Čeprav je divjih odlagališč iz leta v leto manj, jih še zmeraj nismo uspeli povsem izkoreniniti. O tem priča tudi fotografija.

Divjih odlagališč v naravi je vse manj, predvsem zahvaljujoč osveščevalnim akcijam in prizadevanjem pristojnih služb, da bi sanirali stara divja odlagališča. A kljub temu nekateri še zmeraj odpadke, pa tudi naprave, odvržejo kar v jamo v bližnjem gozdu. No, nekaterim je odveč celo iskanje jame ter se odločijo odpadke odvreči kar ob glavni cesti.

Na tak prizor, kot ga vidite na fotografijah, je bralec naletel na glavni cesti med vasema Vidonci in Kuzma na Goričkem. Nekdo je, namesto da bi ga odpeljal do deponije, stari televizor odvrgel kar ob cesti.

Pred leti smo že opozarjali na podobno prakso na cesti, ki povezuje Kuzmo in Avstrijo. Takrat so pristojne službe poskrbele za namestitev nadzornih kamer, s katerimi bi lovile smetilce. Ukrep se je izkazal za učinkovitega, saj odpadkov v naravi ob tisti cesti več ni.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Lahko, da ga je izgubil med prevozom na deponijo. Sicer pa groza, kaj vse vidiš odvrženo ob cestah. In pa ko vidiš koliko je odvrženih pločevink piva se resno sprašuješ, a nobeden več ne vozi v treznem stanju. Pa ni res, da nekdo nebi mogel prevoziti razdalje med Rakičanom in Noršinci alipa Murska Sobota-Markišavci(čisto lokalna cesta, ki jo uporabljamo večinoma domačini) ne da bi spil in odvrgel v naravo pol litrsko pločevinko piva( prevladujejo pločevinke Laško in Union v zadnjem času tudi tiste iz Hoferja in Lidla. Ni čudno da se potem pobijamo na cestah.

someone-1 (nepreverjen)

someone1 - napačno ,
1. ne mečejo se pločevinke piva ampak prazne pločevinke ,
2. v motor tudi stalno teče ko brni , kak te naj šofer vozi brez dotankanja
3. vrsta embalaže je odvisna od akcije v trgovini

medek (nepreverjen)

pa rebčle ko v gozdu v avtu sexaš in pol opraviš in odvržeš robček

medek (nepreverjen)

pa robčke ko v gozdu v avtu sexaš in pol opraviš in odvržeš robček iz avtra

vcfgnbhm (nepreverjen)

Jaz pa pravim če smetarji ne vzamejo vrži v gozd ali nekam ob cesto pa naj tam vzamejo. Plačamo za odvoz smeti več kot v katerikoli evropski državi pa se ni samo enkrat zgodilo da so kos ki je bil na smeteh dali dol. V murski so zbirali kosovne odpadke pri komunali. sedaj tega ni več in nobene table nikjer kam bi lahko odpeljal kosovni odpadek.

vcfgnbhm (nepreverjen)

Pa še to!!! Zakaj so ukinili odvoz kosovnih odpadkov enkrat na leto v mestu?

Migovic

zato ka je bi uveden nov sistem po kerom moreš odvoz naročiti ---- http://www.saubermacher-komunala.si/si/pomoc-uporabnikom/kosovni-odpadk…

In reply to by vcfgnbhm (nepreverjen)

hiša iz kart (nepreverjen)

Prinas na Pušči pa so ustanovili divje odlagališče in tou Občina z vodilnimi inšpektorji hodijo zaman azbesnih plošč jih ni konec pavri plačivlejo Po 50€,100€ (Ivoji,Mar,Mir,Žar,.)da njim iz drugih vasi odpeljejo smeti gume,azbestne plošče,odslužene hladilnike(inšpekcija pa nič Toplakova naj gre iz svojega stolčka če nevej globe pijsat ob cesti kontejnerji (čigavi so se?Ks opozarja ...vaščani jim odgovoarjajo če inšpekcija nič nemore kaj nam vi lahko naredite -(:tako da mislim da pristojni morejo svoje delo opravljat korektno in strokovno zato je zelo dobro da sem načel to zadevo v javnost In opozoril Vodilne na OBČINI da v tem času tega odlagališča ne rabimo in ga je potrebno takoj sanirat (Bogomir Rola zbudi se nimaš več zadosti prstov na roki da bi jim skoz gledal med prsti (Ulica ob Kapelici že imamo sestavljeno pismo katerge bomo v kratkem če nebo posluha bomo poslali v LJ na Ministerstvo za okolje ter ZELENIM in mislim da se bodo potem stvari odvijali zelo hitro in komplicirano.

afta he (nepreverjen)

Enak prizor je v gozdu poleg Košarovec. Verjetno je mislil lastniku gozda podariti stare televizorje. Ozaveščenost in skrb za naravo pri nekaterih izpod nule. Pa še o pločevinkah. Polno pločevinko je lahko prinesel s sabo v naravo prazne pa ne more, ker mu je pretežka. Sramota.

Gost (nepreverjen)

Če je že beseda o Pušči, mene zanima, kdo gleda skozi prste tudi tem, ki stalno črpajo in spuščajo odpadne ali pa fekalne vode prosto preko ceste....

gost123 (nepreverjen)

če je kakšna kolesarska proga v gaušče takoj vsi v prijdejo( lovci, inšpektori), pačiglij je vse spucano okoli in nega odpaqdkov. če ležijo odpadki oz se delajo divja odlagališča pa nega nikoga.

Gost (nepreverjen)

Vijdi se kak so goričanci kulturni kama mečejo smetij .Konji

Gost (nepreverjen)

Ne mečejo to Goričanci ampak takšni primitivci kot ti, ko pridejo na Goričko!
Oni so vsaj konji, ti pa si tisti približek z dolgimi ušesi!

Gost (nepreverjen)

To si sami mečejo smetij saj pa vemo kakšni leleki so tan gor .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice