Foto: google street view
V prihodnjih dneh se bodo pričela dela za rekonstrukcijo mešanega meteornega sistema kanalizacije v Černelavcih.

Kanalizacijski sistem je bil že večkrat tema pogovorov, želje občanov in občank pa so že dlje časa takšne, da naj bi se stvari uredile. Kot kaže, se bo to sedaj tudi zgodilo.

"Z gradbenimi deli bomo začeli na najbolj kritičnem delu kanalizacijskega sistema v Černelavcih in sicer na kanalu K7, ki poteka v Dalmatinovi, Liškovi in Slovenski ulici. Med rekonstrukcijo omenjenega kanalizacijskega omrežja bodo povečane dimenzije kanalizacijskih cevi v dolžini približno 450 metrov," so sporočili iz soboške občine.

Rekonstrukcijska dela bo izvajalo podjetje Kohek Gradbeništvo d.o.o., pogodbena vrednost del pa je približno 134 tisoč evrov brez DDV. 

"Po načrtih bodo dela ob ugodnih vremenskih razmerah zaključena v prihodnjih dveh mesecih. Ker bodo gradbena dela povzročala tudi motnje prometa ter določene posege na priključne površine uporabnikov, tudi tlakovane in asfaltirane, prosimo krajane Černelavcev in vse udeležence za strpnost in razumevanje," so že zapisali.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
energija (nepreverjen)

Dobro ste začali naslov: "Konec čakanja, začenja se rekonstrukcija kanalizacijskega sistema."

Čaka se tri lejta in pol in te "po naključju" se začne neka delati na ton področje tik pred volitvami. Vsi ti članki me tak odbijajo ka točno znan ka se zaj začalo farbati lidi in njin metati pejsek v oči... Jevšek mojega glasu NE BO dobil, pa če se na Sobotainfo razmečete. Najbrž tudi kaj dobite plačano za te prispevke.

gesaprin (nepreverjen)

dejstvo je, da s tem posegom ne bodo rešili problema, enostavno povedano na 450m dolžine povečaš profil, dalje pa ostane profil enak (premajhen), pomeni, da si malo povečal volumen v cevi, tako, da se bo kanal napolnil nekaj minut pozneje, potem pa spet "poplave v kleti", da še ne govorimo o skritih problemih v zemlji pri izkopih, verjetno bo popušil tudi izvajalec, strokovno zgrešeni poseg

Hgfdbjufsw (nepreverjen)

Imaš prav.

Vendar namen tega v članka ni, da Sobotainfo poroča o tem kako se bo problem z tem gradbenim posegom rešil, ampak da se poskuša ustvariti pozitivno klimo, da se v Soboti nekaj dogaja in gradi. Volitve so, gospe in gospodje, na te članke glejte skozi očala volilne kampanje. Prvi komentator je imel prav glede tega.

In reply to by gesaprin (nepreverjen)

gesaprin (nepreverjen)

maš fraf,
priznati je treba, da se je v Soboti v času Jevška delalo in izvedlo kar dosti projektov, temu nimamo kaj nasprotovati, je pa vprašanje, če so vsi ti izvedeni projekti bili krvavo potrebni za Soboto in pa dejstvo je, da je večina le teh strokovno slabo zasnovanih (razna plastična in mini krožišča, betonske ploščadi, predragi expano itd.)

In reply to by Hgfdbjufsw (nepreverjen)

Irinka (nepreverjen)

Se strinjam, golo zavajanje javnosti po tem, ko župan 4 leta ni naredil nič ( razen poskrbel za svoje povezane).

Letos grem na volitve zgolj glasovat za kakšne mlade sposobne ljudi; županskega kandidata pa ne bom podprla.

pepič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa voli starejše so bole izkušeni mladi se pa včijo pa so bole trdi!

In reply to by Irinka (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Razširitev cevi za nekaj fi-jev na odseku 450m je brez veze. Če bo razžiritev iz 160 mm na 200 mm pridobiš kapaciteto za nekje 2200 litrov vode.. Tak da ob nalivu se bo itak zapolnilo, ko bo spet šlo nazaj v zoženo cev. Pridobilo pa se bo par minut. Tak da mogoče vsaj ob hipnem in kratken nalivu ne bo takoj vse pod vodo. Če pa bo dolgotrajneši pa ni rešitev.

Lol lol (nepreverjen)

TO SO LAŽI !!! PREDVOLILNI PRISPEVEK V KORIST NESPOSOBNEGA ŽUPANA ALEKSANDRA JEVŠKA !

pepič (nepreverjen)

Kdo si ti, da ocenjuješ prispevke in župana? Torej tvoja ocena je merodajna? OGLEDALO

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

mun (nepreverjen)

Če bo sanacija uspešna?,to zdaj sploh ni pomembno, volitve so tu in treba je začeti.

Domačin (nepreverjen)

Ka se pa čaka z urejanjem ceste na Gajevi ulici, ki je nenormalno prometna, brez pločnikov, široka pa gli za en auto.. vsakodnevno pa je na njej več prometa, pa čeprav je na začetku ulice tabla da je promet dovoljen samo za stanovalce ulice in dostavo..

Znebite se polžev (nepreverjen)

Stara stvar , ene in iste finte ,beda , beda , da sploh ne omenjam medija , ki vse to popolnoma nekritično in neprofesionalno propagira , dno , dno ......

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sedaj pred volitvami pa vam župan leze v rit,,,potem pa mu vi 4 leta lezete v rit

umberto (nepreverjen)

Glavno, kaj se zača delati pred volitvami, konča pa po njih. Ka hasnilo itak nede nika. Isto, kak če bi samo v dolžini 5 metrof razširili cejv. Pred pa po razširitvi pa vse po staron.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice