FOTO: Mestna občina Murska Sobota
Po dokončanju sanacije kanalizacijskega sistema K7, ki zajema del Dalmatinove, Liškove in Slovenske ulice, je bil v teh dneh dokončan tudi kanalizacijski sistem K8, ki zajema Črtomirovo ulico in del Liškove ulice v Černelavcih.

Z notranjo zatesnitvijo se je povečala pretočnost, podzemni jaški so bili na delu kanalizacije, kjer so dimenzije kanala ustrezale izdelani analizi, dvignjeni na nivo cestišča. 

"Namestili so tudi merilca za meritev pretočnosti na severnem zbiralniku pred in za naseljem Černelavci, s katerima spremljajo pretočnost severnega zbiralnika," so zapisali na spletni strani občine.

Po dokončanju del sledi še ureditev celotne Črtomirove in dela Liškove ulice z novo asfaltno prevleko, prav tako bodo urejeni pločniki. Groba asfaltna prevleka bo dokončana predvidoma do konca novembra, medtem ko bo zaradi možnih posedkov fina asfaltna prevleka dokončana pomladi 2020.

Izvajalec del je bil GMW, vrednost ivesticije pa je znašala 160 tisoč evrov. V načrtu razvojnih programov za obdobje med letoma 2020 in 2022 je predvidena tudi sanacija preostalih kanalizacijskih vodov v Černelavcih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice