V začetku junija se je s koronavirusom okužil učenec mariborske osnovne šole. Zaradi okužbe je ves razred v karanteni. Preverili smo, kdaj se osnovnošolci vračajo v šolo in ali bodo za njih veljali kakšni posebni ukrepi.

Poročali smo, da je v začetku junija Nacionalni inštitut za javno zdravje Osnovno šolo Ludvika Pliberška obvestil, da je eden od tamkajšnjih učencev pozitiven na koronavirus. Okužbo so potrdili še pri dveh članih njegove družine, zato je moral cel razred preventivno v karanteno. 

Učenci se vračajo v šolske klopi

Mariborski osnovnošolci in razredničarka, ki so 2. junija začeli karanteno, jo z današnjim dnem zaključujejo. Iz šole so sporočili, da se otroci jutri vračajo v šolske klopi. Prav tako so to potrdili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje: »Otroci so vsi zdravi in brez simptomov, ki bi nakazovali na okužbo z novim koronavirusom. V šolo in vsakodnevno življenje se vsi otroci vračajo jutri, 16. junija

Po okužbi tretješolca na mariborski osnovni šoli je moralo v karanteno skupno 42 ljudi. Kot so povedali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, novih okužb niso zaznali. 

Brez dodatnih ukrepov

Osnovnošolci in razredničarka se tako jutri vračajo v šolo. Zaradi njihove vrnitve šola dodatnih ukrepov ne bo uvedla.

»Ob odreditvi karantene so prejeli vsa veljavna navodila in priporočila za navedeno situacijo. V šoli ostajajo v veljavi enaki ukrepi, kot so jih dosledno izvajali tudi do sedaj. Dodatnih ukrepov nismo predlagali,« so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice