Že nekaj let je govora o celoviti prenovi Partizana, ki bi izboljšala športno infrastrukturo in izgled Murske Sobote, a se ta še ni začela. Kje se je ustavilo in kaj je razlog? Preverili smo. 

Dom Partizan je trenutno v lasti občine, zato smo na Mestni občini Murska Sobota preverili, kaj se dogaja s projektom prenove omenjene stavbe.

Spomnimo ... 

Spomladi, leta 2017 je bila s strani soboške občine napovedana celovita prenova objekta Dom Partizan. Takrat so na občini predvidevali, da bo Partizan v prenovljeni podobi zasijal oktobra ali novembra istega leta. 

A do prenove, ki naj bi znašala skoraj milijon evrov, takrat ni prišlo. 

»Gre za precejšen finančni zalogaj«

Na občini so za Sobotainfo povedali, da je bil poskus obnove po postopku javno zasebnega partnerstva neuspešen, zato so se na Mestni občini Murska Sobota odločili, da bo obnovo izvedla v lastni režiji po postopku javnega naročanja. 

Ob tem dodajajo, da je za Dom Partizan je izdelana projektna dokumentacija za celovito obnovo objekta. 

»Seveda pa se bo za obnovo iskalo tudi sofinancerska sredstva, saj gre za precejšen finančni zalogaj. Ker se je izkazalo, da bi bila obnova preko sofinanciranja iz naslova javnega razpisa Ministrstva za infrastrukturo sorazmerno nizka, smo se odločili iskati druge vire

Prvi korak v tej smeri je po njihovih besedah prijava na razpis Fundacije za šport, kjer kandidirajo s projektom zamenjave zunanjega stavbnega pohištva.

V proračunu za leto 2022 pa so po njihovih besedah predvidena tudi sredstva za obnovo strehe dvoriščnega prizidka stavbe.

Na občini dodajajo še, da je prenova notranjosti stavbe predvidena v prihodnjih letih

Judo klub si je prostore začasno preuredil sam

Judo klub Štorkljice je pred kratkim svoje treninge iz nakupovalnega središča BTC City premaknil v Dom Partizan Murska Sobota.

Da je notranjost Partizana primerna za judo treninge, so si pred kratkim prostore judoisti preuredili kar sami. 

Takrat nam je predsednik judo kluba Štorkljice Anton Rančigaj pojasnil, da naj bi mestna občina v letu 2022 kandidirala za energetsko sanacijo zunanjosti objekta. Zagotovila za prenovo notranjosti pa po njegovih besedah zaenkrat še ni.

»Tu še velja omeniti, da je trenutno tako imenovani objekt Dom Partizan v izredno slabem stanju, saj se je v preteklosti z objektom zelo slabo gospodarilo,« je izpostavil predsednik.

Ker so v klubu praktično ostali brez vadbenih prostorov so se odločili, da s soglasjem občine organizirajo akcijo delne obnove male telovadnice s spremljajočimi prostori. Uredili so WC, garderobo, tuš prostor in vezni hodnik, je še pojasnil Rančigaj. 

Za nakup potrebnega materiala je klub začasno koristil zagotovljena sredstva iz naslova letnega programa športa v Mestni občini Murska Sobota.

Razlog za selitev judo kluba v Dom Partizan lahko preberete tukaj

Občina: »Treba je razumeti, da so sredstva omejena, potreb pa je veliko«

Na občini so glede obnove prostorov za treninge Judo kluba povedali, da je takšen finančni model v danih razmerah sprejemljiv in dobrodošel. 

»Judo klub si je obnovil prostore v dogovoru z Mestno občino Murska Sobota. Tudi takšen finančni model je v danih razmerah sprejemljiv in dobrodošel.

Treba je pač razumeti, da so letno razpoložljiva finančna sredstva za investicije omejena in da je potreb veliko,« so na občini še povedali za uredništvo.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sivispanter (nepreverjen)

Se ena neizpolnjena obljuba… In sedaj se povedo, da bo v prihodnjih letih…. Obicno nakladanje!

partizan crno beli (nepreverjen)

To bi si Partizan že zdavnaj zaslužil.

........8 (nepreverjen)

Mislis Sokolski dom.

In reply to by partizan crno beli (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Mogoče bi probali iz eu kaj dobiti nazaj. Ene opčine obnavljajo fasade strehe, ogrevanje za šole in vrtce iz eu sredstev. Lahko bi se obrnili na firmo ki se ukvarja s projekti ki jih financira eu.

navadni občan (nepreverjen)

Ja pač tista drvarnica pri Soboški kamešnici je požrla preko 4 mio € in sedaj zmanjkuje denarja. Izgovori z prijavo na razpise, ki bodo v bodočnosti so vedno dobro došli.

anton77 (nepreverjen)

Občina; sredstva so omejena.... Za marsikero glupost so sredstva neomejena, Partizan, eden od simbolof Sobote pa nameravajo do konca zapistiti, kade ga te nekši "bogataš" fal kujpo pa pijtanje, ka z njega napravo.... Ge, kak stari sobočanec san trdno prepričani, ka je Partizan soboška sramota.... Skoro nega 40, 50 ali več letnika, ka ne bi česarkoli trenejro v Partizani.... Judo, karate, šah, odbojka, košarka, dvoranski nogomet.... Cilo je enoga leta bil na zunanjon igrišči avtofuzbal, se ešče spoumnite?????

pleskavic (nepreverjen)

jevšek vse si dal za tisti jebeni exspano,pa nega denarja za sinonim murske

asdasd (nepreverjen)

Partizana ? Partizana se ne sme obnavljati , sedaj je še dosti ostankov iz druge vojne !!

Lululu1234 (nepreverjen)

Lokalni šerif nema interesa, mogoče bo pa v bližini kakšen kip postavleni

Starejše novice