Kako smo Pomurci "žurali" v iztekajočem letu

Black&White Beltinci

Po skoraj dveh desetletjih se je v Beltincih poslovila diskoteka M3, prenovljeni lokal, ki se zdaj imenuje Black&White, pa obratuje enako kot njegov predhodnik, le ob koncih tedna. Kot pravi lastnik Dušan Škafar z letošnjim izkupičkom ni zadovoljen, bolj kot finančna kriza pa po njegovem mnenju na manjši obisk vpliva prepoved kajenja v lokalih. “Ljudje sicer pridejo, vendar zaradi krize verjetno porabijo manj denarja,” pravi Škafar. Povečan obisk je zasledil ob tematskih zabavah in ko je glasba v živo, drugače pa meni, da je preveč lokalov, ki so odprti pozno v noč in eni drugim odžirajo stranke. “Dnevni lokali so odprti skoraj tako dolgo kot nočni in v takih lokalih DJ-i vrtijo glasbo za nekaj deset evrov, ni jim treba imeti varnostnikov, medtem ko nočni lokali to moramo imeti,” tarna Škafar. Temu, da bi pritegnili več gostov, niso posvečali posebaj pozornosti, povečan obisk pa se je poznal ob tematskih zabavah. “Ljudje gredo tam, kjer je gneča, ne pa tja, kjer bi se lahko lepo imeli,” zaključuje Škafar.

Spartacus Murska Sobota

Tudi lastnik soboškega lokala Spartacus, ki je bil v lanskem letu razširjen, ni povsem zadovoljen z letošnji poslovanjem. “Kot podjetnik pravzaprav nisi nikoli zadovoljen s tem, kar narediš, vedno imaš občutek, da bi lahko bilo še boljše. Drugače pa če bi naredil en presek, sem zadovoljen,“ pravi Boštjan Lucu. Slednji meni, da je poleg finančne krize na zmanjšan obisk lokalov v preteklosti vplivala tudi uvedba evra in prepoved kajenja v lokalih, kar bi se lahko v naši regiji še posebaj poznalo, pri njih zaznavajo okrog dvajset odstotkov zmanjšan promet. “Moramo pa, kar se tiče našega lokala, ločiti dnevni del in nočni del. Dnevna zgodba se pozna, pravzaprav skoraj za 40 odstotkov, za vikende pa se ne pozna niti 20 odstotkov zmanjšanega prometa,“ pravi Lucu, ki v prihodnjem letu še ne pričakuje izboljšanja situacije, upa pa, da ne bo še dodatnega upada. Da bi v letošnjem letu vseeno nekoliko povečali obisk so v Spartacusu delali več na oglaševanju, v zadnjih mesecih pa skoraj dvakrat na mesec prirejajo koncerte v živo, s čimer se v preteklosti niso ukvarjali. “Ljudje si za vikend vseeno privoščijo denar za zabavo,“ meni Lucu.

Bowling center Kocet Lendava

V Bowling centru Kocet v Lendavi so zadovoljni z izkupičkom, ki so ga dosegli na področju zabavne ponudbe, v prihodnjem letu pa želijo gostom ponuditi še večjo ponudbo. Aljoša Kocet si ne zatiska oči in priznava, da se finančna kriza pozna. “Glede na finančno krizo, ki je prizadela naš del, predvsem prekmurski, ne moremo zanikati, da se ni poznala, kajti prepričani smo da bi bil obisk nekoliko večji, če bi bilo gospodarstvo v boljšem finančnem stanju,“ pravi Kocet. V največjem lendavskem lokalu opažajo povečan obisk ob koncertih, predvsem ko nastopili glasbeniki z Hrvaške, zadovoljni pa so tudi z domačimi estradniki, ki so prav tako pritegnili lepo število obiskovalcev. Da bi pritegnili več gostov so se posluževali oglaševanja, kar njim do neke mere tudi uspelo. “Pomurci znajo ob vikendih veliko zapravljati, se pa pozna finančna kriza, in posledično tudi manjše zapravljanje,“ zaključuje Kocet.

