Vir: Facebook profil Pomurje Region
Mestna občina Murska Sobota finančno in tehnično vzdržuje kroški brod. Toda, zakaj brod več ne vozi iz enega na drugi breg Mure?

Pred časom smo poročali, da brod na Muri pri Krogu ne vozi že nekaj mesecev. Takrat so nam v Turistično informacijskem centru Murska Sobota dejali, da je glavni razlog za neuporabo broda, pomanjkanje brodarjev.

V Kajak kanu klubu Mura Krog pa so zdaj pojasnili, da je razlogov, da brod miruje, več.

Soboška občina kroški brod le vzdržuje

Mestna občina Murska Sobota je dejala, da so odgovorni le za finančno vzdrževanje broda in njegovo tehnično brezhibnost.

Za te storitve vsako leto iz proračuna nakažejo določen znesek. Letos so namenili 7000 evrov občinskega denarja.

Kriva tudi poletna vročina?

Iz Kajak kanu kluba Mura Krog so nam sporočili, da sta glavna razloga, da kroški brod ne obratuje, predvsem tehnične narave in nista povezana z brodarjem.

»Prvi razlog je prenizek vodostaj reke, ki traja že od 12. julija. Vroče poletje z malo padavinami je znižalo nivo reke Mure in tudi če bi imeli brodarja, ta ne bi mogel voziti. Nivo vodostaja Mure je bil enostavno prenizek,« pravijo v Kajak kanu klubu in dodajajo: »Drugi razlog je tehnične narave, saj je potrebno zamenjati nedelujoči škripec

Škripec, ki brod po žici poganja čez reko Muro, je v okvari. Že nekaj časa čakajo na njegovo popravilo, ki bi omogočilo ponovno nemoteno vožnjo broda.

Slika je simbolična.

Brodar mora narediti izpit za čoln

Še eden od razlogov, da brod na Muri pri Krogu ne obratuje, je - kot smo že poročali - tudi pomanjakanje brodarjev. Prejšnji brodar se je upokojil, novega pa je izjemno težko najti.

»Težko je najti brodarja, saj so poostrili tudi pogoje. Sedaj je potrebno, da brodar opravi izpite za čolnarja celinskih voda. Res ne vem, zakaj je brodarju na Muri potrebno poznati azimute in raznorazne vozle ter smeri vetra,« obupano razlagajo v Kajak kanu klubu.

»Želimo si, da bi ta oseba lahko občasno obratovala še v bližnjem lokalu, a je to misija nemogoče. Trenutno je na trgu dela povpraševanje največje prav v strežbi,« pravijo.

Iz kluba še sporočajo, da so z omenjenimi pogoji za delo brodarja še dodatno otežili celotno situacijo. Ker se letošnja poletna sezona bliža h koncu, upajo, da bo prihodnje leto več sreče.

V nasprotnem primeru jih skrbi, da bodo imeli z brodom le še stroške.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Brez zamere dragi Krožančani, a kak v tretjon tisočletji nemrete popraviti tisti škripec. To vam lejko popravi vsaki šlosar.

kroške2321 (nepreverjen)

Ka drujgo maš za čakate od 20 socialašov ka že 35 lejt svojo podporo tan piščavle pa novo vodstvo keri so mislile ka de se vse samo delalo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Najbole betežno je pa tou ka more brodar meti izpit za čun.

Jack000000 (nepreverjen)

Še bolj da naj usput še streže pijačo v bližnjem kafiču.

In reply to by . (nepreverjen)

TEXrEX (nepreverjen)

Dajte no, škripec je problem?! Ma nemoj! Tou majster zrikta v enon dnejvi! Kda je novo vodstvo prišlo smo meli občüjtek ka de se hotel zijdo! Samo jeziki pa pametüvanje ka mo mij zaj vse delali, napravila pa se je samo lesena ograja,...pa še tou se ne bi če ne bi predsednik napno pa napravo,...

Kroškatikev (nepreverjen)

Hahaha,kroški nesposobneži malo manj pit pa de vse.
Naj ga k nan v BAKOVCE preselijo de bar hasek.

Kristjan81 (nepreverjen)

Pametni smo patni,moj ati ja napravo izpit za čouln

In reply to by Kroškatikev (nepreverjen)

Jao mene (nepreverjen)

Izpit za coln se napravi v Maribori, pred ten pa ides na par vecernih predavanj v MS. Strosek kaksnih 100 evrov pa malo dobre volje.

Izpitnik (nepreverjen)

Pa ga ti mas napravlenoga?

In reply to by Jao mene (nepreverjen)

Jao mene (nepreverjen)

Ja

In reply to by Izpitnik (nepreverjen)

TNT666 (nepreverjen)

ma ste majmuni, nemre vsaki idiot letalo voziti
te bi saki bedak so za predcenika

kroške2321 (nepreverjen)

PR članek nika drujgo.

Ka povzamen problem. Nucajo človeka ka de od 10 do 10 kelnaro, prek vozo lidij v šumo pa puco okolico za 5€ na vro. Malo morgen. Bil san na sake krajevni skupščini Krog. Ka ste nan vse odavale, ka de se vse pri braude delalo pa dogajalo. Kakšna top turistična točka pa vikend točka de tau. Ka je prejšnje vodstvo kao vse doj bremzalo ka so z malo zadovolni bilij. No vij pa ste zdaj očitno zadovolni z propadon. Podpejro san glasuvo san a vijden ka ste vsi iste klošari. Kak ste not prišle pa vidle ka tu trbej 15 vr na den delati nej pa samo prijte pa pejneze pobrati se je vse stavilo.

Od tekmovanj, do priredijtev, do piknik placov do vožnje s čunon vse se je obečavalo a nega nika. Dajte stvari v rokej lidan keri bi radi kaj spremejnile nej pa ka van je zdaj srcej na mesti ka ste "paulek" pri braude.

Sran vas boj. Kroške braud je lejta pa lejta bil destinacija za vse sobočance, kraužančare, bakovčare pa satahauvčare. Zdaj iden raje v Ižakovce.

TEXrEX (nepreverjen)

Maš praf! Nej samo doj k broudi odit pijt pa modrüvat, delat se trbej spraviti. Tou gučin za tiste, ka so se na vse štiri grebli ka so prevzeli klub. Samo gda so ga prevzeli je bila okolica čijsta, doubo si pijačo, brod je vozo, škripec je delo, lüjdi je bilou dosta...zaj pa propad! Puno smeti, zamazano,...
Glavno ka je tou kao njuvo, zaj pa nikoga blüjzi nega!

In reply to by kroške2321 (nepreverjen)

kroške2321 (nepreverjen)

Vedno so lidgej pametni kda vidijo ka nekome ide. Kda pa sami pridejo v situacijo te pa blokada.

Što bi si mislo, ka v naravi trbej sake den pucati, zmetati, ka pridejo lidgej z sobote z gestijon pa vse na mizaj pistijo. Ka trbej od 10 vgojdno pa do 10 večer tan turiste pa pijance stražite pa sidijo pri 3 pivaj.
Vsi vidijo samo izkupiček na konce dnejva a ka pa ide v organiacijo vlečenja vrvi, tekmovanj pa obratovanje lokala, čiščenja okolice, ka o ton kda so poplave bilej tan človek san par ton pejska na talige nameto pa nišče nej vido.

Škoda. Ampak dobra šaula za vse. Pusti na mejri kda laufa, nej pa svoje masne prste cuj rijvati ka se ti hitro spodpela.

In reply to by TEXrEX (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Of modrijasti svetnik Vigali iz Kroga nemre toga problema rišiti, či je tak pameten po forumaj, te je tou za njega šalamala, samo tu trbej neka delati....ge je pa delo tan vigalija nega....razen či se plača v eur....plazma majster

sdsds (nepreverjen)

Nišče ne rešij toga problema. Nega več norca na tun svejti ka tan za 300€ na mejsec v žep delo nauč pa den, puco, pijance glejdo, prek vozo ka v šume 8 vr sidijo pa pigejo za 5€ pa fala lejpa.

Nega toga več. Zgaudilo de se tau ka je staro vodstvo nej ščelo, ka občina vse prek vzeme pa več nika nede "kroško". Mlade so štartali dobro, probali so. Te pa je prišo pohlep, zdigavnaje najemnine ovome, slabo plačilo, kelnarce ka so kradnole in smo tu. Vidli so ka so ove stari bijki meli motivacijo pa nekšno čustveno navezanost do kroškoga brauda. Tu pa vsaki ka ma 2 papejra v glavej zna ka za 10 vr na den delati pa 60€ zaslujžite si raje doma.

Samo čas ka občina MS od kluba vse zeme pa vse doj zaprej pa za 30 lejt vse zazijda na nauvo. Te pa do se vaščani bunili ka je pijva 5 € pa ka so vse "Nvarne" drejve doj paudrle pa kak je inda pod drejvami fajn bilau kda je Ciril pijvo za 2€ prineso pa neje blo šminkerije pa kravatašov.

In reply to by U2 (nepreverjen)

black panter

Kroske tikvi,so nesposobni pa sami modrijaši

asdasd (nepreverjen)

Tikvi so pač tikvi, od njih ni kaj pričakovati !

In reply to by black panter

HALO KROŠKI (nepreverjen)

Od občine dobite vsako leto 7.000 € pa ka te delate z temi pejnezi. Drugo pa se preštejte ali pa pijtajte na CSD koliko zdravih lujdi iz Kroga dobiva socialno pomoč in nočejo delati, sedaj ko imamo komunistično - levičarsko oblast se bo ta lenoba samo povečevala. Vsak ki dobi denar iz CSD bi moral delati, bolani so pa tak na bolniški.

svétnik (nepreverjen)

S takšimi podrobnimi podatki lejko razpolaga samo svétnik,...

In reply to by HALO KROŠKI (nepreverjen)

asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

Ka je te tu podrobnoga. Samo občinske lijst na strani moreš prešteti. Vse pijše kelko kero drujštvo v MS dobij. Do 4 lejt nazaj je dobijvalo KKK Mura Krog 1200€ letno. Zdaj 7000€ letno. Prireditev manj, vzdrževanja manj, tekem manj. Pitaj boga mater ka delajo s tejmi pejnezami.

In reply to by svétnik (nepreverjen)

asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

Ka bi nan dalij kaj inda svejta ka bi vrejd zejle igrišče pa tak dale pa nej. Vohar pa kreft pa tak dale pa z 7 jurjof nemre nika.

In reply to by asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

Kroška (nepreverjen)

Vohar več nema kaj s ten klubon. Preveri, prle kak pišeš.

In reply to by asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

svétnik (nepreverjen)

No zdaj pa malo na pamet motaš. Neka se je vseeno napravilo zadnje lejta, tüdi z lastnin vložkon,...očitno si že en čas nej biu spodaj! Ka se je pa pred lejtami delalo? Na 7 lejt so fasado prebarvali,...

In reply to by asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

Spodaj san ges sake vikend z ženo pa biciklinon. Ka se je narejdilo? Lesena kuča kero je vejs dala? Igrišča kero je občina plačala?

Propadli piknik plac, kunja, čolnarna, wcji, ograja, bife? To se je kaj narejdilo? Raje idi malo migat k braudi nej ka tu komentejraš če si njihov. Pa tau vrejd spravite že enkrat.

In reply to by svétnik (nepreverjen)

svétnik (nepreverjen)

Ja, vijdun ka bole slabo znaš! Küjnja, okna, streha,
Wcji, ograja,...ja neka se je delalo! Nej na pamet če ne vejš. Pa nej san pristaš ali pajdaš vodstva,...

In reply to by asfalt fuzbal kraug (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Lol, gnes den nega vec zasenki prostovoljcev! Lejko bi pa tiste na sociali ali pa vecno nezaposljive prisilili tan pucati pa kelnariti.

kroška sramota (nepreverjen)

res je žalostno ka takšne izletniške turistične točke nemrete zriktati vodstvo kk ali mestna občina.Vodstvo spravite se delat vsak naj en dan dela pri brodi za vikend se spravite čistit pri reki zakaj ste sploh tam če ne znate oživite tej točke odstopte pa če do z druge vesi vodstvo saj se vidi ka ste v krogi nesposobni kar vam narava mura podarja ali pa naj pridejo goričanci pa vred vzamejo to kot so nogomet

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice