V vsem slabem je tudi nekaj dobrega. Zdaj imamo zdaj priložnost, da pomagamo lokalnim kmetom.

Vlada je prepovedala prodajo blaga in storitev potrošnikom, kar pa ne velja za kmetije.

Ta kmetom omogoča, da brezplačno predstavijo ponudbo svoje kmetije in tako povečajo neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočijo nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji.

Seveda pa je tudi pri prodaji na kmetijah treba upoštevati ukrepe za primerno zaščito za preprečevanje širjenja okužbe.

Zato velja, tako za prodajalce kot tudi kupce, da se izogibajo nepotrebnim stikom, ter v čim večji meri uporabljajo dostavo na dom na način, da se vrši le do vhodnih vrat, pri plačilu pa naj se v čim večji meri uporabljajo kartične in spletne transakcije.

Fizična prodaja na kmetijah naj se opravi tako, da ne prihaja do nepotrebnih interakcij. Pristojni kupce pozivajo, da na kmetijo prihajajo ločeno, prodajalce pa, da jih v tej smeri naročajo posamezno. 

Ob prihodu na kmetijo se ne rokujte, skrbite za higieno kašlja, ne dotikajte se obraza, umivajte in razkužujte si roke, s seboj prinesite svojo embalažo ter tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje kupcev.

Nacionalni inštitut za varovanje zdravja pa glede prodaje izdelkov direktno na kmetijah priporoča, da je razdalja med kupcem in prodajalcem vsaj dva metra ter da se fizični stik med osebama v največji možni meri omeji.

Kmetje svojo ponudbo predstavljajo na spletu

Spletna stran Naša super hrana je namenjena promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Na spletni strani najdete tudi pomurske ponudnike, ki ponujajo nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji. Trenutno jih je v shemi sedem, ministrstvo pa poziva še druge, da se vključijo v sistem.

Naša super hrana nastaja in raste v čisti, neokrnjeni naravi, preden pride na police, gre čez postopke dodatne kontrole, ustrezati mora višjim kakovostnim standardom.

Podrobnejše pomurske podnudnike lokalno pridelane hrane najdete TUKAJ.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sobotrezu (nepreverjen)

a ne bi to lahko poceli vedno, ne samo zaradi krize. ne, ker samo da sosedu naj crkne krava. nevoscljivost. Vedno kupujemo domace.

Gost89 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Saj bi vedno kupovali, če nas lokalci nebi nategovali z cenami.

In reply to by sobotrezu (nepreverjen)

alkimist

Ka lejko takšo rejč napišeš, moreš prlej stopiti iz svoje sobe pri mami, se pozanimati direktno in te zejti tipkovnico v roke. Kak lejko ob 7. vgojno že lažeš, ka si še itak nažgani ali ti je dosadno medten ka ti mati bilice pečej?

In reply to by Gost89 (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

PRIHAJA čas , ko boste spoznali Teto Motiko pa botra Krampiča.....

Starejše novice