5]
Od leta 1990 je tudi samostojni kulturni delavec, ki raziskuje polpreteklo zgodovino bivše SFRJ oz. delovanje obveščevalnih služb in politične policije bivše SFRJ ter političnih umorov UDBE v času njenega delovanja. Vložil je več ovadb proti domnevnim odgovornim za ta dejanja.[6][7]
Na lokalnih volitvah leta 2018 je bil izvoljen za župana Občine Radenci.[url="https://sl.wikipedia.org/wiki/Roman_Leljak#cite_note-8">[8]

Ustaska baraba (nepreverjen)

Sredi devetdesetih let je tako Leljak že lastnik treh podjetij:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Avto ideala, tabloida As in podjetja za finance in inženiring ZAT. Mimogrede, tedaj je bil tudi pokrovitelj izbora za mis Slovenije. Na roki rolex, v rokah pa volan rumenega lamborghinija diabla. Jeseni leta 1996 se je Leljakov poslovni imperij začel rušiti.
Še danes v Mariboru in okolici blizu 500 opeharjenih kupcev čaka, da bodo videli za svoje naročene in nikoli izročene fiate vplačani denar. No, malo kasneje je Leljaku uspelo zlorabiti kartice Diners Club in naplahtati še dve avstrijski banki. Zato je moral leta 1999 sesti na zatožno klop. Po dveletnem sojenju je Leljak dobil tri leta in osem mesecev zapora. Sodbo je leta 2005 potrdilo višje sodišče. Po izmikanju je kazen v zaporu na Dobu začel služiti šele februarja 2008. Leljak je pristal v osebnem stečaju in je danes skupaj z obrestmi še zmeraj dolžan okoli osem milijonov evrov. Za nameček je prah že pred izvolitvijo v Radencih znova dvignil s svojo novo knjigo in filmom o ustaškem taborišču Jasenovcu. Tam govori o bistveno nižjem številu žrtev, kot so jih zgodovinarji našteli doslej. Knjigo je želel predstaviti tudi hrvaškim imigrantom v Avstraliji, vendar so ga avstralske oblasti ustavile že na letališču in poslale na levo krog nazaj, ker ni imel s seboj potrdila, da ni v kakšnih kazenskih postopkih.

Nekoč je baraba lažljiva tudi izjavil...
Za začetek, zakaj ne bo profesionalni župan: "Izvoljeni župan se lahko po svoji volji odloči za zaposlitev ali pa zgolj za nagrado. Neprofesionalni župan bom, ker nočem, da bi s plačo reševal svoje probleme iz preteklosti. Nagrada pa je večja od povprečne plače v Sloveniji. Z lahkoto bi jo podaril osnovnim šolam v občini. Ostal bom torej kulturni delavec, kjer sem v razvidu pisateljev, in se bom še naprej preživljal tako kot zadnjih 15 let, s pisanjem knjig in režiranjem filmov."

Ne sme se pozabit tudi tega,v osemdesetih letih je namreč
služboval v organih varnosti bivše JLA, pri zloglasni kontraobveščevalni službi KOS. Pa so
ga aretirali nekaj dni prej kot znamenito četverico, Janšo, Borštnerja, Tasića, Zavrla. Uradno
je 14 mesecev zaporne kazni dobil, ker naj bi bil zlorabil metode in sredstva v vojaški
varnostni službi oziroma ker naj bi bil, kako preprosto, vojakom iz pisem jemal denar.

Radenčani ne se pustit barabi.

Ne, ker (nepreverjen)

- vi rus to dohtar najde
- simptome si pa lazes

inokss (nepreverjen)

SOBOTAINFO, ZAKAJ MU DELATE REKLAMO??????
STE BETEZNI V GLAVI, KIRI?

čarni vrag (nepreverjen)

Bi lejko zvedli kakšne simptome je imela ta oseba, da je Leljak napravo iz toga celi cirkus.

Velimir Bujanec (nepreverjen)

Bole se pijtaj kakšne simptome ma Leljak ka je napravo takšen cirkus.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno je nekdo Leljaku javil, da je nekaj narobe. Saj pa Leljak ni stal pri šolskih vratih in kontroliral starše.

In reply to by Velimir Bujanec (nepreverjen)

En Viktor (nepreverjen)

Zdaj pa je g. Leljak vaš legitimno izvoljen župan z večino glasov občine Radenci in kot takega ga morate
občani sprejeti (če ga imate radi ali pa ne). Ne da ga nenehno napadate in rušite tudi, ko za to nimate
prav nobenih razlogov.

čarni vrag (nepreverjen)

Leljal pa ima jajca
in to velika jajca
levaki imajo male jajčke nekaj takega kot od vrabcef

Hah (nepreverjen)

Radenski šerif, je spet mahal s svojimi jajci. Ni prvič in zagotovo ni zadnjič. Človek pač rabi pozornost, tako ali drugače

čarni vrag (nepreverjen)

Leljak ima velika jajca
vladni klovn pa ima mala jajčeca

In reply to by Hah (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Sobotainfo, cela Slovenija poroča o doslej najbolj množičnem protivladnem protestu v Murski Soboti, vi pa nič ?!

VRANA (nepreverjen)

Res je, nekaj nestrpnega dreka je kolesarilo :))) Gremo vsi: za 4-urni delavnik!!! Ajmo vsi !!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Velimir Bujanec (nepreverjen)

Stari, tebi redno na slabo ide zadnje čase. Tou majo v SDS kakšno usposabljanje za pisanje najbole blesavih komentarov po forumaj? Verjetno si tan biu zlati maturant. :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pojeb, tou je bil transparent nekoga na tem "bicikliranju nesposobnežev in nekoristnežev" pred enim ali dveh tednih!! Borba za 4-urni delavnik, hahahahaha... Se strinjam, blesavo !!!!

Če že kaj biciklirajo in gobezdajo, naj vsaj resnico govorijo: bicikliramo za LASTNE interese, privilegije...
Ne pa da eden biciklira proti "diktaturi", ukrepom zaradi COVID-19, za naravo, za pravice buzekov, za 4-urni delavnik,....... Lumpenproletariat

In reply to by Velimir Bujanec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi prijatelj! Vsak ima pravico izraziti svoje mnenje na biciklini ali brez. To tvoje nestrpno pisanje dela samo škodo stranki SDS.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tudi jaz imam pravico izraziti mnenje! Oziroma v tem primeru govoriti dejstva: kolesarijo sami nekoristneži in nesposobneži, nevladniki, brezdelneži, anarhisti, Antifa terorista simpatizerji,.... In sicer IZKLJUČNO za svoje PRIVILEGIJE! Nič drugega. Če so že tako "plemeniti" in "pravični", zakaj najprej ne "odbiciklirajo" Jankoviča in lopovskih sinov? Aha, zato ne, ker je "naš". Hihi, potem pa je vse v redu...
In kaj imam jaz z SDS? Nič. Janšefrenija te daje.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

En Viktor (nepreverjen)

Gremo vsi: nekateri 4 ure delat, drugi pa 4 ure kolesarit. :-))

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakoj se dale tira ta virusna propaganda. Virus, ki je povzročal gripi podobno bolezen je po dveh mesecih omagal. Obstaja sicer še nekaj žepov, kjer še obstaja in jih je treba nadzorovati. Generalno pa je z njim kaput. Terorizirat otroke v šoli pa je sploh brez smisla, saj otroci za virusom ne zbolevajo. Da bi se prekužili je prepozno, saj je virus oslabel in izginil. Tako je pri vsaki gripi.

čarni vrag (nepreverjen)

virusa sploh ni
to je nateg
da bi lahko prišla farmacevtska podjetja in instituti do ogromnih vsot denarja
Virus si je izmislil Janša

Tak je to... (nepreverjen)

Leljak lopov je govoril kak se je srečal v Ameriki in naj bi se z njegovimi potomci že pred leti srečal v New Yorku, se tam dogovoril, da bo družina odstopila razpadajoče vile in drugo premoženje v upravljanje občini, v zameno pa naj bi Ante Šarić postal častni občan in po njem naj bi poimenovali eno od ulic.
Predstavnica Šariča pa zanika..."Noben član družine Hoehn Saric se ni nikoli srečal ali pogovarjal ne ustno niti na katerikoli drug način z Leljakom v New Yorku, ne kje drugje, ne pred leti ne sedaj, ne v zadevi vračila premoženja, ne v kateri drugi zadevi."

Tako LOPOV Leljak spet po svoje laže in zavaja kot vedno.

https://www.mladina.si/198457/popravek/?utm_source=ref&utm_medium=web&u…

icnedar (nepreverjen)

Tega ne bo komentiral. ker nima obraza.
Goni svojo ideologijo in za njega ne obstaja nobena druga resnica.
Celo občinski informator je na bazi njegove ideologije, plačujemo pa ga vsi.

In reply to by Tak je to... (nepreverjen)

Znebite se polžev (nepreverjen)

LELJAK JE ZAKON , SAMO TAK DALE , KA SE VIJ JEBIVETRI RAZMITE V ŽUPANOVANJE , SAMO TAK DALE , PA BREZ POPUŠČANJA.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Znebite se polžev Evo zaradi takšnih kak si tij je lejko v naši deželi sakši lopov pa pokvaejenec župan. Rejsan Slovenec ma kratki spomin. Načik pa Župan nema šoulo pa vrtec kaj zapejrati ka je tou nej njegovo niti slučajno. Pa naj ne filozofejra ka nega navodil, či nema pojma ka naj napravi naj pijta tiste keri znajo nej pa ka zapejra šoule pa vrtec. Glij tak vodstvo šole pa vrteca nema njega kaj upoštevati pri takšni stvari za kere je župan nej kompetenten.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice