MIKK in Informacijska točka Europe Direct Pomurje pripravljata jutri (19.8.) ob 21. uri na Grajskem dvorišču v Murski Soboti še zadnjo brezplačno projekcijo v okviru Filmskega tedna Evrope.

Za slovo od filmskega poletja bo na sporedu dokumentarni portret švedskega pisatelja, novinarja in aktivista Stiega Larssona, ki je globalno prepoznavnost dosegel po treh kriminalnih romanih, ki so izšli kmalu po njegovi prezgodnji smrti: Dekletu z zmajskim tatujem in njegovih nadaljevanjih. 

Dokumentarec Stieg Larsson: Mož, ki se je igral z ognjem (Mannen som lekte med elden) predstavlja manj znano plat Larssonovega življenja. Namreč kot raziskovalni novinar je vztrajno dokumentiral dejavnosti desničarskih skrajnežev, ki so tako doma kot po svetu pridobivali vse večjo moč. Bil je človek visoke morale in trdne volje, popolnoma predan svoji strasti in pripravljen tvegati življenje, da bi ubranil okope svobode in demokracije. Film vključuje intervjuje z Larssonovimi prijatelji in sodelavci, dramatizirane prizore iz njegovega življenja ter nikoli videne arhivske posnetke.

V primeru slabega vremena bo projekcija prestavljena. Za obvestila spremljajte Facebook strani MIKK-a in Europe Direct Pomurje.

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
debeli rdeči (nepreverjen)

Kaj res pri nas ta gnila država ne premore več kančka zdrave pameti. Potem se naj vsaj malo zgledujejo po Avstrijcih.
Saj so tudi oni sprejeli strožje ukrepe za tiste, ki se vračajo s Hrvaške.
Ampak bistveno bolje speljali. Vsak se testira in dokler ne dobi izvida je doma v karanteni.
Tak, da ne rabi biti v karanteni 14 dni, kot bi to naši radi naredili ampak do rezultatov testa, če je seveda negativen.
Za vse, ki ta teden pridejo domov so testi brezplačni !!!
Na Dunaju imajo ekipe v bližini stadiona in ljudje lahko pridejo peš ali se pripeljejo. Še iz avtomobila na rabijo iti. Odvzamejo jim bris in se peljejo naprej.
Ker je bil odziv zelo velik in je prišlo veliko ljudi so takoj namesto prej dveh voznih pasov naredili 5 pasov !!!!, da je zadeva hitreje tekla.
Kaj podobnega je očitno za Slovenijo misija NEMOGOČE !!!!!
Sicer pa od raznih Kacinov, Gantarjev, Janšev, Hojsev, Logarjev, Toninov, Mahničev, Počivalškov in ostalih kaj pametnega in učinkovitega ne moreš pričakovati !!!!

. (nepreverjen)

Slovenci so gor prišli ka če se trikrat testiraš mogoče eden pokaže kaj. (Nabava aliekspres) Hrvati itak samo sprintajo teste.

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Starejše novice