Gorsko kolesarstvo je v zadnjem času vse bolj priljubljeno, različne proge, ki se vijejo med gozdovi najdemo po vsej Sloveniji, tudi v Pomurju. Toda nekomu kolesarji očitno napoti.

Na Pohorju so pred nekaj manj kot tremi tedni naleteli na neprijetno "najdbo", če jih lahko tako rečemo. Tam je namreč potekala dirka za svetovni pokal, ki bi se lahko kaj hitro končala tragično

Nekdo je namreč pred samo dirko nečloveško posegel na progo. Iz nejasnega razloga je med dvema drevesoma, ki stojita ob progi, napeljal žico. Ta bi lahko ob takšni hitrosti, ki jo dosegajo tekmovalci, nekomu izmed njih prerezala vrat. 

"K sreči smo žico pravočasno opazili, ta se sicer ni nahajala neposredno na stezi, ampak na zasebnem zemljišču, ki ni v naši pristojnosti. Ne glede na to tovrstna ravnanja obsojamo, saj so za obiskovalce Pohorja izjemno nevarna," je takrat dejal Miha Rubin iz Marproma.

Med drevesoma napeljana najlonska vrv

Na podobno najdbo pa so pred nekaj dnevi naleteli tudi kolesarji iz Pomurja, ki so v goričkih gozdovih naleteli na najlonske vrvi med drevesi, ki bi lahko bile bržkone podobno smrtonosne kot tiste na Pohorju.

Do najdbe je po naših informacijah prišlo v gozdovih blizu Mačkovec, k sreči pa nobeden od kolesarjev ni bil poškodovan.

Držite se zvoženih in označenih poti

Kot vemo, gre pri gorskem kolesarstvu za vožnjo po enoslednicah in netlakovanih poteh. Zato pot kolesarje velikokrat vodi tudi po neoznačenih poteh, ki predstavljajo dodaten izziv.

Vendarle pa mnogi ob tem svetujejo, da naj se gorski kolesarji držijo označenih in zvoženih poti, saj se s tem zmanjša možnost za to, da bi naleteli na podobne najdbe. Seveda pa bi se morali tisti, ki se poslužujejo tovrstnih prijemov z nastavljanjem žice ali vrvi, dodobra zamisliti. Takšne nepremišljene poteze se kaj hitro lahko končajo tudi usodno.

S spleta

Komentarji (98)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slavek&me (nepreverjen)

Pa u pm no ...

čarni vrag (nepreverjen)

A mi imamo kakšno policijo, ki bi odkrila te kriminalce in jih poslala na nekajletno prevzgojo v zapor. To je namreč poskus umora.

vrag (nepreverjen)

če nemajo kolesarski zdugočasneže drugoga dela naj raje pucajo šume nej ka se tan plaudijo po luckoj zemle, te pa bi radi še policaje??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vujo (nepreverjen)

Vrag ti se resno vrag.. Ka zemljo boš seuf v grob neso? Sorry v pekel?

In reply to by vrag (nepreverjen)

btk (nepreverjen)

kelko viden po slike je ta vrv v visine kolen, plus toga ma doj spuscene trake, da je vidna, saj povsej verjetnoste oznacuje mejo...

Ce be stoj scel nastavete kak na pohorje, be nastavo v visine glave in brez vertikalnih trakcev.

samo delate brezvezno paniko...nemate zadosta obiskof??

nekši (nepreverjen)

to je v višini prsi ali malo više mogoče, da se pelaš. Pogledni po potači, kelko je više

In reply to by btk (nepreverjen)

Gravar (nepreverjen)

Ce je tou smrtonosno kaj je na sliki, potem je tudi vsak kebab smrtonosen.

Vipko
Truplo

Take zadeve več niso šala. Sicer drži, da bi se morali kolesarji držati nekih poti, cest v gozdu, vendar včasih malo zaviješ tudi kje preko... to pa ni ravno prav. Po svoje pa neke škode s tem ne naredimo. Vseeno, tako napenjanje žic, vrvi... še bolj ni v redu!

rafael (nepreverjen)

Verjetno lastnik ne dovoljuje da bi mu uničevali gozd. Če bi kdo kaj hotel postavit, bi postavil tako žimo da se ne bi videla, v toj vrvi pa se vidi oznake. Sam eni zganjajo paniko. Plus tega jaz tudi nebi pustil da bi kdo v mojem gozdu telovadil.

Vipko
Truplo

Več ali manj se strinjam s tabo. Vseeno pa, če ti kakšen kolesar nekje malce zavije enkrat, dvakrat na leto čez tvojo parcelo... kakšno škodo ti vendar naredi? Tudi vi lastniki... malce preveč zganjate paniko? Nikakor pa ne bi smeli divjati po gozdu razni motokrosisti! Tisto je čisto druga zadeva.

Po tujem se res brez vabila ne hodi, ampak gozd je specifična zadeva. Vsak meter ima lastnika, vendar to več ali manj ni ograjeno in ne veš... kdo je lastnik. Tako, da si nekako po mojem, ne pravim pa, da je to pravno narobe, ker ne vem, naj ne bi lastnik ograjeval gozda. Saj to vendar ni njiva ali domači sadovnjak.

In reply to by rafael (nepreverjen)

xxyx (nepreverjen)

Kaj bi rekel, če bi skoz tvoje dvorišče kolesarili ai se sprehajali vsi, ki imajo višek časa ali se želijo rekreirati ?

In reply to by Truplo

SmartRudi (nepreverjen)

Ke či maš ti v šumi dvorišče?

In reply to by xxyx (nepreverjen)

sakulant (nepreverjen)

Vsaka zasebna lastnina je nedotakljiva in ravno tako gozd. V Sloveniji ni nobene zakonodaje, ki bi dovoljevala, kolesarjenje, telovadbo in druge aktivnosti po tuji lastnini in tu stoji pika. Pametnjakoviči napišite mi zakonsko osnovo po kateri bi se lahko vsakdo prosto po želji vozil čez vaše dvorišče. In zasebno lastnino je potrebno spoštovati.

Vipko
Truplo

Nikjer nisem napisal, da se kdo lahko vozi skozi tvoje dvorišče!

Gozd je npr. res tvoj, vendar: kako naj vem, čigav je in pridem vprašat za dovoljenje, če se lahko peljem skozi. Predvsem po kakšni potki, morda gozdni cesti, da se razumeva.

Glede zakonodaje: kaj pa, če v zakonodaji ni ničesar o tem? Potem je kolesarjenje po gozdu dovoljeno, ker pač ni prepovedano...? A točno veš... da je prepovedano? Da se razumemo, tudi sam ne odobravam, da bi se vozili vsepovprek izven potk in cest, ampak da bi me npr. ti čakal na cesti in mi prepovedal prehod... Ceste v gozdu navadno lahko koristi vsak, četudi poteka preko tvoje parcele? Nekdo ima parcelo zraven tebe in mora preko tvoje do svojega gozda in to s kakšnim težkim traktorjem: a mu lahko tako naenkrat prepoveš prehod? Mislim... da ne!

Nobena zakonodaja pa ne dovoljuje, da se vlečejo žice preko cest, potk! Tu sicer to ni primer, ampak, da nekdo potegne bodečo žico ali močno najlonsko vrv, pa je že kriminal! In, kakor so povedali, lahko zato dobiš 5 let zapora!!!

In reply to by sakulant (nepreverjen)

sakulant (nepreverjen)

Truplo, prijatelj poslušaj: Vsak poseg v tujo lastnino, ki ni tvoja je prepovedan, pa valda veš kaj je tvoje, to bi pa ja moral vedeti naprimer če hočeš čez sosedovo na tvoje moraš imeti za to od soseda služnostno pravico. Še en primer, pogledaj si tvoj izpisek iz zemljiške knjige kaj misliš zakaj je tam skoraj vselej zapisana služnostna pravica za električare, telekom itd, to se pravi da jim dovoljuješ da koristijo za svojo dejavnost tvoje zemljišče ŠTEKAŠ drugače ne gre.
Potem pišeš "kaj pa če ni v zakonodaji ničesar o tem" ravnokar sem ti razložil kaj pravi zakonodaja.
Gremo naprej: nobena zakonodaja ti ne prepoveduje kaj ti na svojem zemljišču ne smeš delati ker če bi bilo tako po goricah tudi ne bi smeli vleči žico. Kako boš pa dokazal namen lastnika, da je potegnil žico z namenom, da je nekoga hotel poškodovati, ki nima kaj tam iskati. Žico je lahko potegnil da ogradil svoje zemljišče naprimer itd. Ker se na to zakonodajo malo razumem te prosim da ne razlagaš po svoja.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No... saj s tem se moram strinjati. To ni problem. Vendar, če lastnik gozda ne ogradi, ti ne moreš vedeti njegovih namer. Poznaš ga itak ne, če ima ali nima ograjeno. Vsak poseg v tujo lastnino... ja saj s tem nimam problema. Drži pa samo, da je gozd nekaj vseeno bolj specifičnega in določene aktivnosti so dovoljene, čeprav itak vemo... da je nekdo lastnik. Država ali posameznik... nekdo je. A poznaš kakšen kvadratni meter zemljišča v državi, kateri nima lastnika? Težko!

Kot je napisal eden od spodnjih... v gozdu so razne aktivnosti pač dovoljene: nabiranje gob, hoja... in verjetno po poteh in cestah tudi kolesarjenje. Jaz trdim... samo to in ne, da nima lastnik pravice, da si ogradi tako gozd (ampak tega še nisem videl, me zanima, kdo bo prvi), gorice si itak vsi ogradijo, zaradi mode pa svoja dvorišča tu in tam niti več ne. Torej, če naletim nekje na cesti, da je rampa in da je dalje privat zemljišče... pač dalje ne bi šel. Če pa rampe ni... pa načeloma lastnik ni proti, da se pelješ pač mimo. Kaj ti tu ni jasno?

Kar se tiče naslovne teme: že dvakrat so zamenjali fotografijo. Sedanja potegnjena žica oz. vrv... ajde, ajde, je nižje in tudi neke trakove ima privezane, dočim druga, tista s kolesom, pa po mojem ni v redu in lastnik tega ne bi smel početi. Vrv je tudi zelena, da se čimmanj vidi, je dokaj visoko in kot taka nevarna. In namen tako postavljene vrvi sigurno ni v tem, da nekoga "obvesti", da je to privat lastnina, ampak da nekoga celo poškoduje!

In reply to by sakulant (nepreverjen)

alkimist

Klasično prekmursko - na pamet, pod aktivnosti spada tudi tek, sprehod in nabiranje gob. To lejko opravi štokoli v gozdi, ki je tvoja last. Z zakonon dovoljeno, isko ti ga nemo, maš Google.
To ne pomeni ka podpejran toga, daleč od toga, tej zakon je katastrofa.

In reply to by sakulant (nepreverjen)

F (nepreverjen)

ka pa gobarjenje v tujih gozdovih?

In reply to by sakulant (nepreverjen)

nekši (nepreverjen)

se vidi, ka gli nemaš pojma o zakoni. Gozdne vlake in gozdne poti so v javnem dobrem, ne glede na lastništvo.

In reply to by sakulant (nepreverjen)

Nevarno.. (nepreverjen)

Eni vidijo miš v gozdu in pač napišejo da je bil slon in spet je branost velika...

100-100 (nepreverjen)

Kak prvo-zakoj bi se naj kolesari vozili po šumaj. Kak drugo, z kakšno pravico se lejko voziš po šumaj štera nema urejene ceste. Kak tretje-ka se rejsan more fse vničiti, samo zaradi lastnoga uživanja. Kak štrto kelko plačajo te kolesari za urejanje tej cest, za škodo štero povzročajo, Kak peto se ten kolesaron , kvazi lubitelon narave, šteri vničavlejo, odmetavlejo plastenke, papere nika ne smilijo živali v tej šumaj. Kak šesto keljko podrasti, gob vničijo što tou škodo krije. Nede dugo ka de si eden zmislo pa do začali z avtojami letati po šumaj. Tak ka zaključek-či bi inšpektori nej samo sideli v pisarnaj pa okoli gučali ka jih je premalo-bi šli malo na teren pa skaserali takše (tuj gobare pa ove šteri drva kradnejo, pa tiste šteri smeti notrik vozijo ).Živlenja se pa nesmijo ogrožati, čiglij si jih tej sami ogrožajo.

Vipko
Truplo

Kak prvo: zakaj pa se kolesarji ne bi vozili po gozdu po poteh in cestah, med travniki, njivami, kjer so prav tako poljske ceste, potke? Saj vsak ne vozi specialke, s katero res ne moreš brez asfalta. Pa še tu se premika in že delajo t. i. gravele, kateri imajo nekoliko širše gume in se lahko voziš tudi po makadamu...

Kot drugo: pravi kolesar ti ne bo metal papirčkov, plastenk, pločevink... po naravi! To si dobro zapomni.

Za urejanje cest zaradi plačila pri registraciji plačam ravno toliko, kakor verjetno ti! Tako, da si super udaril mimo.

Sicer pa, brez veze se razburjamo eni in drugi: lastniki gozdov hudo pretiravate glede narejene škode, kolesarji pa včasih tudi vozijo tam, kjer ni smiselno... pa mogoče niti niso krivi. Meni je zadnjič naenkrat zmanjkalo ceste nad Vučjo Gomilo v smeri Čikečke vasi. Vseeno sem malce, kakšen kilometer še krenil naprej in upal, da naletim na kakšno cesto, potko... Pa je nisem in sem se moral obrniti. Zdaj, če bi me kakšen lastnik ujel pri tem dejanju, a sem zaradi tega kriminalec? Sem naredil kakšno škodo v gozdu? Bi me ti zaradi tega napadel?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

vrag (nepreverjen)

vozi se ti po svojem ogračeke nej po luckon gouzde če sčeš. urejanje gozdnih cest se ne plača pri registraciji ampak plačuje to lastnik gozdov, očitno nejsi, ker če bi bil bi znal ka si mogo tou plačati in ne bi tu tak komentejro

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Joj... si se razp...! Pa saj se več ali manj ne vozim po gozdu, ampak po poteh in cestah. Zadnjič sem se pač malce tam izgubil pri Vučji gomili in s tem naredil res tako škodo nekomu, da je že na sociali, a...? Sem pa bolj specialkar, torej me na gozdnih poteh niti ni tako veliko. Še malo, pa bomo tudi specialkarji krivi za vse... da vam uničujemo vaške ceste, pa ta in ta pločnik in naj se pač vozimo po zraku in ne npr. skozi Rogašovce (kraj izbran čisto naključno).

Dobro, lastniki gozdov plačujejo za vzdrževanje gozdnih cest, tega nisem vedel. Pa je to sedaj "naenkrat" tak strošek, da so vsega krivi kolesarji? Pa tudi... marsikaj plačuješ v tej ljubi državi, pa niti ne veš čemu! Za ceste tudi plačujemo vsi lastniki avtomobilov, pa nihče ne straži na cesti in kakšnega kolesarja pravša, če ima avto, kajti drugače se po cest ne sme peljati, ker pač ne plačuje zanjo.

Po svoje me sploh ne čudi takšna sovražnost na sobotainfo.com. Saj je ni teme, kjer se ne bi spravili na nekoga. Še enkrat: naenkrat smo postali kolesarji največje zlo narave, lastnikov gozdov in ne vem še česa. Pa bi se zaklel, čeprav to ni merodajno, da vas večina tule nima niti gozda!

In reply to by vrag (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Veš Truplo vedno je nek "pač san se zgüjbo". S tem ne leti to nate. Ampak na splošno.
Ampak ne mi soliti pameti, da po cesti, po kateri si se pripelo, ne najdeš poti nazaj, ali pa če je možno, da nadaljuješ pot. Razen mogoče v primeru zdravstvenih težav.
Povej mi, a se pelješ v nasprotni smeri enosmerne ceste, če vidiš znak, ki to prepoveduje? Verjetno da ne, pa četudi je bližnjica.
Kar se pa vzdrževanja gozdnih cest tiče, pa se res plačuje in še nisem slišal, da bi kdo koga preganjal, če se pelje s kolesom po tej cesti. Če pa je gozdna pot v lasti lastnika, potem pa mora ta sam vzdrževati to cesto. In neumen je tisti lastnik, ki ne bo zaščitil svojega.
Motorji in motokrosisti pa so itak zgodba zase.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Aaaaaaaaaa, si skompliciral. Dobro, če sem napisal, da sem se izgubil, to ni najbolj točno. V vsakem trenutku sem vedel, kje približno sem, kajti obstajajo tudi telefoni. Ni pa tisti zemljevid tudi najbolj točen oz. je bila vrisana neka črta in sem mislil, da je cesta. Pa ni bila, zato sem se obrnil, nekoliko res pozno. Glede na zemljevid sem pač upal... da je bližini boljša cesta. Pa tudi neko nizko grmičevje sem videl, tam pa se rade skrivajo divje svinje. Torej, raši nazaj, sem si rekel.

Pa ne mi razlagati o enosmerni cesti in opozorilu: tisto je bila sigurno vaška cesta, katera se je po kakšnih dveh kilometrih končala, kajti verjetno je naprej gozd lastnina samo enega, dveh ljudi in ni potrebno, da vzdržujejo široko cesto. Kako bi naj jaz to vedel?

In če je do neke parcele privatna cesta, to pa ni označeno (marsikje je), kako naj to vem? Saj so vendar tako gozdne ceste, kakor tiste na drugi promet neke vrsta lastnina vseh nas. In še enkrat: kakšno škodo vendar naredi kolesar, če se pelje po gozdni cesti (kjer lomastijo tudi nekaj deset tonski traktorji) ali gozdni poti. Ne po gozdu, torej podrasti... da ne bo spet kdo kaj zamešal!

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Na kratko: Vse, kar ni prepovedano, je dovoljeno, če tudi ni higienično. Kaj pa mi morete... saj ni nobene škode, ste si pa "sami krivi, da nimate dvoriščnih vrat" in sem "slučajno" zašel...
O znaku za enosmerno rajši nebi. Nisi razumel, kaj sem hotel povedati.

Tako vidim jaz tvoj način razmišljanja in prepričanje, ki pa ni prav nič vzgojen, saj daje tiho potuho in prepričanje "spornim" kolesarjem in obiskovalcem narave, da "ni potrebno spoštovati zasebnega" in da so "carji", ki imajo vedno prav, saj cel teden trpijo (kot, da mi ne) in lahko v prostem času ser**** po dolgem in počez po vsem, kar jim pride "pod roko".
Ravno takšna vzgoja in prepričanje pripelje do zajl, žic, vrvi in drugih pasti, ki ogrožajo življenja ta isto prepričanih.

In reply to by Truplo

xxyx (nepreverjen)

Kaj bi rekel, če bi skoz tvoje dvorišče kolesarili ai se sprehajali vsi, ki imajo višek časa ali se želijo rekreirati ?

In reply to by Truplo

xxyx (nepreverjen)

Truplo po tvoje se lahko vozim z "enduro" motorjem po vseh njivah, travnikih, goricah, gozdovih....
in še po tvojem dvorišču????

In reply to by Truplo

#bluzimovsi (nepreverjen)

Prosim za argumentejrani odgovor kakšno škodo povzročajo gorski kolesarji s svojo vožnjo po gozdovih, oziroma po gozdnih cestah in žlakih? To ka si ti napiso je totano primitivno. Ge si tij gda vido ka bi gorski kolesar med vožnjo odmetavo plastenke in papire? Pa ka uničujejo podrast? Pa ka en gorski kolesar napravi živalin? Majster pišeš tak na pamet ka je mejne sran ka tou čitan, tejbe bi pa moglo biti đe 100x bole sran ka si tak neumen. Tiste prve stvari odmetavlejo razni spehajalci, planinci, pohodniki in žureri po umaj nej pa kolesari. Probaj se ednouk po šumi pelati pa meti v rouki plastenko ali pa lujpati čokolado. Ges med vožnjo vidinj večinoma pločevinke piv po šumaj in po sakši vožnji pripelan v nahrbtniki bar za pol kile odpadkov iz šume in jih vržen doma v smeti. Dvomin ka tou klesari odmetavlejo. Glede uničavanja podrasti nemo nič povedo ka se ne splača. Tou je tak mimo argument ka nema smisla. Za živali pa tak. Mislin ka po Goričkih šumaj bole staršijo živali avtomobilisti, motoristi in kmetijski stroji, kak pa nekši kolesari. Goričko je tak prepleteno s cestami pa tak na gosto poseljeno ka skoraj ne najdeš več dela ge bi biu čistak mir. Pa še ena zanimivost. Če se z krosaron pelaš po šumi je kazen 100€, če se pa z biciklinon pelaš po šumi je pa kazen 300€.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

xxyx (nepreverjen)

3x san v drek stoupo v šumi poulek steze po šteroj kolesarijo. Pač posrati se moreš da je sila :-)
No eni pa serejo tü! Prednost je ta, ka nemreš v te drk stoupiti!!!!

In reply to by #bluzimovsi (nepreverjen)

alkimist

Uničevanje podrasti, rastlin oz. korenin, določenih gozdnih sadežev in plašenje živali (hrup). To je škoda, ki jo povzroči kolesar, na drugi strani so motorna vozila še večji in hujši problem.
Kak drugo, se pa nemaš kaj voziti po tuji lastnini (kapo doj, če si veleposestnik in kolesariš samo po svoji), lejko ideš z vrečko po grbanje in borovnice, tu se pa tvoje aktivnosti končajo.

In reply to by #bluzimovsi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dvomim, ka si ti lastnik kakšne šume, ker pišeš takšne norosti. Sam mam 2 ha šume v štirih parcelaj, pa mi ne pride na misel, ka bi tam stražo in čako na kakše kolesare. Bole se bojim takšnih ka pridejo s traktorom in motorko pa vkradnejo mojo lastnino. Šumo nesmiš ograjevati že zaradi divjadi, razen če dobiš dovoljenje za kakšno vzgojo divjadi. Prek šume je dovoljen neškodljivi prehod in nabiranje gob in drugih sadežev. Pa za sekanje svoje šume moreš tudi meti dovoljenje.

In reply to by alkimist

alkimist

Vsaka čast, zaj si se oglaso z namenon ka negejraš moj komentar in pistiš en glupi zmazek. Prešti še idnouk moj prvi komentar in svojo repliko na to. Ka si ščel povedati/dokazati? Ka san narobe napiso?
Nemaš života in bluziš po neti pod vsakin člankon. Najdi si smisel, nej ka utrujaš za brezveze, frajer

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Iz tvojoga pisanja bije nekultura in nastopaštvo. Če si zaradi funkcionalne nepismenosti nej sposoben razumeti kaj sem napisal je žalostno. Ti si zadnji, ka boš meni komandiral kaj naj napravim. Spravi se v tisto svojo šumo in tam čakaj na kolesarje.

In reply to by alkimist

alkimist

Yo luzer, še zadnjič, ker je škoda časa za tebe, ampak ker san glih na wcji, ti posvečan teh par minut slave.
Še idnouk si prečitaj, zadihaj in če še itak ne razmiš, prosi mamico za pomoč medten ka ta glejdala Zvede plešejo.
Pa prosin te ka se s svojimi glupimi in neargumentejranimi komentarji spravlaš na druge, s Tujcon sta si pijsaniva na kožo naprimer.
Ajde dečko, ta tema je za mene preteklost, se tipkava v novi vojni ge boš mel šanso vso svoje neznanje ponovno pokazati.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

ktm ktm (nepreverjen)

Če s krosaron pelješ po šumi nega kazni, ker te ne morejo dobiti. Vsaj pravega krosarja ne.

In reply to by #bluzimovsi (nepreverjen)

bolek456 (nepreverjen)

Fsakši slackline napet na dreve pa še ni smrtonosen... LOL

car (nepreverjen)

Nema kaj se voziti po privatni šumi če mu to lasnik gozda ne dozvoli.Ampak to je gospoda iz blokov in mislijo da lahko delajo ,kaj hočejo..Ni zakona da bi dozvoljevala kolesarjenje po privat šumah..102 člen si preberite o gozdovih.

Vipko
Truplo

No... potem pa ti straži v svojem gozdu... in vsakega pač pošlji nazaj, ko prikolesari do tvoje parcele. In bo tudi mir!

Če je skozi gozd cesta... nimaš nobene pravice maltretirati kolesarje. Vsaj mislim tako in blokaše kar pusti na miru. Tudi ti težko delajo med tednom... da se potem pač v soboto, nedeljo malo sprosti. Tudi s kolesarjenjem.

In reply to by car (nepreverjen)

vrag (nepreverjen)

če bi pa tomi ka se tam sprošča povedo malo spucamo tou gozdno cesto, poberemo odpadke, bi se pa raje sprouščo ge indre kak da bi naredo tudi kakšno dobro delo nazaj..no če bi doubo položnico za vzdrževanje gozdne ceste pa bi jo verjetno plačal 10 x??? zatou ka jo še bole vničava kak kakšen traktor da besni po šumaj?? delat se naj spravijo tej kolesari pa do se tudi sprostile

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Veliko ljudi se ob prilikah udeleži kakšne čistilne akcije, tako da si s tem udaril mimo. Zakaj bi plačeval denar za urejanje gozdnih cest? Saj plačam pri registraciji tudi za cestni sklad. Ker se z avtom vozim zelo malo, mi po svoje kradejo denar in ga dajejo npr. tebi, kateri se pa voziš veliko in plačava enako? Tako malce za razmislek!

Ostalo pa je brez veze komentirati! Tudi, da izgleda samo ti delaš v tej ljubi državi, taki, kateri pa kolesari, se udeležuje pohodov, igra nogomet... pa ne?

In reply to by vrag (nepreverjen)

Madafaka4ril (nepreverjen)

Prešte se še enkrat ka ti je bilo napisano: GOZDNA POT DO TVOJE ŠUME OZ. NJENO VZDRŽEVANJE SE PLAČA EKSTRA! Ne ven ka ti je nej jasno... Ka vniče ali ne vniče v šume je nerelevantno... Či je moje je moje.
Glede tistoga či ne pijše ka je prepovedano se lejko dela... Ne ven či glij ger pijše ka nesmen na 103cm visiko zvejzate o,42mm debele štrik na dvej črne bukve z premerom 1 in 0,78m... Se prave po tvoji logike lejko či neje izrecnoo tak v zakone...
Naj si kujpe en hektar šume pa naj bisnej tan pa na pote do svoje parcele! Problem rešene! Či ma za biciklen za 5-6đürđof, naj še 3-4da za gouščo!

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si izgleda malo zarukani. Nemaš pravice napenjati nikšnih 0,42 mm debelih najlonskih štrikov, ker s tem ogrožaš ljudi in divjad. Mogoče bi po tvoje na tej tvoji sveti lastnini lahko zakopo tudi protipehotne mine. Tak ka se malo pomiri, pa vklopi možgane.

In reply to by Madafaka4ril (nepreverjen)

Madafaka4ril (nepreverjen)

Ščel san njeme povedate ka če ne pijše točno kak bi on ščel ka pijše, to še ne pomejne ka se sme.. malo se pomiri pa preberi še enkrat...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Če je gozdna cesta ja ok .A ta cesta je dovoljena za lasnike gozdov in pospravilo lesa ni namenjena kolesarstvu.Tako tudi ne tistim ki niso lasniki gozdov..

In reply to by Truplo

Hmmmm (nepreverjen)

Tudi če se nema kaj voziti po tvoji gošči, je to nej razlog, zaokj postavlati žice pa trake, ka se jih poškoduje ali pa celo ubije. To je kak tan v Teksasi, ge lejko nekoga streliš, če je na tvoji parceli. Pač pozovi policijio, če se što vozi tan skozi, pa de dobo pravično kazen...

In reply to by car (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Ne delaj si utvar, policaju je jebe za tvojo njivo, travnik in šumo. Ljudje so tukaj prepuščeni sami sebi. Gospoda pa se lepo vozi z avti, kolesi in motorji po tuji zemlji. Ko pa je treba plačati davek pa naj ga lastnik.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Maš kakšen dokaz, ka se policiji jebe za tvojo njivo, travnik in šumo? Verjetno nej... Oziroma si verjetno zval policijo, kda so lidgej v tvoji goušči brali grbanje ali pa kostanje pa te te nejso šmerglali. Čistak prav v ton primeri. Če pa boš zval na policijo, ker se nešče vozi z motoron po tvoji šumi, pa do sigurno prišli, ker je kaznivo dejanje. Pa če je za tebe to še itak razlog, zakoj nekoga poškodovati oz. ubiti, san izjemno veseli, ka te ne poznan v živo...

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Ja, kar nekaj primerov vožnje, nikoli jih ni bilo blizu. Vedno samo odgovor da to itak ni škode. A imaš ti drugačne izkušnje? Preden nekaj napišeš se prepričaj kaj sploh pišeš.

Sicer pa ne podpiram takega nastavljanja vrvi. To pa kar je na sliki je pa itak vic, novinarčki iščejo pozornost. ker niso sposobni pravega novinarskega dela.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

xxyx (nepreverjen)

NEMREŠ SE VOZITI KDE ŠČEŠ!!!!!!!!
SAMO TAN, KDE SO OZNAČENE!!!!

39. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Gozdne ceste praviloma lahko uporabljajo tudi drugi uporabniki, morajo pa biti označene, da so gozdne ceste in da jih drugi uporabniki uporabljajo na lastno odgovornost.

(2) Uporabniki morajo gozdne ceste uporabljati v skladu z režimom uporabe, ki ga določi Zavod v sodelovanju z lastniki gozdov.

(3) Zavod v sodelovanju z lokalno skupnostjo označi gozdne ceste in režim njihove uporabe z opozorilnimi tablami oziroma drugimi znaki.

(4) Za gozdne ceste v varovalnih gozdovih in v gozdovih s posebnim namenom, v požarno ogroženih gozdovih in v gozdovih, ki so v prostorskih delih gozdnogospodarskih načrtov določeni kot območja, pomembna za ohranitev prosto živečih živali, oziroma v drugih podobnih primerih, Zavod določi poseben režim prometa.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

S kolesi ni dovoljena vožnja v naravnem okolju zunaj naselij, zunaj vseh vrst cest, zunaj kolovozov in poljskih poti. Prepoved velja tudi za gozdne in planinske poti. Parkiranje ali ustavljanje v naravnem okolju je dovoljeno le v pasu največ 5 metrov od vozišča, če temu ne nasprotuje lastnik zemljišča in če je to v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa.

Vipko
Truplo

Tole je popolnoma nedoločno in verjetno ne drži! Npr. štartaš s kolesom nad Bukovniškem jezerom in se pelješ v smeri vasi Bukovnica. Lep, dokaj široka cesta skozi gozd, kjer se vozijo preverjeno tudi avtomobili. Torej avto da, kolesar pa ne? Greš npr. z brodom z Otoka Ljubezni na prleško stran... in gozdna cesta vodi do Krapja. Kaj, naj sedaj vozim, grem po zraku? Od Črncev do Gornje Radgone imaš po gozdu tik ob Muri speljano gozdno cesto... tam lahko srečaš kakšen avto, pa traktor, veliko kolesarjev, pešcev... kaj je sedaj prepovedano? Ob Muri npr. od Dokležovja pa vsaj do Ciglarskega doma je gozdna cesta, pa vmes potka... vsi se vozijo tam. Je, ali ni prepovedano? In še bi lahko našteval primere in primere...

Lasniki gozdov ste začeli zganjati kar solidno paniko... težko me boste prepričali, da se sedaj naenkrat dela samo s kolesi nenormalna škoda, dočim traktorji, pa dandanes se že vsak z avtom pelje do svoje parcele, torej tudi avti... naredijo manj škode? Vsaj kakšen težak traktor naredi toliko škode na cesti, da se lahko tam vozijo deset let vsi kolesarji v Prekmurju... pa se niti opazilo ne bo.

Sicer pa več ne mislim nikogar kaj prepričevati... Naenkrat smo postali kolesarji sovražniki narave, življa v gozdu in ne vem še kaj!

In reply to by markow83 (nepreverjen)

xxyx (nepreverjen)

40. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Vožnja v gozdu zunaj gozdnih cest je dovoljena le za gospodarjenje z gozdovi ali za reševanje ljudi oziroma premoženja.

(2) Ob veliki razmočenosti gozdnih cest je vožnja z vozili nad določeno težo prepovedana. Največjo dovoljeno težo vozil in trajanje prepovedi določi in ju na opozorilnih tablah označi Zavod.

(3) Ne glede na določbo prvega odstavek tega člena 

sta ježa in vožnja s kolesom brez motorja dovoljeni na označenih gozdnih vlakah in drugih označenih poteh na območjih, določenih v prostorskem delu območnega načrta.

(4) Poti iz prejšnjega odstavka in pogoje njihove rabe sporazumno določijo in v skladu s predpisi o gozdnih prometnicah označijo lastniki, Zavod in lokalna skupnost.

In reply to by Truplo

#bluzimovsi (nepreverjen)

Širiš napačne informacije. Prešti si še enkrat zakon keri ureja vožnjo s kolesi v naravnem okolju in malo razmisli in pitaj nekoga, če ne razmiš ka tan piše.

In reply to by markow83 (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Te žice in vrvi nejso namenjene kolesaron, ker se kolesare tan ne vozijo.

kuna (nepreverjen)

Kolesarji, a imate urejene kolesarske poti? Imate. Celo občine delajo celotne projekte na to temo.
Ampak ne. To ni dovolj. Vi bi šli malo po svoje. Pardon na moje-sosidovo, ker je šuma, pač šuma... jebi ga. Saj mi itak nič nemrete. Policaji se na takšne prijave ne odzivajo, dokler se ne pojavijo žice. Ne verjamem pa, da je kakšen lastnik prek po javni gozdni cesti napel žico. Problem se pojavijo, ko pametnjakoviči, ne enkrat, ampak konstantno začnejo zavijati levo, ali desno od gozdne poti in to na istem mestu. In kaj potem nastane? Najprej nova pot, potem pa nova cesta čez privat šumo. Najprej širine enega potača, potem dveh, potem širine kolesa, nato dveh širin kolesa,...
Kolesarji ja, ampak ste nekateri hinavci. Je**** bi, ampak držali pa ne... In to je ta hinavščina, dvoličnost. Zato gonite tam, kjer imate zadeve urejene. In če se boste tega držali, tudi žic in drugih pasti ne bo. Gozdove pa pustite pri miru.

Gost 5 (nepreverjen)

Saj motoristi so še hujši, lepo na krosarja pa po tuji zemlji.

In reply to by kuna (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Primernih kolesarskih poti je zelo malo. Ena taka (pa je to bolj cesta in ne namensko urejena kolesarska pot) je npr. od Pečarovcev pa do Marofa. Poteka pa po slemenu nad Poznanovci. Skoraj celi čas vodi po gozdu in čeprav se malo bolj izraziti makadam vmes konča, je pot dobro vidna tudi zaradi sledi traktorjev. Kaj je sedaj problem, če se tu pelje skupina kolesarjev? Se vam na splošno ne zdi, da ste že hudobni?

Malo pojdi prek v Avstrijo, pa boš videl, kaj so kolesarske poti. Tako se pač koristijo gozdne ceste in potke in nikakor mi ni jasno... zakaj je sedaj nastal problem? Kakor sem že napisal... pravi kolesar ne odmetava smeti! Problem bi naj bil tudi plašenje živali: a motorna žaga ne splaši teh ubogih bitij še bolj? Ni kaj, tudi žaganje bo potrebno prepovedati, a?

Pa tudi: marsikje v gozd je postavljena prava rampa, gor je obešen napis "Privat lastnina" in močno dvomim, da kdo rine tja notri! Torej, v čem je problem?

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Prosim, ne primerjaj Avstrije z našimi. Ja če je urejeno, potem ja.
Samo srečo si imel, če si zašel v privat gozdove in te niso dobili.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Poglej, Avstrijo sem samo omenil kot primer. Itak so so oni v mnogočem oz. v večini veliko pred nami. Pustimo!

Vedno, ko se peljem skozi gozd sem verjetno v privat gozdu? Kaj bi mi konkretno ti naredil? Bilokaj, ti bi kršil zakon. Za delanje reda na cestah, na prireditvah in nenazadnje tudi po gozdovih je pristojna policija. Dobro, če bi me kdo "zravnal" mi ta razlaga ravno ne bi pomagala... je pa dobro, da tudi to nekateri veste, da sami reda ne smete delati.

Kot sem že milijonkrat danes napisal: zadnjič sem zašel, drugače se ne vozim ne jaz, ne drugi izven potk, cest brez razloga. In ta razlog je lahko pri meni: velikokrat iščem razne foto motive po kakšnih grapah, zapuščenih krajih, kjer se najde veliko zanimivega glede tega, predvsem iščem stare in zapuščene hiše. Kot pravim temu: nekdanji čarni nasmeh preteklosti Goričkega. Aja... smrtni greh sem s tem naredil!

Pa kje ste to pobrali, da se kolesarji vozimo izven poti? Pa saj je to izguba časa, moči, gumo si na kakšnem trnu še hitreje predreš.

Čisto na kratko: "neki ovdje imate bujnu maštu!"

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Veš Truplo, pri tebi me moti to, "saj jaz nisem takšen in tega ne počnem, ampak zakaj pa ne, saj ne naredim nobene škode".
To narediš ti, in trideset drugih in nastane "giro di šuma", "downhill šuma".
In to je hinavščina in dvoličnost o kateri sem pisal. Potem pa so iz istih ust krivi lastniki gozda.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Čisto resno... napisal sem nekaj svojih primerov, oznanil nekaj teh poti... kakšno škodo sem sedaj naredil? Za druge, kateri mogoče odmetavajo odpadke, pa se grejo downhillov... pa ne bi pisal.

In downhill je čisto neka druga zadeva, žal si izgleda dokaj neuk glede tega. Če si kolesarji v teh disciplini naredijo progo... hm, močno dvomim, da na nekem privat zemljišču? Ko se jih spusti nekaj deset dol in to vsak dan... je to nekaj čisto drugega, kakor moja vožnja po gozdni poti ali cesti. In zakaj imaš marsikje označeno kolesarsko pot skozi gozd? Pišem pot, ne cesto, če je vse prepovedano in se vsepovsod dela škoda?

Pisanje nekih čisto iskrenih zadev pa je zate hinavščina. Zanimivo!

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Pisanje iskrenih zadev? Truplo, tvoj način razmišljanja in trideset drugih: "kaj mi pa moreš? Nisem naredil nobene škode,...", pripelje do zajl, vrvi, pasti.
Potem se pa čudimo, zakaj je temu tako. Pa mogoče nisi ti nič kriv.
Ko so se pisali zakoni, so obstajali samo "bicikli". Sedaj so se časi spremenili: bicikli takšni in drugačni, kros motorji, štirikolesniki, motorne sani ...
Si lastnik gozda? Predvidevam, da nisi. Zato ne moreš soditi o vseh težavah s katerimi se soočamo lastniki. Gozd je gozd. Gozdna cesta, je gozdna cesta. Gozdna pot in gozd v zasebni lasti je pa v zasebni lasti in ne vem, kaj tu ni jasno in se iščejo bližnjice v smislu, "kaj če bi, ..., saj mi nič ne moreš, saj delam samo "fotko", ...".

Downhill proga? Lep primer je Pohorje in napeta žica. Frajla, če bi se držala "urejene proge", ne bi smela nikoli najti napete zajle, ker ta oseba, tam ni imela kaj iskati. Ampak ne, en potentnež mora zaviti s poti in potem so vsi drugi krivi. Nihče pa se ni vprašal, koliko jih je dnevno letelo po tisti "nelegalni" progi, pred njenim obiskom. Je torej še šlo za urejeno progo, ali pa je šlo za "zavijanje levo-desno"?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Poglej: kot prvo moram napisati, da se je debata fajn "razcvetela" in tudi, da je dokaj korektna, kar me veseli. Vse preveč je tem, ko se že po nekaj napisanih črkah vse obrekuje in žali. To o hinavščini bi lahko izpustil, ničesar nočem izven "normale" in še najmanj stremim, da komu naredim kaj slabega.

Nikjer nisem napisal, "kaj mi pa kdo more?" Sigurno, če bi mi kakšen lastnik gozda povedal, da je potka samo njegova... se ne bi prepiral z njim. Ampak, če je potka in se ti te potke držiš... bi se vsaj v notranjosti spraševal, je ta človek normalen?

Glede te zasebne lastnine: če je kje označeno se ve, da je zasebno in da lastnik noče, da se kdo tu vozi. Mislim, da se potem tudi mi obrnemo oz. zaobidemo tako mesto v širokem loku. Če ni nič... pa saj ti logika pravi, da se lahko pelješ. Še en primer: sem nabiral kostanje na Goričkem (vedno sem s kolesom in manjšim nahrbnikom, torej ne tak, da nabere petdeset kil in potem doma ne ve, kaj bi z njimi) in mimo se s traktorjem pripelje en starček. Pa sem ga vprašal, če lahko nabiram. Torej mi to ni tuje. Če bi mi rekel da ne, pač ne bi nabral tisto kilo ali dve. Tako, da pišeš o meni in večini kolesarjev nekaj, kar ni res.

Pa tudi fotk ne delam na mestih, kjer je označeno, da je to privat lastnina. Tudi tu si vse obrnil... kakor tebi sedaj paše. Pa tudi, čemu bi te toliko motilo, če se na leto pojavi en fotograf zaradi fotografiranja npr. hiše tvoje babice in dedka, da to ostane za poznejše generacije. Izven teme, vendar: imam že sedaj preko sto različnih fotografij zapuščenih in samotnih hišk na Goričkem. Mogoče, mogoče... bo pa kdaj prišlo prav. Tudi to se lahko vzame v obzir.

Tisto na Pohorju je res, res pa je tudi, da je baje zavila zaradi potrebe. A naj ščije, preprosto povedano na progi? Da jo vsi gledajo? Dobro, ni opravičilo, ampak lastnik ne bi smel potegniti bodeče žice. Če že kaj... neko vrv in vidno označeno, da je to pač njegovo in pika. S proge je zavila Nemka... in močno dvomim, da ne pozna kulture? Tako, da se tudi tu malce pomiri... niso vsi ljudje slabi, nekulturni, taki, da hočejo namenoma delati škodo drugim... Pa lepo bodi, sedaj bo pa res dovolj... kot sem napisal, meni je bila debata zanimiva, dokaj kulturna in to bi naj bil namen takih pisarij?

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Lastnik napete vrvi, zakaj ne bi poskusil podati prijave proti neznanemu storilcu zaradi vožnje s kolesom po gozdu? Če se ne motim je vožnja s kolesom po gozdu res prepovedana.
Avtor fotografije, je očitno (glede na fotografije) že zavil v gozd. Lepo se vidi fotografija kolesa z dvojnimi zavornimi diski, parkiranega v gozdu. Torej ne gre za navadnega "biciklista", ki se je tam znašel po pomoti, ampak gre za kolesarja, ki se je tam znašel namerno in z določenim namenom. Če bi bil navaden biciklist, se ta prav gotovo ne bi obrnil na sobotainfo.
Sobotainfo, pa bo itak moral organom pregona predati podatke o avtorju...
Torej lastnik podaj prijavo.

Realen (nepreverjen)

Vidim,da je spet najbolj pameten Truplo...ko napiše.
"Gozd je npr. res tvoj, vendar: kako naj vem, čigav je in pridem vprašat za dovoljenje, če se lahko peljem skozi. Predvsem po kakšni potki, morda gozdni cesti, da se razumeva."
______________________
Tudi sam sem kolesar,ki na leto prekolesari do 8k km,kolesarim tago z gorcem kot specialko,pa mi ni nikoli padlo v glavo,da bi se šel vozit komu po gozdu ali kakem travniku,ki ni moj.Zato Truplo ti ni treba vprašat ne za dovoljenje,ne čigav je gozd ,da bi se peljal po kakšni potki,ker enostavno,če gozd ni tvoj se nimaš kaj po njem vozit,prav tako kot jaz ne in vsi drugi.
Vsi taki,ki se vozijo po tujih gozdovih s kolesi ali motorji,pa tudi tisti,ki hodijo in uničujejo tujo lastnino,ko ropajo po gozdovih in prekomerno nabirajo gozdne plodove bi morali biti sankcionirani z velikimi kaznimi,da bi jih spametovalo,da nimajo kaj hodit in iskat po zujih gozdovih.
Zame so to navadni lopovi in barabe.

Vipko
Truplo

Kar precej zadev si zamešal! Slovnično si vse obrnil: napisal si, da ti ne pade na misel, da bi se komu vozil "po" gozdu. Ja... saj tudi meni ne, drugo je vožnja po cesti skozi gozd ali urejeni potki, katero pač uporabljajo razni pešaki, pa tudi lastnik in kolesarji. Kaj je tu spornega. Napisal si tudi "po" travniku. Kdo se vozi po travniku oz. kje sem napisal, da se vozim jaz po travniku oz. to odobravam? Travnik je po svoje že obdelovalna površina in sčasoma me boš še obtožil, da se vozim/o po njivah?

Mešaš zadeve. Če se že misliš delati pametnega, malo preštudiraj, predno kaj napišeš! Bo pa tudi držalo, da je moj stavek, na katerega si se obesil, napisan netočno oz. narobe. Naslednji sicer to obrazlaga, ampak to tebi razlagati?

Lepo, da narediš toliko kilometrov in to verjetno več ali manj s specialko. Malo menjaj disciplino in se vmes pelji tudi s trekingom. Potem boš vedel, kaj pišem!

In reply to by Realen (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Tisti ka tak vsemi tomi nasprotujete ste verjetno vsi po vrsti fuzbaleri. Čedni lidje malo drugače na tej stvari gledajo.

car (nepreverjen)

To se drug nemore voziti samo kot blokaši pametni.Mar jim je za tujo lasnino,kajti itak soje nimajo.

nikaloo (nepreverjen)

KAKSNI BUTLI STE VSI POVRSTI...
SOBOTAINFO POBIRA OGLEDE S LAZNIMI ALARMI!!! SVINJE!!!

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Želel bi da storilca ujamejo in primerno kaznujejo. Ker to normalen človek ne naredi.

kofferi (nepreverjen)

Truplo, ne kompliciraj ker tebi je tak vseeno zakaj? ob cesti kjer je speljana kolesarska pot se ti lepo pelješ po cesti in ne po kolesarski poti, že ničkolikokrat sem te zvočno opozoril na to kaj delaš prekršek in nič.
Tudi po gozdu je prepoved vožnje z kolesom in to tam kjer ni poti- pa smo te videli že tudi v gozdu !
Torej navadi se ti in tvoji nedisciplinirani kolegi kulture vožnje z kolesi ne pa da se izpostavljate na cesti kot PAVI z ne vem kakšno kolesarsko opremo in oblačili boli vas pa rit za toda bi se vozili temu primerno.

Nisi edini in tudi ne zadnji vendar je skrajni čas da se vam pristrižejo peruti ker ste preveč ošabni!
To z vrvicami v gozdu obsojam saj so nevarne tako za vse ki se gibajo po gozdu tudi živali.

xxyx (nepreverjen)

40. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Vožnja v gozdu zunaj gozdnih cest je dovoljena le za gospodarjenje z gozdovi ali za reševanje ljudi oziroma premoženja.

(2) Ob veliki razmočenosti gozdnih cest je vožnja z vozili nad določeno težo prepovedana. Največjo dovoljeno težo vozil in trajanje prepovedi določi in ju na opozorilnih tablah označi Zavod.

(3) Ne glede na določbo prvega odstavek tega člena 

sta ježa in vožnja s kolesom brez motorja dovoljeni na označenih gozdnih vlakah in drugih označenih poteh na območjih, določenih v prostorskem delu območnega načrta.

(4) Poti iz prejšnjega odstavka in pogoje njihove rabe sporazumno določijo in v skladu s predpisi o gozdnih prometnicah označijo lastniki, Zavod in lokalna skupnost.

Vujo (nepreverjen)

Pa človek nemre vrvat kakšne komentare mate eni! Pa ka mislite ka kda Mrjete ka te vse z sebof nesli ali ka? Pizdo en komentar zgoraj... Bi tebi pasalo če bi se ti po dvorisci vsaki vozo?? Alo mutavi dvorišče pa gozd primerjaš?? Budalo. Vaj ste eni fukjeni resno...

xxyx (nepreverjen)

Primerjan LASTNINO. Mutavi pa ne vejo, ka je lastnina!!

In reply to by Vujo (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Nič hudega, če bi lastniki gozdov radi špilali frajerje. Naj si jih kar ogradijo. Naj prepovedo vsako aktivnost v njihovih gozdovih. Naj jih imajo. Država pa naj TA GOZD TAKO MOČNO OBDAVČI, da ga bo na koncu lastnik želel nekomu šenkat!!!!

xxyx (nepreverjen)

teta pehta država itak vsako lastnino obdavči...tudi za gozdove in parcele na kateri stoji hiša!!! (stavbno zemljišče).
Aktiven si pa lahko marsikje in za aktivnost ne rabiš tujega zemljišča....

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

Valjhun (nepreverjen)

Nič bat. Po vsakem blagostanju spet pridejo vojne. V Evropi je že dolgo ni bilo. Ko bo zagustilo pride zraven še ravolucija in bodo gozdovi spet šli v državne roke. In bodi ljudje spet lahko mirno izvajali svoje aktivnosti v gozdovih, kot so jih še nedolgo nazaj. Kakšnih 20, 30 let nazaj ni bilo nobenega problema. Tudi zasebni lastniki gozdov niso delali problemov. Sedaj pa so nekateri postali zelo pohlepni in se oklepajo lastnine, kot bi jo želeli nesti na oni svet. Najhujši so pa tisti, ki so vse skupaj dobili ali v denacioanlizaciji od prednikov, ki jih še poznali niso ali z dedovanjem. Taki so najhujši. Vsak list iz dreves bi še posebej prodali, če bi šlo. Tudi za take riti raste palica.

xxyx (nepreverjen)

37. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(4) Prepovedana je uporaba gozdnih prometnic za namene, ki niso povezani z gospodarjenjem z gozdovi, s katero se zmanjša ali prepreči uporaba gozdnih prometnic oziroma povečajo stroški njihovega vzdrževanja, če ta zakon ne določa drugače.

Orthodox (nepreverjen)
masjter3 (nepreverjen)

lol na sveti obstajajo lidje kere resno, brez zajebancije moti če se nekdo z kolesom pela skoz "njihov" gozd. prav ovo, nemrejo spati pa morejo nekše žice nastavlati pa neven ka.

TAU TU NEDE, PO MOJEN SE PA ŽE NETE VOZILI

kak moreš biti zafrustrejrani ka ti te to tak s tira vrže :D

Čergoli (nepreverjen)

Jutri bo organiziran spust s čolni po Ledavi od Ms pa vse do Lendave. V goricah potem sledi piknik pri DF-u.
Dobrodošli

F (nepreverjen)

zaj mi povejte keri tak fejst branite lastnino v gozdu če ste še nej nigdar gobarili v nej vašem gozdu? tou se lejko nej?

Viktorjeva (nepreverjen)

To so označene poti za migrante po naročilu in z dovoljenjem njihovih zagovornikov oz. pristašev - leve politične
struje, da se razumemo.

GozdniJoža (nepreverjen)

Njajte @Truplo-ja. On je eden istih ka se z specijalko v pajkicaj po cesti vozi, kda ma kolesarsko poleg. Pameten pač. Brisalce vklopiti pa gas. Biciklin je najjači šport, razmi se pa v vse, od vaterpoloja do bacanja kamena sa ramena.

Vipko
Truplo

Poglej, če se v zadeve ne razumeš, pa sem/smo o tem že veliko pisali, se ne oglašaj!

Kolesarska steza je lahko poleg ceste, vendar se sigurno samo eden od stotih specialkarjev vozi po njej. Zakaj? Ti naj napišem oz. to pustimo za poznejši čas, da boš lahko malce razmislil? Čemu se vas večina spotika samo v eno osebo?

Po Soboti... redko se kje peljem po cesti in to več ali manj samo tam, kjer se po tistih namalanih pločnikih ne da (lep primer Lendavska ulica skoraj v celoti) in morda res kje zavijem v rondo, da se ne vozim vse naokrog, pa tudi varneje je. Sigurno!

Vse ostalo, kar si napisal pa kaže na tvojo res ubogo pisno kulturo in pamet!

In reply to by GozdniJoža (nepreverjen)

GozdniJoža (nepreverjen)

Majster ti si zadnji ka boš komi povedo naj se ne oglaša, a pameten si pod sako temo. Kak sam rad poveš, to je samo moje mnenje, če ti ne paše, ga preskoči. Vse ka si zdaj povedo je, ka konstantno kršiš cestno prometne predpise, se toga zavedaš pa misliš ka si nad njimi. Glej, čist vseeno mi je če se ti lejko ali nemreš pelati tan ge je kolesarska. To je tvoj šport, izvajaj ga tan ge maš pogoje za to. Ge tuj nejden smučat po cesti, al pa kotalkat na avtocesto ker je tam najlepši asfalt. Kolesari ste ena takša ekstra sorta, ka mislite, ka zato ka je razširjeni šport, mate pravico vozite kje se vam zazdi. Še bokše pa kda se spravite v "formacijo" ko jebeni rogliči, pa klačite teh bogih 32 na vro po regionalki, folk pa naj se zavami drncka. Sami sebe ogrožate bole kak kera koli zajla, kda vozite en za drugin na 15 centi razmaka.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Uh... zelo na splošno in dokaj navijaško sebi v prid!

Res je bolje, da se ne oglašaš, če ne razumeš, kaj je cesto kolesarstvo in to primerjaš s smučanjem. Drži, da ni moje, da ti to pišem, vendar si se obrnil s prvim postom name in še to na žaljiv način. To je velika razlika naspram mojemu pisanju na splošno. A sem te jaz žalil... to sedaj počneš še enkrat.

Moral bi obrniti, ko se ubadaš s primerjavo in možnostjo treniranja kolesarstva in smučanja: kaj bi rekel, da bi tebe silili, da smučaš dol po kakšni cesti... saj hrib navzdol imaš, ostalo pa nikogar ne briga? Po teh kolesarskih stezah se marsikje enostavno ne moreš peljati. Pač lokalna skupnost oz. ne vem kdo da znak... in za njih je zadeva končana. Pa se toliko hvalimo po Sloveniji, kako športen narod smo, kako vzpodbujamo rekreacijo... težko s tako infrastrukturo. Tudi CPP kršim, vendar tam, kjer mislim, da je njihovo upoštevanje nevarno zame... Saj se ti tudi izogibaš luknjam na cesti z avtom, pa vendar menim, da bi se moral peljati bolj ob robu in ravno? Pa tudi to... je taka banalna primerjava. Ampak zato omenjam, da ne boš mislil, da ti delaš vse prav!

V Avstriji lahko pelješ po cesti, čeprav je zraven kolesarska steza. Če se ne počutiš tam varnega... še noben policaj mi ni nič ne rekel, me ne zaustavil. Pri nas... za sedaj tudi ne, ne bi se pa čudil, da bi kaj izvajali. Kot takrat, ko so med etapami Dirke po Sloveniji ustavili ekipo Sky-a... ker so trenirali in vozili vzporedno... to lahko vsepovsod, le v pametni Sloveniji ne. In taka novica... je sigurno obkrožila svet. Kot tisto na Pohorju... pa čeprav je bila žica napeta izven proge!

Aja, da se v vse razumem? Kakor kdo na to gleda: veliko berem, gledam televizijo in zanima me marsikaj... od športa, do zgodovine..., rad imam še druge hobije, ne samo kolo... in neko ne/znanje (kakor za koga) se nabere!

In reply to by GozdniJoža (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pojge, Truplo je eden izmed redkih, kateri napiše tudi kaj smiselnega. Vse ostalo je bolj ali manj primitivno....
Za idiote, keri nastavljajo najlonske vrvi,... : kaj boš delal, ko se nekdo ponesreči, lahko tudi smrtno ??

Glede gozdov: kako slabo se z gozdovi gospodari v zadnjem času, to je katastrofa. Skoraj nihče z gozdom ne dela čisto nič. Dovolj je, da samo greš v najbližji gozd, pa če se vsaj minimalno razumeš v to, boš videl za kaj se gre!!! In ti isti NEgospodari, so zdaj pametni...

teta pehta (nepreverjen)

Še enkrat. Tako, kot vse nepremičnine tudi gozdove močno obdavčiti. In, da vidimo, kdo se bo še delal frajerja. Nekoč noben ni delal problema četudi smo se z avtom zapeljali v gozd. Sedanji novodobni lastniki, ki so POHLEPNI in so gozdove dobili z denacionalizacijo ali dedovanjem pa so prepotentneži in pohlepneži. Samo sekali in ropali bi gozd in mastno prodajali les. Se ne zavedajo, da NE MOREŠ biti lastnik nekaj, kar nisi ustvaril. To je NARAVA. Narava NE pripada človeku ampak človek pripada naravi. Zato lastniniti nekaj, kar je zraslo samo od sebe brez tvoje pomoči je teror nad naravo in stvarstvom. In četudi ti kdo kaj počne v "tvojem" gozdu, NIMAŠ pravice stvari vzeti v svoje roke. Zato imamo zakone in ustrezne organe. Smo pravna država.

mtbjaš (nepreverjen)

Samo telko glede toga kelko škode dela što po Goričkon. En kolesar sigurne ne pela na hrbti v šumo hladilnik, šparat, omaro, kavč, avtogume, gradbeni materijal, stari avto..... tou delate domačini, večinoma lastniki gozdov. Ka van nemo piso ka vse vidin na svojih kolesarjenjih po Goričkon. Dosta man tudi poslikano. Te pa ma nešče obraz obtoževati kolesare ka delamo škodo s svojimi vožnjami po godnih poteh in cestah. Pa še glede uničevanja podrasti. Tisti ka to pišete si verjetno sploj ne predstavlate kak izgleda ena takšna vožnja. Ka vi mislite ka se resno lejko po šumi z biciklinon vse povprek voziš? Nemreš se, še celou po Giričkon nej ge so šume pune listja pa vej, kere lastniki šum ne pucajo. Naj se eden proba po takšnon pelati. Po parih metraj de že nakli. Pelaš se lejko edino po gozdni cesti, traktorkon žlaki ali spucani pouti. Tak ka vse ka eni pišete, pišete na pamet.

Vipko
Truplo

Če primerjamo tvoj mtb in moj treking in če se kateri tule kaj razume v kolesarstvo bo takoj vedel, da je meni še težje voziti izven poti, cest... Kakor si napisal, pa tudi gornji, večinoma na pamet in naenkrat so vsi postali tako strahovito skrbni do gozdov... da res ne čistijo več ali manj nič iz njega, ne vej, grmovja in še bi se našlo. Samo sanjajo, kako bodo velika debla prodali za velik denar.

Gozdovi so pravno res njihovi, bo pa tudi držalo, da so bile ceste in poti vedno neko javno dobro. Samo obnašati se moraš tako, da ne delaš škode.

In ker gredo nekateri marsikje predaleč: tudi sam sem imel gozd v Fokovcih... prodati sem ga moral za nekaj stotakov, kajti večino lesa so pokradli. Vem tudi kdo... ampak kdo si upa pričati, če je bil na delu nekdanji policaj? Tako, da je veliko večja nevarnost za gozd in lastnino... lopov in ne kolesar! In tudi taki, kateri niti ne stanujejo daleč od mesta zločina, ko vsepovsod po gozdu odmetavajo smeti, gradbeni material... Tem je treba postaviti tako rampo, kakor tam stražiti!

In reply to by mtbjaš (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Negda se je listje grablalo za steljo živini. Ti časi so že davno minili. Dobro je, da listje ostane v gozdu in s tem gnoji gozd. Pri ogromnih luknjaj, ki jih povzročajo velki traktorji, pa je tragikomično govoriti o škodi, ki bi naj jo povzročali bicikli. To je samo v glavaj takoimenovanih lastnikov.

čarni vrag (nepreverjen)

Negda se je listje grablalo za steljo živini. Ti časi so že davno minili. Dobro je, da listje ostane v gozdu in s tem gnoji gozd. Pri ogromnih luknjaj, ki jih povzročajo velki traktorji, pa je tragikomično govoriti o škodi, ki bi naj jo povzročali bicikli. To je samo v glavaj takoimenovanih lastnikov.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

jebeš sirotinjo, ki se po šumi vozi sa biciklima
Ta pravi frajerji se po šumi vozijo z traktorji in to takimi z najmanj 100 konji
A ste slišali važno novico
Sem prebrala da je administrator peder
Marička marička meni pa je ves čas govoril, da je kuhar pri gasilcih

sere keš (nepreverjen)

kaj res a ti tudi veš
pa to je ja tajna
me pa zanima ali je navadni peder
ali je ta pravi smrdljivi peder

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

gazda (nepreverjen)

mogoče pa neje blo nastavleno kolesarom....če so nekši traki še gor ka se ležej vidi......možno ma ker mejo označeno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice