Le redko se zgodi, da politika posega v lokalno gurmansko sceno, a nedavni obisk ministra Zdravka Počivalška v prleški gostilni je populariziral prav poseben sendvič.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je 5. februarja obiskal Prlekijo, saj se je srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja Terezijo Štefančič in županom Danijelom Vrbnjakom

Svoj obisk je nadaljeval v gostišču Taverna v Ivanjkovcih, kjer se je srečal s funkcionarji, podjetniki in člani stranke SMC. Kar pa je ob spornem obisku gostilne poželo največ pozornosti, pa je izjava, da so pili le vodo in jedli le prleške sendviče

Le kaj so prleški sendviči, se sprašujete?

Mnogi so za tako imenovane prleške sendviče slišali prvič, a dileme o sestavinah več ni, saj ji je v duhu šaljivega pusta začela ponujati tudi ptujska gostilna. 

Gostilna Rozika na Ptuju tako le danes, na še zadnji dan pusta ponuja prleške sendviče. Aleš Vilčnik, lastnik gostilne je za Ptujinfo razkril sestavine te nove specialitete. 

V prleškem sendviču, ki ga ponuja Rozika, je domači črni kruh, zaseka, tünka, domača salama z bučnimi semeni in kisla kumarica. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prdni lujza (nepreverjen)

mate hude probleme

rotschild (nepreverjen)

edino v negativnem smislu!

Bučkoe (nepreverjen)

Ste dosadni!!! Kah pa,ko pri črpalki ločete pivo ali.kavo iz avtomata. Fauš ste njemi, butalci

Lejvi. (nepreverjen)

Nova blagovna znamka, kot refošk.

čarni vrag (nepreverjen)

levaki so potomci kurb, hlapcev in dekel ter brezdelnežev
in to imajo v krvi
in zavidajo in vedno bodo zavidali tistim ki so si s svojimi žulji kaj ustvrili
Vedno do sedaj so bili ti lumpen proletarci v vsaki vojaški formaciji

turk

Hrvati so ze prisli po recept,zaščita imena sledi.

. (nepreverjen)

kje se dobi prava prleška tunka?

mazači (nepreverjen)

Ha ha.... crkneš od smeja.... kao nekši prleški sendvič, keri sploh ne obstaja ponuja nekši gorstinec iz Ptuja, keri sploj ne spada v Prlekijo. To me spominja na ovo foro gda so na proslavo v Prekmurje vozili Prekmursko gibanico iz Ljubljane.

Starejše novice