V štirih največjih pomurskih občinah o uvedbi stacionarnih merilnikov hitrosti, ki so v Mariboru povzročili nezadovoljstvo občanov in občank, zaenkrat ne razmišljajo.

Mariborska lokalna oblast se je z uvedbo trideset stacionarnih radarjev v Mariboru, 15 jih je še načrtovanih, soočila z nezadovoljstvom, ki so ga vozniki in občani izrazili s poostrenim cestnim nadzorom. Razjarjeni občani in vandali so se nad novo "cestno infrastrukturo" in rigoroznim cestnim nadzorom v Mariboru znesli kar s požigom radarjev in drugimi pripomočki, navkljub vsesplošnemu nezadovoljstvu pa se obeta več sredstev za občinsko blagajno iz naslova prometnih prekrškov. V štirih največjih pomurskih občinah, Murska Sobota, Gornja Radgona, Lendava ter Ljutomer, o tovrstnem nadzoru zaenkrat ne razmišljajo.

"Miselnost je še vedno takšna, da so merjenja hitrosti v pristojnosti policije"

"Zaenkrat ne razmišljamo o postavitvi fiksnih stacionarnih radarjev v naši občini,” pravi župan MOMS Anton Štihec. Nadzor nad kontrolo prometa trenutno opravlja radar v pristojnosti mestnega redarstva, ki kršitelje slikovno dokumentirajo na lokacijah. Po besedah vodje redarstva, Denisa Gjereka, lokacije izbirajo na podlagi dolgoročnih pripomb občanov. Možnost uvedbe stalnih radarjev v bližnji prihodnosti pa so poleg murskosoboškega župana ovrgli tudi v občini Gornja Radgona, Ljutomer ter Lendava:"Občina Lendava ne razmišlja o uvedbi radarjev. Mariborska zgodba ima dve plati. Predvsem gre za dober namen iz vidika prometne varnosti in slabo potezo iz vidika izbranega pristopa. Miselnost je še vedno takšna, da so merjenja hitrosti v pristojnosti policije," so pojasnili pristojni na lendavski občini.

Poleg jeznih občanov nesoglasja tudi med svetniki

Navkljub dodatnim proračunskim sredstvom, ki se bodo zlivale v občinski proračun, se lokalna oblast v mariborski občini sooča z nezadovoljstvom občanov. Slednji so preko civilne pobude na socialnih omrežjih napovedali zbiranje podpisov v okviru peticije proti novopečenemu radarskemu sistemu, do razhajanj pa je prišlo tudi v mestnem svetu med koalicijo in člani opozicijskih strank, ki so že predlagali moratorij na delovanje sistema. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sebeborszag

Škoda.

Opportunity

@sebeborszag ziher nemaš avtoja

marjetica

Ata me je naučil uporabljati fleks, zato, ker nikoli ne veš, kdaj ga bom rabla. Takrat se mi je zdelo mal mimo, zdaj raumem. :)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. v Pomurju gremo korak dlje, imeli bomo bolj izvirne radarje kot v Mariboru .. https://www.facebook.com/photo.php?v=261519890606720 .. :)

Apachi

Štihec je pravo ka radarov nede? Pa vi njemi vrvlete?

black panter

če do,bodo goreli

Starejše novice