Po tragični prometni nesreči, ki se je zgodila minuli konec tedna na kolesarski stezi med Rakičanom in Beltinci, se je s pozivi ministru za infrastrukturo oglasila tudi Slovenska kolesarska mreža.

Na direkciji gluhi za pozive občine

Spomnimo, pri silosu v Lipovcih je kolesar padel pod priklopnik traktorja, medtem ko ga je ta prehiteval. Zaradi posledic nesreče je ta na kraju umrl.

Na občini Beltinci si že nekaj časa prizadevajo za ureditev razmer na tej cesti, a za zdaj neuspešno. Že leta 2009 je namreč občina direkciji za ceste predlagala, naj se na omenjeni cesti omeji vožnja kmetijskim strojem, ki presegajo širino 2,55 metra, in se jim nameni površina na vzporedni regionalni cesti, je za Delo pojasnil Josip Rotar iz občine Beltinci. Vendar se do danes ni zgodilo nič.

Na težavo vožnje kmetijske mehanizacije po kolesarskih stezah opozarjajo tudi občani, kar so izpostavili tudi na letošnjih javnih razpravah, ki so jih pripravili v okviru priprave celostne prometne strategije.

Pozivi ministru za infrastrukturo

Zdaj so se oglasili tudi v Slovenski kolesarski mreži, kjer pozivajo ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, naj ponovno premisli in uredi problematiko prometne varnosti kolesarjev, zlasti na kolesarskih cestah, kjer prihaja do srečevanj s kmetijskimi stroji.

Direkcija Republike Slovenije za ceste pa občini predlaga, da razmisli o razširitvi steze za traktorje in kolesarje, seveda na račun obdelovalne površine ob stezi. A na občini tako rešitev zavračajo.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pic (nepreverjen)

te pa naj idejo v trij krasne

2 (nepreverjen)

saj če je minister takše frajer ka je markovec izvzel iz vinjet naj še najde pejneze za prekmurce in razširi to kolesarsko stezo. Ali minister pravi ka so prekmurce menje vrejdni ?

Gost (nepreverjen)

enjajte že enouk s tem dajte veselo novico za to ste plačani

Lend. (nepreverjen)

Prepovedat da tam vozijo taki velki traktorji ali pa naj kolesarsko društvo postavi težke betonske barikade dokler zadevo ne rešijo pozitivno

biciklist (nepreverjen)

Gost najboukše ka se delamo ka se je nej nikaj zgoudelo. Mij štere se tan saki den vozimo mo pa še dele sakič kda te dohitij traktor trepetali.

rakičanski (nepreverjen)

vüpan ka se najde kakši z đajci ka postavi par betonskih blokov na stezo

Gost (nepreverjen)

Čudni ste. Ko gre za prometne nesreče je vsak najbolj pameten in najboljši voznik in je 100 komentarjev ko gre za delovna mesta ni komentarjev je z vami vse v redu?

koledar (nepreverjen)

še ena podobna nesreča se morre zgodite na kolesarskoj v zveze z traktoron pa te do drugače premišlavake naše policajčeke.

biciklist (nepreverjen)

pa ka to ka je enoga zgazo , vej pa naj se ton ne vozijo !

Starejše novice