Z današnjim dnem je začel veljati odlok, po katerem se morajo lokali zapreti ob 22.30. V šolah pa veljajo strožje zapovedi nošnje mask.

Odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom, ki zapoveduje nošenje mask v javnih zaprtih prostorih, če ni mogoče zagotavljati medosebne razdalje najmanj dveh metrov pa tudi na prostem, je sicer začel veljati v soboto. Spremembe tako z današnjim dnem prinaša tudi za nekatere šolarje in učitelje.

Med izjeme pri nošenju mask v zaprtih prostorih je namreč poleg otrok v vzgojno-izobraževalnih programih do vključno 6. razreda kljub sprva drugačnim napovedim uvrstila tudi vzgojitelje in pomočnike vzgojiteljev pri opravljanju neposrednega dela z otroki. Za učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole pa maske ne bodo obvezne pri izobraževalni dejavnosti, če bodo lahko zagotavljali vsaj dva metra medosebne razdalje.

Učencem od 7. razreda osnovne šole dalje in dijakom srednjih šol mask ne bo treba nositi, če bo v razredih možno zagotoviti vsaj 1,5 metra razdalje. Na šolah sicer opozarjajo, da zagotavljanje takšne razdalje ob polnih razredih glede na velikost učilnic med učenci in dijaki marsikje ni mogoče. 

Izjeme veljajo tudi za organizirano športno vadbo in komunikacijo z gluhimi, gluhonemimi in naglušnimi osebami. Od danes velja tudi sprememba odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, po kateri je opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih in nastanitvenih obratih dovoljeno le od 6. ure do 22.30. Še naprej pa ostajajo zaprti nočni klubi in diskoteke.
 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Podgane 123 (nepreverjen)

Hojs pa je zadnjic v parlamenti ob interpelaciji izjavo ka z masko nemre gucati in si jo je doj zeo. Deca pa uciteli pa celi cas pouka lejko gucijo z maskami? Mater van politicarsko nesposobno. Glavno ka se narod drka v glavo. Po drugi strani pa ne cujen ka bi ge biu gnes kaksen protest ucitelov , ucencov ali starsov. Ocitno se vsi veselijo teh mask. Te pa nej cudo ka se taksni bolani ukrepi sprejemajo ce pa narod vse to tak stoicno sprejema in doj gleda. Keri se pa bar malo neka zbuni pa je ze teoretik zarote in komunist.

debeli rdeči (nepreverjen)

Vej pa vekšoga kumunista od Janeza Ivana Janše ali po domače Jančija nega. On nas je vse vodo v 80. letih prejšnjoga stoletja v Jajce po poti AVNOJ - a.

In reply to by Podgane 123 (nepreverjen)

Jik (nepreverjen)

Jebte se z ten koronaviruson... Vse tou skup je ze liden dokurcilooo... Pravila... Pa vasa komanderanja liden... Jebo vas covidddd

micikaaa (nepreverjen)

držite se reda ......v sosednjih državah je še strožje......

GostM (nepreverjen)

Vsi se kurčite a eden ne vüpa breez maske iti v trgovino. No, jes san jih že kar nekaj izločo, posledično prišparal, Fala van trgovci, drkajte koga drugoga nej tistoga ka van pejneze nosi. Inšpektori vas protizakonito oglabljajo in strašijo.

Salafist (nepreverjen)

se strinjan, vsi samo glasni na internete v živo pa pičke. Nosete maske dale tu pa o nekšneh “protestaj” pa neven ka, lepau vas prosin...

In reply to by GostM (nepreverjen)

Starejše novice