Kolesarski klub Tropovci to nedeljo pripravlja že 22. kolesarki maraton občine Tišina.

Začetek maratona bo ob 10. uri izpred gasilskega doma v Tropovcih, kolesarji pa bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami. 

Najdaljša proga znaša 73 kilometrov, srednja 45 kilometrov in najkrajša 20 kilometrov. Prva proga je tudi najzahtevnejša, saj ima poleg dveh vzponoh tudi 380 metrov skupne višinske razlike. Druga proga ima vzpon in 100 metrov skupne višinske razlike, medtem ko je tretja proga popolnoma ravna.

Več informacij o samem dogodku najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zakaj je komentiranje pri Muri blokirano ? Česa se bojite ?

bono1

Ste pa najdaljšo progo 73 km zdaj naredili dosti lažjo, kot je bila, ko se je peljalo še v Kapfeinstein. Želim vam samo da bo lepo vreme no predvsem, da nebo dežja.

Vipko
Truplo

Organizatorjem lahko samo čestitam:

- ponovno so vrnili maraton v maj, kar je bila dolgo tradicija,
- dolgo in srednjo progo so, kar se tiče razdalj dali v neke normalne okvire, saj je bila prva nekaj let predolga, druga prekratka in brez vzpona. Najdaljšo bi mogoče res lahko speljali še na Kapfenstein in dalje preko Pretala do Kalcha..., pridobila bi se vsaj dva vzpona.
- mogoče je razlika med predprijavnino in prijavnino prevelila, ampak o tem, tudi drugi...?
- če še uredijo dogajanje po maratonu... (napovedovalec, mogoče kakšno žrebanje in še kaj), so po mojem res naredili nekaj bistvenih pozitivnih zadev.

Izidor in Marijana (nepreverjen)

Jaz grem vsekakor na to kolesarsko prireditev kot skoraj vsako leto do sedaj,ampak letos bo to malo drugače,ker bi z mano šla rada punca,ker pa ni ravno dobro pripravljena bi šla midva letos oba na srednjo progo 45 km,prejšnja leta sem vedno vozil dolgo progo.
Ampak punco je strah,da ima srednja kak hud vzpon,ki ga ne bi rada pešačila,bi lepo prosil kakega poznavalca tukaj,ki pozna srednjo progo,če bi lahko napisal kraje skozi katere poteka srednja proga,da bi si na stravi lahko izrisala profil trase in jo šla tudi verjetno potem v petek odpeljat pred maratonom,da bo punca vsaj približno imela predstavo kje se bo peljalo.
Že vnaprej se zahvaljujem,če mi bo kateri lahko posredoval potek srednje proge 45 km.

KK Tropovci (nepreverjen)

Proga 45 km

Tropovci, M. Črnci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Bad Radkersburg, Goritz, Pölten
Gerlinci, okrepčevalnica Kozelin), Črnci, Korovci, Cankova, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci, 1
vzpon, 100 m višinske razlike

Starejše novice