Jutri ob 21. uri bo na Grajskem dvorišču v Murski Soboti potekala četrta brezplačna projekcija v okviru Filmskega tedna Evrope. MIKK in Informacijska točka Europe Direct Pomurje tokrat na ogled postavljata socialno dramo Medtem ko vas ni bilo.

Film odpira številna zanimiva vprašanja, ki se nanašajo na položaj posameznika na trgu dela, pogoje dela, socialno varnost in družinske odnose.

Zgodba

V zgodbe pod katero se je podpisal angleški režiser Ken Loach, sta Ricky in Abby ter njuna otroka, ki živijo v najeti hiši v Newcastlu. Abby dela kot pogodbena negovalka starejših ljudi in kljub dolgim delovnikom ima rada svoj poklic. Ricky kot nekdanji gradbeni delavec išče novo zaposlitev in zagleda priložnost v veliki dostavljalski službi, kjer postane samozaposleni voznik kombija.

Ricky in Abby se na vso moč trudita zagotoviti boljše pogoje za svojo družino in oba sanjata o lastnem domu. A razmere na trgu dela so neizprosne: pogoji dela ne vključujejo plače, osemurnega delavnika, počitka, bolniškega dopusta, nikjer ni posluha za osnovne človekove potrebe.

Ob vse daljši odsotnosti staršev začnejo napetosti med družinskimi člani naraščati in sicer ljubeča družina se začne šibiti pod težo bremena, ki ga posamezniku nalaga sodoben ekonomski sistem.

Napovednik filma

V primeru slabega vremena bo projekcija prestavljena in bo potekala v ponedeljek ob 21. uri. Za obvestila spremljajte Facebook strani MIKK-a in Europe Direct Pomurje.

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice