Na mariborski srednji šoli so prejeli pošiljko s prahom. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so morale ostati v karanteni.

Mariborski policisti so bili danes, okoli 13.30, obveščeni, da so na eni izmed srednjih šol v Mariboru prejeli sumljivo pošiljko, iz katere se je ob odprtju vsula neznana snov - prah. Gre za II. gimnazijo v Mariboru.

Pošiljka je bila nato poslana v analizo, osebe, ki so bile izpostavljene pri odpiranju pisemske pošiljke, pa so morale do zaključka analize ostati v karanteni. Šlo bi naj za dijake tretjega letnika.

Po informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvo, je analiza pokazala, da prah iz pošiljke ni bil nevaren oziroma strupen. Za osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, se je karantena tako končala.

Tudi na Policijski upravi Maribor so potrdili, da je analiza snovi, ki so jo v pošiljki prejeli na eni izmed mariborskih srednjih šol, pokazala, da snov ni nevarna. 

Pismo naslovljeno na eno izmed 'protestniških' dijakinj

Ravnatelj II. gimnazije Ivan Lorenčič je za STA pojasnil, da je bila poštna kuverta naslovljena na 'protestniško' dijakinjo, ki je bila konec aprila zaslišana pred sodnikom za prekrške zaradi sodelovanja na februarskem mirnem protestu za vrnitev v šolske klopi.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vemo vse (nepreverjen)

Ta dijakinja naj raje pove koliko so ji placali iz stranke levica in sd da je budala hodila protestirat!!!!!

Vili76 (nepreverjen)

Ta deklica je deleč prepametna za tebe. Ne ukvarjaj se z njo, ker boš samo glupan vö spadno...

In reply to by Vemo vse (nepreverjen)

Franzz (nepreverjen)

Te pa ger resno biu cuker v praji za kroflne

Starejše novice