V Sloveniji lahko svoje predšolske otroke v varstvo zaupamo kar 422 različnim vrtcem in njihovim enotam. Podatki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kažejo, da je največ vrtcev letos v osrednjeslovenski regiji, najmanj pa v zasavski.

Kot poroča STA, pa so razlike opazne tudi v cenah različnih programov javnih vrtcev glede na starost otrok.

V infografiki si oglejte nekaj podatkov o naših vrtcih – v Sloveniji smo jih letos našteli 422.

Kako pa je v Pomurju?

Podatki kažejo, da naša regija premore 38 javnih vrtcev z enotami, 34 vrtcev pri Osnovni šoli ter 3 zasebne vrtce.

Kot zanimivost pa sicer velja omeniti tudi, da se prav prekmurski občini Hodoš in Kobilje lahko pohvalita z največjim številom vrtcev na tisoč prebivalcev v državi.

Za varstvo otrok v vrtcu smo sicer letos v povprečju morali odšteti med 350 in 450 evrov, v razvojnem oddelku pa nekoliko več, skoraj 800 evrov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pijancek

Kakšno plačo mora imeti človek, da lahko za vrtec plača 800 evrov ? Pahor nima malih otrok in ne plačuje vrtca, pa mu s 3000 evri neto plače ne gre skoz !

Abortnik (nepreverjen)

Več kot ti socialne !

In reply to by pijancek

butalec (nepreverjen)

Kda boš ugotovo, ka nika na svejti ne razmiš!! Što pa te plačuje 800 E vrtca??
Budalce, to je cena OSKRBE v vrtcu.
Od tega pa občina plača telko, starši pa plačajo telko...

Ah, pa tan, kama tij ideš, vrtecof nega, ka bi to znanje nuco!!

In reply to by pijancek

pijancek

Še dobro, da tebe imamo, da mi razložiš tiste stvari, katere sam ne razumem. Hvala za tvojo razlago ! Med občinami je precejšnja razlika med tem, koliko plačajo starši in koliko občina ! RAZVOJNI ODDELEK je namenjen predšolskim otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo za svoj razvoj spodbudo in strokovno pomoč ! V sestavku piše : Za varstvo otrok smo letos morali odšteti med 350 in 450 evrov, v razvojnem oddelku skoraj 800 evrov. SMO MORALI ! Kdo ? SAMO STARŠI ali STARŠI IN OBČINA SKUPAJ ?

In reply to by butalec (nepreverjen)

nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

Najdražji vrtec je v občini Rogašovci, potem pa je treba v vrtec nositi se oddeje,da se otroci pokrijejo in po možnosti vsake tri dni jih spet odnest in oprat,ker so uši. Katastrofa Edvard Mihalič,če ne boste znižali cene vrtca.

Starejše novice