Vir: Facebook (Dom Kuzma)
Okužena sta zaposlena oseba in stanovalec, ki je trenutno hospitaliziran v soboški bolnišnici.

Direktorici Doma Kuzma Jožica Baša in Melita Ficko sta sporočili, da je bila v domu potrjena okužba s koronavirusom pri zaposleni osebi. Takoj po potrditvi z okužbo so v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in v skladu s strokovnimi navodili sprejeli vse potrebne ukrepe. Dom Kuzma ima trenutno status tako imenovane "sive cone, poteka testiranje vseh zaposlenih in vseh stanovalcev.

"Prav tako so nas iz Splošne bolnišnice Murska Sobota obvestili, da je okužen še stanovalec našega doma, ki je trenutno hospitaliziran pri njih," še dodajata direktorici.

Dom je do nadaljnjega zaprt za vse obiske, prepovedani pa so tudi izhodi stanovalcev iz doma, še navajata direktorici v sporočilu za javnost.
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zaskrbljen (nepreverjen)

Kaj pa o domu starejših na Hodošu ne poročate? Tam je tudi zaposlena negovalka okužena, čeprav je vedela, da družinski član pozitiven na korona virus je veselo hodila v službo.

Bnms (nepreverjen)

Gospod zaskrbljen.!!
Če ti tako mislis da je veselo hodila v sluzbo se zelo motiš
Tudi jaz delam v zdravstvu in tvegam ... ampak bilo nam je vsem lepo povedano da dokleer nimamo znakov z okužbo cov19 oramo hodit v sluzbo neglede da je v druzini ze nastala okuzba. Zao tako je pri nas v sloveniji.! Moras delat da se potem lahkò negdo iz nas norcuje in pri nasem teudi pri placi vse pobere vecinoma drzava da lahko da nezaposlenim socialno ta podpiramo lenuhe k nocejo delat!
Ne reče da dobi negdo ki res ne mora delat ampak gdo lahko pa je doma.!!!
Zalostno mi v zdr.veliko tvegamo in pomagamo ljudem in mislim da bos tudi ti 1x rabil naso pomoč in te bomo vprasal si z veseljem prisel k nam na pomoč je istoo kot si napisal za gospo ki je ukuzena da je hodila z veseljem na siht...

Starejše novice