Pred časom smo poročali o tem, da je na pomurski avtocesti postavljena prometna signalizacija, na kateri piše zgolj to, da "ni v funkciji".

No, naposled se je tudi to spremenilo. Na pomurski avtocesti, natančneje na mostu čez reko Muro smo lahko v teh dneh vendarle opazili delujočo informacijsko tablo. 

"Vzdrževanje starega portala je bilo predrago, zato smo se odločili za zamenjavo z novim, ki ima tudi večjo funkcionalnost," so nam decembra odgovorili iz DARS, ko smo jih povprašali o tem, zakaj tabla že dlje časa ne deluje.

Ta je zdaj vendarle začela delovati in služiti svojemu namenu. Kot pravijo na DARS je funkcija te table, podobno kot pri vsej spremenljivi prometni signalizaciji, obveščanje in opozarjanje uporabnikov avtoceste na morebitne nevarnosti na cestišču, s preventivnega vidika, za opozarjanje na dela na avtocesti, vremenske nevšečnosti in druge stvari.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Bravo, čestitke!

Gost715 (nepreverjen)

Vau, za ta fiksen napis/reklamo pa res ne bi bilo potrebno led table...

Čudo (nepreverjen)

In za traffic info moraš med vožnjo vpisovat URL in brat informacije ali tipkat telefonsko številko,... Za tako informiranje bi bilo bolj varno, da tablo namestijo na počivališču. A štorklje pa več ne animirajo? Ker tisto je bila šele iznajdba.

Žny (nepreverjen)

Pomembna informacija, direkt za v medije... Kak dugo de pa delovala?!

matej80 (nepreverjen)

nej so oni smešni..vi ste smešni na sobotainfo s kakšimi temami se ukvarjate. kekci

MadaFaka4rill (nepreverjen)

V torek popoudnejve že kmica bijla.

Starejše novice