Vsi tisti, ki nimajo ali pa so se odpovedali avtomobilu, imajo v Murski Soboti več možnosti javnega prevoza.

Čeprav se radi pritožujemo, da zaostajamo za večjimi mesti, pa ponudba javnega prevoza ni slaba, je celo moderna in podprta z aplikativnimi rešitvami. 

V mesecih, ko vreme dopušča se je mogoče voziti z najetim kolesom, skočiti na mestni avtobus ali pa celo najeti električni avtomobil. So pa vsem, ki za pot na drugi konec mesta potrebujejo prevoz, na voljo tudi taksisti. 

Najceneje s kolesom

V sistemu avtomatizirane izposoje koles imenovanem Soboški biciklin, je na dveh postajah z nadstrešnicami za izposojo na voljo deset mestnih koles. Postaji sta postavljeni na Trgu zmage in pa pri trgovskem centru BTC. 

Po mestu z električnim avtomobilom

Car sharing oziroma souporaba električnih vozil je namenjena kratkotrajnejšemu najemu vozil za opravljanje krajših razdalj. V družbi Avant car sicer pravijo, bodo v bližnji prihodnosti uvedli tudi dnevni najem avtomobila, kar bo pocenilo tudi daljša potovanja, kot je denimo pot v Ljubljano. V Murski Soboti so trenutno štiri postajališča, na treh pa so tudi polnilnice. V središču mesta sta dve postajališči, eno je na Slovenski ulici 45, drugo na Slovenski 15, najdemo pa ju tudi pri nakupovalnih središčih, in sicer pri BTC-ju in Maximusu.

BMW i3: 0,1 evra/min (večerna 0,02 evra/min) in 0,3 evra/km.

Renault ZOE: 0,07 evra/min (večerna 0,015 evra/min) in 0,25 evra/km.

Nissan Leaf: 0,07 evra/min (večerna 0,02 evra/min) in 0,25 evra/km.

Smart Fortwo ED: 0,05 evra/min (večerna 0,01 evra/min) in 0,2 evra/km.

Po opravkih s taksijem

V Murski Soboti je na voljo tudi kar nekaj taksisitov, ki vas po različni ceni zapeljejo na drug konec mesta. Pri enem od njih vas bodo za kilometer vožnje zaračunali 0,55 evra pri drugem pa 0,90 centa. Seveda pa ne gre pozabiti tudi na startnino in čakalno uro, ki sta tudi različni od taksista do taksista.

Sobočanec najpogostejša oblika prevoza

Mestna občina Murska Sobota je pred slabimi desetimi leti uvedla mestni avtobus Sobočanec, ki je brezplačen za občane mestne občine ter dijake z vozovnico Sobočanec. Brezplačno pa se lahko vozijo tudi gibalno ovirane osebe ter članei invalidskih organizacij in invalidskih društev, ki se izkažejo z veljavno izkaznico pripadajočega društva, predšolski otroci ter osnovnošolski otrocu z veljavno izkaznico OŠ, ki jo obiskujejo v mestni občini.  Avtobus je še vedno najpogostejša in tudi najbolje podprta oblika prevoza v mestu.

Sicer pa si vse oblike javnega prevoza med seboj dejansko niso konkurenčne, temveč omogočajo alternativo dnevni uporabi avtomobila za prevoze po mestu. Kombinacija najem kolesa, vožnje z avtobusom in najema avtomobila se lahko tekom meseca tako učinkovito kombinirajo. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Novi Sobočanec (nepreverjen)

Ges že eno leto živin v Sobote, pa man tu tudi stalno prebivališče, pa še vedno neman te kartice za Sobočanca. Ge sploj lejko to kartico dobin?

Stari Sobočanec (nepreverjen)

TIC

In reply to by Novi Sobočanec (nepreverjen)

hot dog (nepreverjen)

ka ste pa najšle temo, ge lejko reklamejrate najem el. vozil od privatnika. Smc in SD podžupan so jin še zmenjšale višino najema park placa-ta ka de privatnike več v žepke ostalo. Glede na to ka tou telko reklamejrate bi bilou fajn ka povejte či ste na sobotainfo kaj z njimi povezani. SMC svetniki očitno so!

Gost123 (nepreverjen)

Sobočanec je bil zelo uporaben. Odkar so pa naredili tako slab urnik, pa ni več. Otroci so se lahko popoldne sami peljali s Sobočancem na trening na 3.šolo. Sedaj zadnji avtobus pelje malo po 16.uri, ko ljudje gredo komaj iz službe ali so še celo v službi. Avtobus bi moral vsaj do 18.ure voziti, sploh pa poleti, ko so dolgi dnevi.
Mi zato avtobusa žal ne moremo več uporabljati, kar mi je zelo žal

Mira

Ja, vse je super v MS. Kar poskusite priti do taksija, ko so podpore ali penzije, ob koncu šolskega pouka ob petkih.
Če nimate pametnega telefona z najnovejšimi posodobitvami, pa ne morete najeti električnega avta.

Gost 123 ima prav. Lepo bi bilo iti na bus po 16. uri, a kaj, ko pametni občinarji, ki javnega prometa sploh ne uporabljajo in leporečijo o trajnostni urbani strategiji - namesto da bi javni promet približali vsem občanom, upoštevajo samo upokojence, ki popoldne busa ne uporabljajo in proge kao zaradi nerentabilnosti ukinejo. Ja, kje pa je mestni prevoz rentabilen? Saj to niti ni njegov namen. Absurdno je že to, da je prevoz zastonj do BTC, če pa greš do Nemčavec, pa moraš doplačati 60 centov. Proge so nejasne, zemljevid je le na avtobusni postaji, tako da mi še zdaj ni jasno, kje bi morala prestopiti in kako bi lahko najhitreje prišla npr. od BTC do Rakičana, ne da bi delala ovinek in izgubljala veliko časa.
Ta članek je pisal nekdo, ki javnega prometa ne uporablja.

Starejše novice