Vir: Facebook
Kamen na kamen palača ali iskrena napaka? Krepko preplačali sir, ki je domnevno bil nepravilno stehtan.

V pomurski prodajalni trgovca Spar bi z nepravilnimi označbami vsaj dva kosa sira prodali po občutno višji ceni. Na nepravilnost je na spletu opozorila razočarana stranka.

Uporabnik družbenega omrežja Facebook piše, da so v trgovini Spar Lendava včeraj kupili sir znamke Regina Blu. Gre za sir, ki ga zaposleni na oddelku s siri sami režejo na kose, stehtajo, zavijejo v folijo in opremijo s ceno. V družini teže izbranega izdelka ob nakupu niso preverili in šele ob prihodu domov jih je doletel hladen tuš. 

Izkazalo se je, da so dobili bistveno manj, kot so plačali. Sir, katerega dejanska teža je znašala le 0,08 kilograma, je namreč bil opremljen z nalepko s težo 0,44 kilograma.

Kriva naj bi bila roka na tehtnici

Kupec se je tako danes vrnil v prodajalno, kjer je z nepravilnostjo soočil namestnika vodje, nakar so mu z dobropisom povrnili 6,15 evra.

Napačno označbo na siru so v vodstvu medtem pripisali napaki pri tehtanju artikla; najverjetneje naj bi zaposleni med pakiranjem na tehtnico pomotoma položil roko.

Ker stranke odgovor ni zadovoljil, sta z namestnikom vodje obiskala oddelek sira, kjer sta preverila težo še dveh podobno zapakiranih artiklov. Pri tem pa naj bi se teža vsaj enega od tehtanih izdelkov izkazala za napačno. S 30 grami razlike je ta pomenila približno 0,4 evra višjo ceno.

Ker torej ni šlo za edini odkriti primer, se je uporabnik odločil izkušnjo deliti na spletu ter ostale potrošnike pozvati k previdnosti.

Iskrena napaka?

Na zapis razočaranega kupca so se na družbenem omrežju Facebook medtem že odzvali v podjetju Spar, kjer so se za nastalo situacijo opravičili in znova zatrdili, da je do napake prišlo pri tehtanju artikla. 

Zaposleni, ki so na nepravilnost bili opozorjeni, so po njihovih besedah preverili tudi ostale izdelke v omenjeni trgovini in menda ugotovili, da je do tovrstnega odstopanja v teži oziroma ceni prišlo le v prej omenjenih primerih.

Le upamo lahko torej, da se kupcem v prihodnje res ne bo treba posluževati tehtnic na oddelku sadja in zelenjave še za tehtanje drugih izdelkov.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TUŠ sendvič (nepreverjen)

Ja, potrebno je biti previden. Prejšnji teden sem v TUŠu na Lendavski v MS kupil dva sendviča z žemljico in tirolsko salamo za neverjetnih 17,00 EUR, torej 8,50 EUR za en sendvič. Če bi kupil več izdelkov tega pri večjem računu iti ne bi opazil. Opravičilo? seveda nobenega!

Grk Zorber (nepreverjen)

Jaz vedno nosim s sabo svojo tehtnico(mala viseča, obešena na prst roke), cole in podobne stvari za preverjanje!

abba (nepreverjen)

Dobropis??? Gotovino nazaj + zastonj sir. Prijavi jih na tržni inšpektorat

grinch (nepreverjen)

Točno tako. Kakšen dobropis!? Denar nazaj, poleg opravičila pa še sir zastonj. V primeru, da bi bilo obratno, bi pa trgovec slekel kupca in ga označil za lopova, ter ga po možnosti še prijavil policiji.
Človek ne more več nobenemu zaupati, pod pretvezo "joj oprostite, nisem vedel, nisem videl, to se mi pa še ni zgodilo, sem pozabil,... in podobnih izgovorih" nas poleg visokih cen, slabe kakovosti še dodatno lupijo.
To je bil po moje narejeno namerno, ker tisti ki pakira sire in ostale izdelke ima občutek približno koliko tehta kos.

In reply to by abba (nepreverjen)

mokica (nepreverjen)

Mislim da Interspar in Spar niso tako problematični kot MERCATOR na Lendavski ulici v MURSKI.Vem pa da tudi vaše stare mačke morajo nekaj zaslužit.Še hvala bogu da v Murski nimate inšpekcije ,da bi pogledali malce v sadje in zelenjavo...........itd.

ha ha (nepreverjen)

šoping je največja katastrfofa

Landini

Namesto, da to širi preko FB-ja, naj bi zadevo prijavil tržnemu inšpektoratu.

Praprot (nepreverjen)

Ustavite konje! Ne delajte iz muhe slona. Vsak, ki dela, lahko naredi napako. So se opravičili. Verjemimo, da je šlo za napako. Prodajalki je verjetno že tako hudo. Gre za nekaj evrov. Pribijati človeka na križ zaradi tega ni dobronamerno. Vprašanje, če ne bo kako kaznovana že od svojega delodajalca.

Angel9889 (nepreverjen)

Tisti, ki še nikoli niste delali, bili zaposleni obdržite komentarje zase. Inšpekcije se ne ukvarjajo s takimi bv stvarmi. A ni stranka dobila od podjetja Spar opravičilo? In to javno. Je dobila. A ni dobila denarja nazaj? Je. Torej? Nihče ni popoln. Niti računalniki ne in ne kake tehtnice...kaj šele mi ljudje. Tako za info: svoje roke prodajalec/ka ni mogel/a stehtati s sirom kajti doklet tehtnica ne miruje ne da ven etikete. Torej je šlo za napako. Ne verjamete? Pojdite in vam dokažejo v katerem koli podjetju. Sem računalničar in tehtnice so sprogramirane. Večkrat tehtaš enak artikel si ga samodejno zapomni in ko klikaš na "print" si lahko tudi tehtnica pomotoma zapomni težo. Saj zaposleni ne tehtajo to svoj cel delovni čas. Mora biti karseda hitro. Oseba, ki pa je to objavila na spletu pa ima še bolj črno preteklost. Vsak naj pomete prvič pred svojim pragom. Tako, da boste vedeli. . . Ne da se lahko vsak zmoti ampak Vsak SE MOTI!

Starejše novice