Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji. 

V Sloveniji so včeraj, 14. januarja, opravili 14.360 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 7580 novih okužb, gre za 52,8-odstotni delež okužb.   

Opravljenih je bilo tudi 109.072 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih. 

Za primerjavo: Dan prej so ob 13.681 PCR testiranjih potrdili 6918 novih okužb. Šlo je za 50,6-odstotni delež.  

V Sloveniji je trenutno 61.586 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 183 novih okužbe

V Pomurju so v zadnjem dnevu največ novih okužb potrdili v Ljutomer, in to kar 25. Sledi Murska Sobota s 23, Puconci z 21, Gornja Radgona z 19, Lendava s 14, Apače z 12 in Beltinci z 11.

Občina Tišina ima devet novih okužb, Moravske Toplice in Črenšovci osem, Grad sedem, Rogašovci šest ter Turnišče štiri.

Tri nove okužbe so odkrili v občini Radenci in Križevci. 

Kot zadnje so še po en nov primer potrdili v občinah Sveti Jurij ob Ščavnici, Veržej, Cankova Dobrovnik in Šalovci.

Brez novih okužb je tako šest pomurskih občin, in sicer Gornji Petrovci, Razkrižje, Kuzma, Velika Polana, Kobilje in Hodoš.

Najbolje kaže Hodošu

Najbolje v Pomurju še vedno kaže občini Hodoš, kjer trenutno ne beležijo nobene aktivne okužbe s koronavirusom. Zadnjo pa so potrdili 13. decembra.

Na drugi strani ima največ aktivnih okužb Murska Sobota, in sicer 352 okužb.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 184.830 oziroma 56,3 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 176.864 posameznikov oziroma 53,8 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 79.189 oseb oziroma 24,1 odstotek prebivalcev.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hm..... (nepreverjen)

Pritiska na bolnice ni, velika vecina je pač prehlajena, koga torej zdaj varujemo s palčkami, maskami in injekcijami? Dve leti smo ščitili izčrpano zdravstvo.. koga ščitimo zdej? Kakšno denarnico?

Vrrjetnostnil (nepreverjen)

Verjetnost, da zemljo zadane asteroid je 0,042%, verjetnost da boste umrli za covid je 0,026%. Mislim, bolje da opustite nosenje maske in si nadenite celado.

Karl Marx (nepreverjen)

Hahaha, AGV Rossi edition.

In reply to by Vrrjetnostnil (nepreverjen)

Vse jasno (nepreverjen)

Kaj dejansko pomeni kratica COVID? CO- V - ID
Certificate of Vaccination Identification.

Karl Marx (nepreverjen)

Zaupam znanosti. Vse več je znanstvenih dokazov, da so cepiva ničvredna. Kot prvi znanstveni dokaz; v državah, kjer je precepljenost visoka (Avstralija 95 %) je dnevno število okužb dvakrat višje (avstralija 6100 okužb/milijon), kot v državah z nizko precepljenostjo (54% Slovenija) kjer je število okużb le 3500/milijon. Edina slamica za katero se cepilna industrija še oprijema, je zašćita, ki naj bi jo cepljenje nudilo pred teżjim potekom bolezni. A tudi ta ne drżi. V Sloveniji je na intenzivni negi 85 odstotkov necepljenih in le 15 odstotkov cepljenih. V redu, a treba je iti pod povrśje tega statističnega podatka. Takole gre. Na intenzivni je povprećna starost 78 let. Ampak kdo so vsi ti necepljeni starci, ki so na intenzivnih oddelkih, ko pa vemo, da je v tej starostni skupini precepljenost izredno visoka. Odgovor je na dlani. Necepljeni staŕci na intenzivnih oddelkih so tisti ljudje, ki se niso smeli cepiti zaradi hudih akutnih stanj . To so ostareli bolniki z rakom, tisti na kemoterapijah in intenzivnih terapijah, to so ljudje, ki so bili preveč bolni, da bi se lahko varno cepili. Že pred Covidom je žal njihovo življenje viselo na nitki, zato jih niso niti upali cepiti. In sedaj so se okużili še s Covidom. Jasno, da so končali na intenzivni in većinoma bodo žal tudi umrli. Zato podatek o 85 odstotnem deležu necepljenih na intenzivnih oddelkih le zamegli dejstvo, da cepivo ne deluje niti proti teżjemu poteku bolezni. Da ne preprećuje okužb, oziroma jih celo povećuje, pa je že dokazano.

čarni vrag (nepreverjen)

Nategavljejo nas kak kretene. Verjetno si drugo niti ne zaslužimo. Bolnike na paliativni oskrbi majo na intenzivi. Jasno ka so necepljeni. Zaradi teh naj se zdaj cepijo 12 letniki. Kriminalna banda.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Da za vsem covid bulšitom stoji močna in organizirana oligarhija je jasno. Najboljśi dokaz za to je odnos zdravstvenih oblasti do prebolevnikov. V Sloveniji vodimo podatek o številu prebolevnikov na intenzivni terapijo (Covid sledilnik). Od 1. avgusta 2021 do 9.januarja 2022 je bilo skupno na intenzivni terapiji 2073 oseb. Od tega je bilo le 6 (šest !!!) prebolevnikov. Torej te prebolevnost trajno varuje pred teżkim potekom v prihodnje. Kljub temu zdarvstvene oblasti mrcvarijo prebolevnikemin jih silijo na cepljenje (Đoković je covid definitivno prebolel na Adria Touru v 2020) in jim (nam) ne dajo trajne svobode. Niti v kino ali nakupovalni center nas ne spustijo, če je od prebolevnosti minilo več kot 6 mesecev. Čeprav je bilo v zadnijh pol leta na intenzivi skoraj 30 odstotkov cepljenih (več kot 400 ljudi) , prebolevnikov pa le 0,2 odstotka ( 6 ljudi) , dobiš po cepljenju covid potrdilo za 9 mesecev, po prebolevnosti pa le za šest. In kot vidimo po prebolevnosti te ne spustijo v Avstralijo, čeprav simtrajno odporen, cepljene, ki pa so neodporni enako kot necepljeni, pa nosijo na rokah. Kaj več še potrebujejo ljudje da se bodo malce zamislili.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

balbo1w1c (nepreverjen)

načrtno istrebljanje ljudi

khmmm (nepreverjen)

Če taksne kak si ti, fala boge. Zadosti je bebcov na ton sveti 🤪 Zdaj pa se iSSStrebi nazaj v OS!

In reply to by balbo1w1c (nepreverjen)

andrejs (nepreverjen)

OMG, nehajte že nabijati s tem Hodošem, izoliranim od civilizacije

Starejše novice