Krajane moti predvsem prah, ki se širi ob mletju koruze, ki jo podjetnik melje sredi vasi. Ob tem povzroča tudi hrup in smrad, ki krajanom prav tako nista po godu.

Mlin že več mesecev sredi vasi

Že nekaj mesecev, natančneje od decembra podjetje Petios sredi Trimlinov pri Lendavi melje koruzo. Konec januarja so krajani in predsednik KS Trimlini Občino Lendava in pristojne organe pozvali, da raziščejo in prepovejo izvajanje aktivnosti na lokaciji nekdanje trgovine v križišču naselja, kjer meljejo in skladiščijo koruzo na prostem.

Občinske službe niso pristojne za ukrepanje

Na občini Lendava so nam povedali, da so občinske službe opravile ogled dejavnosti, a za ukrepanje niso pristojne, zato so krajane napotile na inšpekcijo za okolje, ki pa ni ugotovila nepravilnosti.

Mletje koruze ne spada v središče strnjenega naselja

A krajani vztrajajo, da mletje koruze, ki povzroča preveč prahu, pa tudi hrupa in smradu ne spada v središče strnjenega naselja. Poklicali smo Jožeta Gerenčerja, ki vodi aktivnosti krajanov Trimilini, ki nam je pojasnil, da je nepojmljivo, da nobena inšpekcija ni pristojna za ukrepanje.

Sredi vasi kup gnile koruze

Podjetje Petios je s premičnim mlinom že več mesecev stacionirano sredi vasi na zemljišču brez asfalta, kjer je kup gnile koruze, ki jo dež izpira v podtalnico, tovornjaki pa so parkirani brez urejenega parkirišča, nam pojasni Gerenčer.

“Nobeden naj ne reče, da je prah od plesnive koruze, ki gre na naše sadovnjake, vrtove, fasade, zdrav.”

Krajani se bodo borili naprej

Hrup, ki ga povzroča mlin krajani še prenesejo, vendar pa najbližji sosedje pravijo, da tovornjaki prevažajo material tudi sredi noči. Zato krajani vztrajajo, da se bodo borili naprej, v kratkem bodo sklicali zbor krajanov in poklicali tudi pristojne službe.

Proti podjetju tudi s tožbo

“Vložili bomo tudi odškodninsko tožbo”, nam pove še Gerenčer in pojasni, da hočejo le, da se ta dejavnost ne opravlja v strnjenem naselju, naj podjetje Petios svoj mlin prestavi na področje industrijske cone. Tudi medobčinska inšpekcijska služba spremlja zadeve in se bo skladno s svojimi pristojnostmi zavzela za razrešitev težave, na katerega so krajani upravičeno opozorili.

Za pojasnila smo skušali priklicati tudi vodstvo podjetja Petios, vendar neuspešno.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sotiš majster (nepreverjen)

Dandanes tak več nikomi nika ne paše.

tukajjjjjjjjjjj (nepreverjen)

Sama faušarija je v naši deželi.....a odškodnino bi krajani? Boste potem vohali parfum, pardon, denar in ne bo več smrdelo. Pustite človeku naj dela, pa verjetno je kot podjetje moral dobiti kakšna soglasja za opravljanje dela.....kje ste pa bili takrat? Ojoj...

portil

Lepo, sobotainfo poroča o dogajanju v Trimlinih. A je v Soboti in okolici zmanjkalo novic? Ena novica o našem znanem prekmurcu je na današnjem požarreport-u. Če bi ga Collodijev Pepe ( Geppetto ) naredo bi mu nos štrlel zelo daleč od obraza. Ampak on je naš, povezani.

tujska legija (nepreverjen)

Zanimivo, da jih ne moti smrd in kemikalije iz Leka, zanimivo so ti ljudje, da jih moti prah od koruze. Več strupenih snovi je v enem parfumu, kakor v koruzi. Kakšna slaboumna glava mora biti to da pove da je mletje koruze zdravju škodljivo, potem bi delavci v Mlinopeku že morali vsi umreti. Ej vi iz Trimlinov ej ej kakšni smešni palčki.

komentator23 (nepreverjen)

Če bi pa z lastnin kapitalon postavo trgovino ali celo trgovski center (kak recimo Hofer na Kroški) bi pa spet pluvali kak se samo trgovine zidajo ... niso več samo Slovenceljni, očitno postajamo tudi Prekmurceljni ...

lolkoko (nepreverjen)

strnjeno naselje, resno?

kranščak (nepreverjen)

Ne bi tij Gerenčer malo svojoga šefa pijto, če sploj lejko gučijš ?

Joška bači (nepreverjen)

Vidim ka samo Rituperovi komentirajo.

Landini

»Slovenci lažje oproščamo lopovščino kot pa uspeh, morda tudi zaradi tega, ker imamo nekaj tihotapskega v genih od Martina Krpana naprej. Dejstvo pa je, da Slovenci oprostijo vse, le uspeha ne.« (Ivo Boscarol)

Resnica boli.

test (nepreverjen)

dinos jim pa ne smeta ? pa lek ?

Vipko
Tujec

Landini, ti, ki si tako poln tega samovšečnega Boscarola, če bi živel tam zraven, in prenašal vse te neprijetnosti, ki so naštete, bi drugače gledal na te stvari. Najlaže je s tujim k....m po koprivah mahati.

Gost (nepreverjen)

Daj Tujec ne delaj se nonstop pametnega. Ti živiš v Trimlinih, da veš točno kako je tam?

Vipko
Tujec

Bil sem tam, pa sem videl in doživel

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice