Večnamenski objekt, ki naj bi nadomestil nekdanji vaški dom, že v nastajanju, postavili naj bi ga do konca leta. Nov glamping v Pomurju bližje resničnosti.

V Lendavskih goricah je minuli petek potekala krajša svečanost, v okviru katere so odkrili informativno tablo in simbolično zaznamovali začetek gradnje večnamenskega objekta, ki naj bi v prihodnosti prinesel nove priložnosti tako za krajevno kot tudi širšo lokalno skupnost. 

Župan Občine Lendava Anton Balažek je ob tej priložnosti predstavil investicijo in obetajoče se priložnosti za razvoj. Obenem je krajane prosil za potrpljenje in večjo mero previdnosti, saj bo gradnja vplivala tudi na količino tamkajšnjega prometa.

Za večnamenski objekt skoraj pol milijona evrov

Kot smo poročali, je Občina Lendava obvezana z nadomestno gradnjo nekdanjega vaškega doma urediti prostore za potrebe Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi.

Z javnim pozivom je bil med ponujenimi zemljišči kot najustreznejša lokacija izbran prostor nekdanje karavle. Tam bo zdaj zrasel večnamenski objekt, ki bo meril 278 kvadratnih metrov, stal pa naj bi dobrih 450.000 evrov.

Namenjen bo predvsem krajevni skupnosti, društvom in krajanom, služil pa naj bi tudi kot vaški dom. Različna društva in mladina bodo tako kmalu dobili svoje prostore, česar se še posebej veseli predsednik krajevne skupnosti Ivan Denša, piše lendavadanes.si.

To pa še ni vse, saj so na omenjeni lokaciji v drugi fazi predvidene tudi turistične kapacitete, ki bodo sledile trendu evropskih destinacij. 

Prihajajo še štiri hišice za glamping

S turistično ponudbo naj bi namreč omogočili boljšo izkoriščenost večnamenskega objekta.

Ob objektu je tako v drugi fazi predvidena še postavitev štirih objektov za kampiranje oziroma glamping. Posamezna hišica bo predvidoma merila 50 kvadratnih metrov, v skupni izmeri torej 200 kvadratnih metrov.

Čeprav občina ne bo gradila samih turističnih nastanitev, pa bo menda pomagala pri iskanju vlagateljev. Odprtje novega večnamenskega objekta je zaenkrat sicer predvideno za konec leta. 

FOTO: lendavadanes.si (Tomaž Galič)

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
buldog. (nepreverjen)

Ne bo nič iz tega,,kdo pa bo hodil v lendavo taboriti,,

proti gradnji (nepreverjen)

... nepotrebno pomeni nove dolgove, slabo finančno stanje in negospodarno zapravljanje

Starejše novice