Odslužen Samsungov televizor in dve razpadajoči pnevmatiki. To je prizor, ki že nekaj dni pozdravlja vse, ki v Mursko Soboti pripeljejo po vpadnici iz smeri Radencev. Neznancu je več kot očitno bilo pretežko odpadke odpeljati v zbirni center podjetja Saubermacher & Komunala, ki se nahaja pri murskosoboškem BTC-ju, oddaja odpadkov pa je tam za občane Murske Sobote brezplačna oziroma je že vključena v mesečno ceno ravnanja z odpadki.

Divjih odlagališč v naravi je vse manj, predvsem zahvaljujoč osveščevalnim akcijam in prizadevanjem pristojnih služb, da bi sanirali stara divja odlagališča. A kljub temu nekateri še zmeraj odpadke, pa tudi naprave, odvržejo kar v jamo v bližnjem gozdu. No, nekaterim je odveč celo iskanje jame ter se odločijo odpadke odvreči kar v križišču ob glavni cesti.

Pred leti smo že opozarjali na podobno prakso na cesti, ki povezuje Kuzmo in Avstrijo. Takrat so pristojne službe poskrbele za namestitev nadzornih kamer, s katerimi bi lovile smetilce. Ukrep se je izkazal za učinkovitega, saj odpadkov v naravi ob tisti cesti več ni.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Kaj ne zavržejo, tisto zakurijo.

khmmm (nepreverjen)

Sobotainfo, ste ga vsaj vi pobrali ko ste slikali?

inšpekcija okolja (nepreverjen)

verjetno da ne... bi se trebalo pripogniti :)
večji učinek bi bil, če bi zraven pripisali, da smo (sobotainfo) smeti tudi ustrezno deponirali - beri odpeljali na smetišče...

In reply to by khmmm (nepreverjen)

delavecccc (nepreverjen)

Bi jih lejko odstranili prlej kak so odpirali igrišče, da eminentni gostje tega ne bi videli,

DESNIČAR (nepreverjen)

krivce na prisilno delo, 16 ur pobiranja odpadkov ob cestah in SLIKANJE, DA VIDIMO.

sdfsga (nepreverjen)

haha XD pušča je pač pušča baker pa vse kovine je vn pobral ono pa zavrgo XD ciganija pač nič
novega

Starejše novice