Cubo Murska Sobota

Za konec si oglejmo še situacijo v še enem soboškem lokalu, v Cubuju. Njegov lastnik Dejan Aleksič je z letošnjim izkupičkom relativno zadovoljen, bolj pa se nagiba na ne kot ja. Vidne so posledice finančne krize, ki se poznajo v zmanjšanem obisku in posledično temu manjšimi prihodki, povečanja obiska pa ne opažajo niti ob kakšnih pripravljenih dogodkih. Da bi vseeno pritegnili v svoj lokal več gostov, so kot nam je povedal Aleksič delali več na promociji in ponujali več pijač po akcijskih cenah. Pa so Pomurci ob vikendih zelo zapravljivi? “Niti niso pretirano zapravljivi, lahko bi rekli v mejah normale. Je pa opazno manj ljudi, ki so zapravili v preteklosti več,“ pravi Aleksič.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VLAJ

Gda za eno rundo plačaš okoli 20€, se malo zamisliš, če boš še kakšen evro ta dao...

miic

VLAJ se podpišem!

tu se resno da viditi ka kapitalizem nema meje... omenjeni diskoji oz. klubi so več ali menje nabito polni in mi nej jasno kak so lahko lastniki NEzadovoljni z obiskanostjo.

lep primer je spartacus, keri ma svoje nočne kapacitete zasede do maksimuma in potem lastnik povej ka bi rad večjo obiskanost... svašta.

davidp

miic, to je tudi meni nej jasno bilo. nevem kda san nazadnje vido slike s kakšega partija ge ne bi lidje en po drugon odili, te pa še več ščejo...

hm?

JB TITO

Bi se kar strinjo s predhodnima komentaroma, lokale nabito puni (spartacus, cubo) lastnik pa nezadovolen. Malo znižate cejne pa de dosta več naroda spilau dvej runde namesto ene,pa de pa malo več pejnez v blagajne.
Zanimivo ka je lastnik Tuš-kocet zadovolen in ka je realno pogledno na stvari. Pohvale vredno.
Za Beltince se pa strinjam ka je bole slabo saj rejsan nejso puni že kar neka časa. Samo tipično oz. nesmiselno se mi zdij iskate razloge v kelnaraj, varnostnikaj, za obisk se je trbej potrujdite.

lendavcan

Karlo, si ziher da je lastnik Black & whita Branko Škafar? ;) Še enkrat preveri... :)

razorblade`kiss

Dušan Škafar.

kv2000

popravljeno, hvala za opozorilo.

Podolski-20

Noro je v diskoteki Black&white, tu se svasa na polno :). tak da se lahko ti kafiči v murski skrijejo. glede na slabo ponudbo in visoke cene je se dosti prevec obiskovalcev v njih. V glavnem če imaš slabo ponudbo, lahko pričakuješ tudi slab odziv.

Sunce

Zaj či gledaš ka je Cubo malo vekši kak naša dnevna, te normalno ka nemre biti več lidij.

Smiley-SS

Tipičen primer B&W. Prebarvaš fasado hiše in misliš, da si boga za keco potegno.
Najbolj nerodna situacija. Če ti ne zamenjaš celotnega kolektiva (varnostniki, natakarji, dj-i), te si nič nej napravo. Ma kar sem jaz bil tam je bila še "solidna" gužva. A dejstvo je to, da prevladuje precej mlad kolektiv obiskovalcev, ki so pa denarno precej bolj skromni in zmožni pustiti v lokalu.
Že star m3 se je pokazalo, da je bila pretežno gužva v soboto, ko nas je bilo največ dijakov pa te zadeve tam, a denarno je baje vedno zmagovala nedelja, ko je bila starejša populacija tam (študentje, zaposleni), ki niso naredili take gužve, a so precej več denarja tam pustili. Tak, da relativno je praviti, ka gužva ustvarja denar...

Vipko
čevapčič na ražnje

.. tau nema veze, če je lokal nabito pune, pomembno je, ka gostje notre spigejo in v kakšni vrednosti je ta pijača .. Coctail, red bull vodka, Whiskey, šampanjci etc. je nej isto kak đus vodka ali pa Cockta ali pak Heineken .. lejko de lokal na pol prazen, pa de narejdo dosta več prometa, kak pa, gda de konca pun ..

..

Vipko
čevapčič na ražnje

.. popravek: đus voda san mislo, pijača za nas srmačino .. :-) ;-)

tzizek

Cuba Murska Sobota... siguren ka je to pravo ime? :)

rocky69

Si gvüšen, ka je lastnik Cuboja Dejan Aleksić?

filco

Ste gvušni ka je lastnik Bowling centra Kocet, dejansko Kocet????
omg

kelko pejnez san njin ta znoso bi mogli fsi meti za 20% vekši promet nej pa ka menšoga:)

lendavcan

filco, ja smo gvišni. Lastnik Bowling centra Kocet je DEJANSKO Kocet. Vendar ne Aljoša, temveč nejgov oče. Aljšoa ima le "prek" zgornjo zabavišče ter Bowling. Spodaj pa je še vedno restavracija, ter Tušova franšiza.

Apachi

Ge je Cuba v M. Soboti? LOOOOOL

Thompson

Prejk štreke lejvo

Thompson

Te ma Aleksić dva lokala cubo pa cuba, tau san nej znau. Hvala sobotainfo.

tzizek

Ge je članek? :)

VLAJ

hahahahahahaha :D
očitno je nej dosegno željenih reakcij :D

samuel

zadni čas da se odpre superlee,ko je konkurenca cena spadnejo,primer je partymax ko ga je nova direktorca zjebala cene gor plače kelnarom dol ka je edini lokal v soboti,ge direktor kelnari,a ne zna na kaso računati

sasa1000

vsi v spartakus uuuu :D v guzvo not jeeee. al pa v cubo na petardaša .
booooom:D

kokodrilo

Lekar je SobotaInfo že začo praznovati:D

penina

samuel hehe mah te partymax je totalno v kurci kolega mi kelnari pa pravi ka bole zabite direktorce so še nej meli..baje do gnes tan šenki pijačo davali..ka sploj ne kaserajo.. RAZPAD SISTEMA V PARTYMAX taka što nema keša nek se tere v partyi hehehe PLUS TOGA G7 VARNOST vsi v partya nek se lomi hehehe

samuel

znaš ka delata oni štajerec pa čelavi lendavčan ...

penina

samuel nega gnes štajerca pa čelavoga gnes je direktorca na šanki pušča pa pred šankom:))) dečki keri majo bowling prek neščejo delati več ka jih je straj ka so varnost menjali za gnes hehehe nek se pije i jede hehehe

gemma

Cene pijač - katatrofa (sploj Spartacus). Nazadnje san tak viske cene pijač vidla v Lj. Vejpa daj, ena pijača skoraj 4€, taka te vse minej, ka bi si še eno kupio naročo

me

“Ljudje gredo tam, kjer je gneča, ne pa tja, kjer bi se lahko lepo imeli,” zaključuje Škafar.
heeeh :D:D ljudje idejo ta ge so nej 14, 15 letna deca notri pa se tan steplejo pa mislijo ka zdaj ka so šli V so neven ka.
pa nekšne prezračevalne sisteme bi mogli meti ka ma notri redno po ŠVICI tak ka nemreš vrvati:)

penina

ka se tiče spartakusa dragi moji, kak je že gemma povedala, nenormalne cene za nas prekmurce, opažan pa ka narod več ali menje ma eno pijačo v roki celi večer.. oz tisti ka so pijani tak zapravijo do daske ka majo v žepe..:)

neooo

Za lastnika Spartacusa in Cubo bi povedal le eno!

Glede na zelo amatersko ponudbo in dejansko prostor ne ravno zgleden za nočno dogajanje imate preveč gostov in preveč služite tako, da bi prosil le eno!

NE jokat da je slabo, biti raje tiho saj itak služite več kot si zaslužite ;)

Lp!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice