Mestna občina Murska Sobota že nekaj časa išče možnosti oživitve in vsebinske popolnitve zapuščenih in propadajočih objektov, ki jih je v središču mesta kar nekaj. Eden takih je tudi v neposredni bližini občinske stavbe, in sicer nekdanja Srednja ekonomska šola.

Na mestu "stare ekonomske" regijski upravni center

Soboška občina se je zato že pred časom z Ministrstvom za javno upravo, ki je tudi lastnik omenjene stavbe dogovorila, da zopet oživijo projekt neke vrste regijskega upravnega centra.

Po besedah župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška je zadeva mišljena tako, da se objekt ekonomske šole poruši in se na tem mestu postavi nov regijski upravni center.

Vse pa je seveda odvisno od tega, ali bo ministrstvu uspelo zbrati vire financiranja, kar pa naj bi bilo znano že v naslednjih dneh.

Upravne dejavnosti skoncentrirane v središču regije

Dejstvo je, da je Murska Sobota središče regije, in v perspektivi je tudi po strategiji razvoja lokalne samouprave zamišljeno, da bi se več nekaterih upravnih dejavnosti z regije skoncentriralo v središče regije, dodaja Jevšek. Tukaj so mišljene tudi skupne inšpekcijske, redarske službe in podobno.

Torej, ali bo prišlo do rušenja »stare ekonomske«, ki že nekaj časa propada pred našimi očmi, bo znano v naslednjih dneh. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
index (nepreverjen)

To se ne bo zgodilo še nadaljnjih 20 let. Upam, da se motim.

Gost (nepreverjen)

Bog ne daj ka bi porušili!To je trda gradnja iz jugoja!Potem,za kaj ne bi preuredili za stanovanja!?Socialne probleme so vedno večje,družine ki iščejo cenešo varianto!V tujini za stare zgradbe za katere nima država denarja,brezplačno oddajo va najem,pod pogojem da obnovi in koristi za svojo korist! Gdaj bomo mi tako daleč.....?

Mauser98

Najležej je neka porüjšite. Poglednimo malo prejk v Avstrijo. Še starejši objekti, kak je tej, se obnavljajo, pri nas pa je najležej tau porüjšite, pa novoga napravite. Te pa se skauz primerjamo z Avstrijo, zakoj je ton telko vejkše standard. Enostavno. Bole znajo delati s pejneze.

Vilmalina

Tudi meni se rušenje ne zdi potrebno. Občina ima dovolj prostora za razne pisarne, če bo dodana še ena stavba s pisarnami, se bo razširila le birokracija, ki pa je v končni fazi (pri nas) le cokla razvoja. Če že srednja šola ni smela ostati v mestu, kamor je bolj spadala kot tja ven, kjer je zdaj, bi bilo bolje, da bi isto stavbo uporabili in usposobili - če ne vedo za kaj, naj pa povprašajo občane, včasih imajo oni dobre ideje.

občanka (nepreverjen)

Nikar rušiti. To je razpoznavna stavba Sobote na katero bi morali biti ponosni. Gotovo je boljša rešitev od rušenja le najti jo je treba. Z to pa so odgovorni na občini tisti, ki upravljajo in opravljajo tudi z našo kulturno dediščino. Kje ste prijatelji Sobote, arhitekti, zgodovinarji itd? Če se poruši bo na tem mestu zraslo skropucalo, ki bo samo kazilo panonski izgled mesta, kot je že veliko stavb v mestu.Zato pa mesto nima duše, ker ste nam jo že do sedaj vzeli. Odgovorni še enkrat premislite in se posvetujte z občani, ki imajo pametnejše zamisli kot vi.

Vipko
Truplo

Se strinjam... kot bi tole zgoraj pisal sam!

In reply to by občanka (nepreverjen)

milojka (nepreverjen)

Čakajte malo, da nam Angelca pošlje delavce, ka do imeli kje stanovati, dokler se ne integrirajo v nas.

Starejše novice