Eko socialna kmetija Korenika v Šalovcih širi ekipo in v svoje vrste vabi kuharja – kuharico v proizvodnji in predelavi ekoloških izdelkov. 

V Pomurju skorajda ni osebe, ki ne bi prepoznala ekoloških izdelkov blagovne znamke Korenika. Širok nabor produktov nastaja pod skrbnimi rokami sodelavcev eko socialne kmetije v Šalovcih.

Izdelki iz leta v leto pridobivajo na prepoznavnosti, najdemo jih že tudi na policah v večjih trgovinah Spar in Mercator. S povečanjem povpraševanja pa na Koreniki širijo tudi ekipo sodelavcev

Kmetija se nahaja v Šalovcih, v osrčju krajinskega parka Goričko. Predstavlja primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva ter nudi zaposlitev za ranljive skupine in vse ostale v prijetnem in razumevajočem okolju.

Ključne vrednote so dostojanstvo, spoštovanje in samospoštovanje, tako med zaposlenimi kot do soljudi.

Če ste kuhar/kuharica, imate izkušnje z delom v kuhinji, v proizvodnji ali vas to delo veseli, vam Korenika sedaj nudi možnost vključitve v redno zaposlitev. Pretežni delovnik je od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro. 

Delo obsega delo v proizvodnji in predelavi ekoloških izdelkov, kot so sirupi, marmelade, pripravo pekovskih izdelkov in manjše pogostitve za skupine: »Če radi tudi doma pripravljate razne izdelke iz sadja, zelenjave, kuhate sirupe, vlagate, pečete, ste pravi za nas.«

 Če bi želeli soustvarjati njihovo zgodbo in se vidite v tovrstnem delovnem okolju, pošljite svoj kontakt na [email protected].

Kakovostni in prepoznavni ekološki izdelki 

Pod okriljem lastne blagovne znamke izdelujejo in prodajajo zeliščne čaje, hladno stiskana olja, sušeno in vloženo sadje in zelenjavo, ozimnico, sokove in sirupe.

Vsi njihovi izdelki spoštujejo stroge standarde ekoloških certifikatov ter spodbujajo zavest o zdravih, ekološko uravnoteženih postopkih ravnanja z zemljo, pridelavo in predelavo hrane. Eko sirup iz sivke je letos znova prejemnik zlate medalje Agra.

Vabljeni, da obiščete tudi spletno trgovino.

Starejše novice